Інгредієнти:
- філе лосося — 700 г (4 шматочки по 170–180 г);
- рослинна олія для змащування форми — 1 ст. л.;
- насіння кунжуту — 1–2 ч. л.;
- соєвий соус Торчин® «Теріякі» — 190 мл.
Якщо хочеться швидко приготувати щось смачне та оригінальне, пропонуємо рецепт запеченого лосося із соєвим соусом Торчин® “Теріякі”. Класичний азіатський соус надасть рибі пікантного смаку. Приготовлений у духовці, лосось із соусом “Теріякі” виходить із красивою блискучою скоринкою і має легкі солодкі ноти.
Цей рецепт не займе у вас багато часу, а з інгредієнтів вам знадобляться лише гарний шматочок лосося і соєвий соус Торчин® «Теріякі». Ця страва прекрасно смакує з запеченими овочами, легкими салатами, картопляним пюре.
Готуємо запечений лосось із соєвим соусом “Теріякі”
- Філе лосося ретельно промийте під проточною водою. Промокніть паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.
- Гострим ножем розділіть на 4 акуратні порції. Або купуйте рибу вже нарізаною на порційні шматочки.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Форму для запікання змастіть рослинною олією, можна використовувати пергаментний папір для запікання.
- Викладіть шматочки лосося на форму. Змастіть соєвим соусом Торчин® «Теріякі» за допомогою кулінарного пензлика. Можна повторно змастити соусом після десяти хвилин запікання.
- Запікайте лосось у духовці 15–20 хвилин, обов’язково без конвекції. Додаткове повітря пересушить ніжне м’ясо риби та воно вийде сухим. Виберіть режим нагрівання нижнього та верхнього нагрівального компонента. Можливо час запікання доведеться збільшити — усе залежить від того, наскільки великі шматки риби ви запікаєте.
- Готову страву викладають на окремі тарілки й посипають кунжутним насінням.
Якщо готуєте запечений лосось із соєвим соусом Торчин® “Теріякі” для святкового столу, прикрасьте його за допомогою м’яти й ананасу. Для цього наріжте ананас дрібним кубиком і викладіть поверх рибного філе. Зверху додайте пару листочків м’яти.
Секрети приготування запеченого лосося з соєвим соусом “Теріякі”
Для рецепта запеченого лосося з соєвим соусом Торчин® “Теріякі” можна брати будь-яку морську рибу із сімейства лососевих: горбушу, нерку, сиг, кету, чавича, форель. Сьомга, приготовлена за аналогічним рецептом, майже не відрізняється на смак.
Також іноді для більш насиченого смаку перед тим, як запікати, лосось маринується у соєвому соусі Торчин® «Теріякі» десь до 30 хвилин.
При подачі на стіл можна супроводжувати піалою з діп-соусом, для якого змішати декілька столових ложок соєвого соусу Торчин® «Теріякі» та однією столовою ложкою кунжутної олії.
Готувати рибу з соєвим соусом Торчин® “Теріякі” можна на грилі, використовуючи кулінарну фольгу. У такому разі ви відчуєте нотки легкої копченості.
Як додаткові інгредієнти використовуються овочі. З соєвого соусу Торчин® “Теріякі” виходить гарний маринад для овочів гриль, які можна запукати в духовці. Просто запікайте нарізані овочі, періодично змащуючи їх соусом. Як гарнір до риби варто подавати рис, салат, запечені овочі або картопляне пюре.