Інгредієнти:
- свинина (грудинка) — 300 г;
- ріпчаста цибуля — 1 шт.;
- морква — ½ шт.;
- майонез Торчин® «Європейський» — 50 г;
- часник — 2 зубки;
- вода — 200 мл;
- салатні листки — 50 г;
- помідори — 50 г;
- сіль, перець — до смаку;
- лавровий листок — 1 шт.
- Тісто для вареників:
- борошно — 1,5 склянки;
- майонез Торчин® «Делікатесний» — 1 ст. л.;
- молоко — ½ склянки;
- сіль — ½ ч. л.;
- олія — 350 мл.
Підготувати всі потрібні інгредієнти.
Грудинку нашпигувати часником, посолити, поперчити, натерти майонезом. Викласти у форму для запікання з морквою, цибулею та лавровим листком, додати води. Накрити щільно фольгою і запікати в духовці 2,5 години за температури 160 градусів. Дати охолонути.
Для тіста: змішати тепле молоко, сіль, борошно, майонез і замісити тісто. Замотати в плівку й поставити на 30 хвилин відпочивати на холод.
М’ясо з овочами подрібнити виделкою та ножем.
Розкачати тісто завтовшки 3 мм. Витиснути круги. У центр покласти начинку, защипнути.
Вареники смажити в олії до готовності 2-3 хвилини.
Подавати зі свіжим хрустким салатом і помідорами, соусом (соус «МОК»).
Смачного!