Інгредієнти:
- печериці — 100 г;
- куряче філе — 200 г;
- селера — ½ стебла;
- вершкове масло — 1 ч.л.;
- твердий сир — 100 г;
- молоко — 250 мл;
- майонез Торчин® «Делікатесний» — 3 ст.л.
Такі поєднання, як запашні печериці під сирною скоринкою з вершково-пряним присмаком викликають захват навіть у затятих гурманів. І ми вдячні французам за те, що колись вони так ощасливили всіх поціновувачів смачним рецептом жульєну. Адже тепер можемо поділитися з вами своєю улюбленою варіацією страви — з м’ясом курки.
Так, це не класичний рецепт. Але його настільки полюбили, що важко сказати, який жульєн готують частіше — з куркою чи без. Завдяки курці смак багатший, а страва більш поживна.
Рецепт доречний і для влаштування святкового столу, і на кожен день. Тому ні в чому собі не відмовляйте!
Як приготувати жульєн?
Жульєн лише звучить складно та по-ресторанному. Насправді він дуже легкий у приготуванні та весь процес буде займати у вас небагато часу.
- Дрібно наріжте селеру, гриби та філе. А на пательні — розігрійте вершкове масло. Обсмажуйте все разом впродовж 5 хвилин.
- Натріть сир на великій тертці.
- Тепер готуємо соус. Для цього в окремій тарілці змішайте молоко з майонезом Торчин® «Делікатесний». Посоліть. Додайте улюблені спеції.
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Коли всі інгредієнти готові та розігріта духовка очікує — час поєднати страву разом. Влийте вершково-пряну суміш до пательні з грибами та куркою. Доведіть до кипіння. Далі — готуйте буквально хвилинку, постійно помішуючи.
- Насправді страва вже готова до вживання, але ми пропонуємо запекти жульєн під рум'яною сирною скоринкою в духовці. Для цього вам потрібно перекласти все з пательні в керамічні форми, посипавши зверху сиром. Запікайте жульєн доти, доки його скоринка не стане рум’яною.
Кулінарні хитрощі для смачного жульєну
Є такі страви, які можна доповнювати та урізноманітнювати на свій смак, залишаючи базову комбінацію інгредієнтів. І жульєн саме така страва. Залишаючи основу — гриби та вершковий соус, ви можете додавати або змінювати різні продукти.
Ми підготували для вас лише декілька варіантів, як ще приготувати жульєн, але це точно не вичерпний перелік, тому сміливо фантазуйте.
- Щоб зберегти нотки автентичності страви, ви можете нарізати овочі тонкою соломинкою. Бо саме завдяки такому способу нарізання овочів і з’явився жульєн.
- До твердого сиру можна додати сир «Брі». Це зробить смак більш благородним та витонченим.
- Печериці можна або замінити, або доповнити гливами, утворивши такий собі грибний мікс. Це гарний підхід для тих, хто любить додавати у звичні страви щось нове.
- Куряче філе необов’язково має бути з грудинки. Також радимо придивитися в бік курячого стегна.
- Прихильникам більш насиченої та хрусткої скоринки рекомендуємо запікати жульєн на максимально розпеченому грилі впродовж однієї хвилини.
- Жульєн також можна готувати в тарталетках або кокотниці. Це, до речі, полегшить пошук ідей для сервірування страви.
Нехай смакує або, як сказали б творці жульєну, bon appetit!