Інгредієнти:
- форель — 1 шт. (500-600 г);
- маринад Торчин® соєво-імбирний — 1 упаковка;
- лимон — 1 шт.
Річкова форель, вона ж карпатський пструг, запечена на грилі стане королевою будь-якого пікніка. Для більш соковитого смаку, будемо запікати її у фользі. Форель на грилі готується швидко і просто. Головне — маринад, у нашому випадку соєво-імбирний. Він надасть рибі цікавий відтинок. З традиційного додаємо лимон. Кладемо шматочки до форелі на грилі, а також лимонним соком можна збризнути уже готове розібране м’ясо.
Готуємо форель на грилі
Рибу (вага однієї десь 500-600 г) очищуємо від луски та нутрощів . Добре промиваємо та просушуємо паперовим рушником.
- Щоб форель була соковитішою, запікати на грилі будемо в алюмінієвій фользі. Для початку покладіть рибу на лист фольги. Ви можете маринувати рибу окремо і потім перкласти у фольгу, або маринувати одразу на листку фольги.
- Додаємо маринад для форелі на грилі. Для цього використовуємо маринад Торчин® соєво-імбирний, який додасть рибі солодкуватого смаку і пікантної гостроти. Виливаємо маринад на форель і добре масуємо.
- Лимон помити та нарізати на половинки кружечків середнього розміру.
- Декілька кружечків лимона покладіть у черевце форелі, а також навколо риби.
- Загортаємо цю смакоту у конверт із фольги.
- Кладемо на гриль і запікаємо близько 20 хвилин. Час запікання може змінюватись в залежності від розміру риби та температури гриля. На останні декілька хвилин розгорніть фольгу, щоб форель набралася ароматів вугілля.
- Перекладіть форель на блюдо для сервірування чи дерев'яну дощечку. Поруч покладіть два-три кружечки лимона. Розберіть форель на порційні шматочки та подавайте із картоплею або овочами гриль, салатами із зелені та сезонних овочів.
Доповніть готову форель салатами із зелені, гарнірами з овочів гриль та печеними печерицями. Гості будуть у захваті.
Це ідеальний варіант, коли не хочеться важкого м’ясного меню для барбекю. Основна вимога, щоб риба для запікання була свіжою.
Ідеї для форелі на грилі
Пропонуємо вам декілька варіантів, які прекрасно акомпанують форелі на грилі, розкриваючи та доповнюючи її смак.
Наприклад, можна додати подушку з овочів, які запікатимуться в маринаді, загорнуті разом із рибою у фольгу. Помийте та наріжте великими кружечками моркву та цибулю-порей. Покладіть під форель та довкола неї. Запікайте на гриль у фользі, як зазначено у нашому рецепті.
Також, на гарнір до риби можна запекти сулугуні. Він має щільну структуру і добре запікається, а його солоні ноти чудово смакують із м’ясом риби. Розріжте сулугуні на декілька шматочків, збризніть рослинною олією та посипте прованськими травами (підійде орегано, базилік, тим’ян, петрушка). Викладайте на гриль і смажте по 2 хвилини з кожної сторони.
Ну і закуска з помідорів, приготування якої займає лічені хвилини. Нарізаємо томати тонкими смужками, додаємо подрібнену зелену цибулю, сіль та сухий орегано, зверху трохи лимонного соку і рослинної олії. Перемішали та подали до форелі на стіл. Смачного.