Рецепты

Запечений лосось

losos
prev
next
losos
40 мин
4

Інгредієнти:

  • філе лосося – 2 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • кріп – 5 гілочок;
  • лимонний сік – 100 мл;
  • майонез Торчин ® «Європейський» – 4 ст.л.;
  • лимонний перець і сіль для натирання риби;

Плануєте святкове меню, запросили гостей, проте не маєте бажання проводити в плити забагато часу? У такому випадку на роль основної страви пропонуємо рецепт запеченого лосося. Він може підкупити своєю простотою — мінімум інгредієнтів, а смак — підкорює гурманів.

Спробуйте соковитий, смачний і дуже ніжний лосось у духовці. Для його приготування вам знадобляться лише часник, кріп, лимонний сік та майонез. Прекрасно пасує до запечених овочів або просто салату з руколою. Неймовірно смачно.

Приготування запеченого лосося

  1. Помийте та просушить паперовим рушником лосося. Також підготуйте кріп, попередньо ополоснув водою та висушив. Дуже дрібно наріжте кріп.
  2. Змастіть лосось сіллю, лимонним перцем (можна замінити на звичайний чорний) і соком лимона. Посипте цю красу кропом і теж натріть ним рибу.
  3. Покладіть замаринований лосось у холодильник мінімум на одну годину. Для насиченішого смаку залиште його в холодильнику на цілу ніч.
  4. Перед запіканням риби готуємо майонезно-часниковий соус. Змішайте майонез Торчин ® «Європейський» із зубчиком вичавленого часнику.
  5. Дістаньте лосось із холодильника, покладіть його шкіркою донизу у форму чи на деко для запікання. Щедро змастіть лосось майонезно-часниковим соусом та поставте в попередньо розігріту духовку на 180 градусів. Випікати 15–20 хвилин. Звісно, майте на увазі, що час випікання залежить від вашої духовки та розміру риби.

Головне тут — не пересушити рибу. Вона має лишитися соковитою. Якщо під час легкого натискання виделкою лосось розпадається на шматочки, він готовий.

У рецепті ми вказали кількість інгредієнтів із розрахунку на 2 особи, збільшуйте їх залежно від кількості гостей за вашим святковим столом.

Що подати до запеченого лосося

Якщо ви вирішили приготувати запеченого лосося, зауважте, що він чудово поєднується із зеленню. Ми рекомендуємо приготувати соковитий салат із руколи — просто заправте її столовою ложкою соєвого соусу та оливковою олією, перемішайте. Можна додати солодких томатів чері.

А якщо за столом зібралася велика компанія, приготуйте ще запечену картоплю на гарнір.

  1. Почистіть декілька картоплин, наріжте їх тонкою соломкою (приблизно 0,5 см).
  2. Опустіть нарізану картоплю у ємність із холодною водою на 10 хвилин, щоб позбутися зайвого крохмалю. Злийте воду та розкладіть картоплю на паперовий рушник, щоб вона просохла.
  3. Застеліть деко папером для запікання, змажте його рослинною олією.
  4. Викладіть картоплю, посипте сіллю та перцем. Випікайте хвилин 40 за температури 200 градусів.

Для картоплі зробіть дип соус, змішавши 2 ст.л. майонезу та 1 ч.л. гірчиці. Готову картоплю можна ще раз трішки підсолити.

Смачного!

Комментарии
Чтобы оставить комментарий необходимо Авторизоваться