Ингредиенты:
- шампиньоны – 700 г;
- вода – 695 г;
- уксус - 45 г;
- сахар – 21 г (около 2-х столовых ложек без горки);
- соль – 20 г (около 2-х столовых ложек без горки);
- лавровый лист – 2 шт.;
- смесь перцев горошком (душистый, черный) – 4*4 шт.;
- подсолнечное масло – 1,5 ст. л.;
- горчица дижонская «Торчин»® – 1 ст. k.
Мы привыкли, что консервация – это летняя история. Но не с шампиньонами, шампиньоны можно консервировать круглый год. И если вы соскучились по консервации предлагаем вам сделать маринованные шампиньоны с горчицей по нашему оригинальному рецепту от Торчин.
Покроковий рецепт маринованих печериць
- Добре миємо гриби, обрізаємо ніжки та відварюємо їх у підсоленій воді. Як тільки гриби закиплять, рекомендуємо знімати їх із вогню, щоб вони не переварилися. Відвар, який у вас залишився від грибів, можна вилити, або можна залишити і використовувати як грибний бульйон для приготування інших страв.
- Готуємо маринад для маринованих печериць з гірчицею. У каструлю наливаємо воду та оцет, додаємо сіль, цукор, суміш перців та лавровий лист. Варимо маринад.
- Коли маринад закипить, знімаємо його з вогню і додаємо олію з Діжонською гірчицею. Перемішуємо.
- В отриманий маринад додаємо відварені печериці та повертаємо все назад на вогонь. Даємо закипіти грибам у маринаді і одразу ж знімаємо з вогню. Як бачите, ми не даємо грибам довго варитись, щоб вони зберегли свою пружність.br />
- Розподіляємо гриби по стерилізованих банках і закриваємо їх кришками. Нижче ми розповімо, один із способів, як ви зможете простерилізувати банки.
- Переверніть банки з грибами нагору дном і поставте їх на кришки. Оберніть банки з маринованими печерицями ковдрою і залиште їх там, поки вони не охолонуть. Охолоджені банки перенесіть у темне прохолодне місце для зберігання.
Через 2-3 дні ваші грибочки промаринуються, їх вже можна буде їсти. І незважаючи на те, що мариновані печериці не важко купити практично у будь-якому магазині, ми впевнені, що домашні мариновані печериці з гірчицею займуть особливе місце у вашому серці. Адже приготувавши самостійно мариновані печериці, ви зможете зробити їхній смак особливим. Готуйте з любов'ю та з Торчином.
Як простерилізувати банки для маринування печериць
Стерилізація - це дуже важливий етап у консервації. Стерилізація, як процес знищення мікроорганізмів, дозволяє консервації зберігатися довго і не псуватися. Погано підготовлені банки для маринування печериць, можуть "вибухнути" і не вистояти необхідного часу.
Як же правильно простерилізувати банки?
Насамперед, банки треба добре вимити. Далі приступаємо безпосередньо до стерилізації. Існує безліч методів стерилізації в домашніх умовах: стерилізація на пару, стерилізація в киплячій каструлі з водою, стерилізація в духовці або навіть мікрохвильовій печі.
Ми розповімо вам про один із способів стерилізації банок у каструлі на плиті. Для цього в каструлю, заповнену наполовину водою, помістіть банки догори дном. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, залиште близько 5 хвилин. Після цього банки необхідно обсушити, і вони готові для того, щоб у них замаринувати печериці.