Рецепты

Маринованные шампиньоны с горчицей

Мариновані печериці з гірчицею
Мариновані печериці з гірчицею
Мариновані печериці з гірчицею
Мариновані печериці з гірчицею
Мариновані печериці з гірчицею
Мариновані печериці з гірчицею
prev
next
Мариновані печериці з гірчицею
45 мин
6

Ингредиенты:

  • шампиньоны – 700 г;
  • вода – 695 г;
  • уксус - 45 г;
  • сахар – 21 г (около 2-х столовых ложек без горки);
  • соль – 20 г (около 2-х столовых ложек без горки);
  • лавровый лист – 2 шт.;
  • смесь перцев горошком (душистый, черный) – 4*4 шт.;
  • подсолнечное масло – 1,5 ст. л.;
  • горчица дижонская «Торчин»® – 1 ст. k.

Мы привыкли, что консервация – это летняя история. Но не с шампиньонами, шампиньоны можно консервировать круглый год. И если вы соскучились по консервации предлагаем вам сделать маринованные шампиньоны с горчицей по нашему оригинальному рецепту от Торчин.

Покроковий рецепт маринованих печериць

  1. Добре миємо гриби, обрізаємо ніжки та відварюємо їх у підсоленій воді. Як тільки гриби закиплять, рекомендуємо знімати їх із вогню, щоб вони не переварилися. Відвар, який у вас залишився від грибів, можна вилити, або можна залишити і використовувати як грибний бульйон для приготування інших страв.

     

    Marynovany_pecherytsi

     

  2. Готуємо маринад для маринованих печериць з гірчицею. У каструлю наливаємо воду та оцет, додаємо сіль, цукор, суміш перців та лавровий лист. Варимо маринад.

     

    Marynovany_pecherytsi

     

  3. Коли маринад закипить, знімаємо його з вогню і додаємо олію з Діжонською гірчицею. Перемішуємо.
  4. В отриманий маринад додаємо відварені печериці та повертаємо все назад на вогонь. Даємо закипіти грибам у маринаді і одразу ж знімаємо з вогню. Як бачите, ми не даємо грибам довго варитись, щоб вони зберегли свою пружність.br />
     

    Marynovany_pecherytsi

     

  5. Розподіляємо гриби по стерилізованих банках і закриваємо їх кришками. Нижче ми розповімо, один із способів, як ви зможете простерилізувати банки.
     

    Marynovany_pecherytsi

     

  6. Переверніть банки з грибами нагору дном і поставте їх на кришки. Оберніть банки з маринованими печерицями ковдрою і залиште їх там, поки вони не охолонуть. Охолоджені банки перенесіть у темне прохолодне місце для зберігання.

Через 2-3 дні ваші грибочки промаринуються, їх вже можна буде їсти. І незважаючи на те, що мариновані печериці не важко купити практично у будь-якому магазині, ми впевнені, що домашні мариновані печериці з гірчицею займуть особливе місце у вашому серці. Адже приготувавши самостійно мариновані печериці, ви зможете зробити їхній смак особливим. Готуйте з любов'ю та з Торчином.

Marynovany_pecherytsi

Як простерилізувати банки для маринування печериць

Стерилізація - це дуже важливий етап у консервації. Стерилізація, як процес знищення мікроорганізмів, дозволяє консервації зберігатися довго і не псуватися. Погано підготовлені банки для маринування печериць, можуть "вибухнути" і не вистояти необхідного часу.

Як же правильно простерилізувати банки?

Насамперед, банки треба добре вимити. Далі приступаємо безпосередньо до стерилізації. Існує безліч методів стерилізації в домашніх умовах: стерилізація на пару, стерилізація в киплячій каструлі з водою, стерилізація в духовці або навіть мікрохвильовій печі.

Ми розповімо вам про один із способів стерилізації банок у каструлі на плиті. Для цього в каструлю, заповнену наполовину водою, помістіть банки догори дном. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, залиште близько 5 хвилин. Після цього банки необхідно обсушити, і вони готові для того, щоб у них замаринувати печериці.

Комментарии
Чтобы оставить комментарий необходимо Авторизоваться