Рецепты

Панеттоне с копченостями и сухофруктами

Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
Для опари змішайте й розітріть ложкою на кашку дріжджі, дрібку солі та столову ложку цукру-піску, влийте тепле молоко, насипте трохи більше ніж півсклянки борошна й добре змішайте. Розтирайте ложкою, поки опара не набуде однорідної консистенції — вона повинна бути трохи рідшою, ніж тісто на оладки. Готову опару вкутайте рушником і поставте в тепле місце на 1,5—2,5 години підходити.
У готову опару, ретельно розмішавши її, додайте збиті з цукром і ванільним цукром яйця (зрілість опари можна визначити за дірчастою, пухкою консистенцією та різким кислуватим запахом).
Додати крохмаль з майонезом.
Також додати мускатний горіх, корицю, подрібнений чорнослив, ковбасу, шинку, курагу й родзинки (шматочки м’яса та сухофруктів повинні бути завбільшки з родзинки). Вимішати тісто, рівномірно розподіливши начинку.
Візьміть металеву форму, як для паски, — круглу й з високими стінками, викладіть її папером для випічки, денце та стінки змастіть олією і трохи притрусіть борошном. Заповніть форму тістом приблизно наполовину, дайте кексові підійти (тісто має піднятися до бортиків форми) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на годину. Готовність пирога перевірте тонкою дерев’яною шпажкою: якщо кекс пропікся, вона повинна залишитися зовсім сухою.
Готовий пиріг присипте цукровою пудрою, остудіть на решітці. Зберігайте в коробці або каструлі в сухому прохолодному місці. Кекс повинен вистоятися до свят від 2 до 7 днів, стати ароматним, набути смаку.
Зберігайте в коробці або каструлі в сухому прохолодному місці. Кекс повинен вистоятися до свят від 2 до 7 днів, стати ароматним, набути смаку. Смачного!
Зберігайте в коробці або каструлі в сухому прохолодному місці. Кекс повинен вистоятися до свят від 2 до 7 днів, стати ароматним, набути смаку. Смачного!
prev
next
Зберігайте в коробці або каструлі в сухому прохолодному місці. Кекс повинен вистоятися до свят від 2 до 7 днів, стати ароматним, набути смаку. Смачного!
240 мин
4

Ингредиенты:

  • просеянная мука (высший сорт) — 3 стакана;
  • сахар — 130 г;
  • майонезный соус Торчин® «Деликатесный» — 130 г;
  • ванильный сахар — 5 г;
  • живые дрожжи — 25 г;
  • крахмал — 1 ст. л.;
  • теплое молоко — 125 мл;
  • куриные яйца — 2 шт.;
  • корица — 1 щепотка;
  • мускатный орех — 1 щепотка;
  • чернослив — 30 г;
  • варено-копченая колбаса — 50 г;
  • ветчина — 50 г;
  • курага — 40 г;
  • изюм — 40 г;
  • сахарная пудра — 100 г.
  1. Подготовить все необходимые ингредиенты.
  2. Для опары смешать и растереть ложкой в кашицу дрожжи, щепотку соли и столовую ложку сахарного песка, влить теплое молоко, насыпать немного больше полустакана муки и хорошо перемешать. Растирать ложкой, пока опара не приобретет однородную консистенцию (она должна быть немного жиже, чем тесто на оладьи). Готовую опару укутать полотенцем и поставить в теплое место на 1,5—2,5 часа доходить.
  3. В готовую опару, тщательно размешав ее, добавить взбитые с сахаром и ванильным сахаром яйца (зрелость опары можно определить по дырчатой, рыхлой консистенции и резкому кисловатому запаху).
  4. Добавить крахмал с майонезом.
  5. Также добавить мускатный орех, корицу, рубленый чернослив, колбасу, ветчину, курагу и изюм (кусочки мяса и сухофруктов должны быть размером с изюм). Вымешать тесто, равномерно распределив начинку.
  6. Взять металлическую форму (как для кулича — круглую и с высокими стенками), выложить ее бумагой для выпечки, донышко и стенки смазать растительным маслом и слегка присыпать мукой. Заполнить форму тестом примерно наполовину, дать кексу подойти (тесто должно подняться до бортиков формы) и поставить в духовку, разогретую до 180 градусов, на 1 час. Готовность пирога проверить тонкой деревянной шпажкой: если кекс пропекся, она должна остаться совершенно сухой.
  7. Готовый пирог присыпать сахарной пудрой, остудить на решетке. Хранить в коробке или кастрюле в сухом прохладном месте. Кекс должен выстояться до праздников от 2 до 7 дней, пропитаться ароматами, набрать вкус.
  8. Приятного аппетита!
Комментарии
Чтобы оставить комментарий необходимо Авторизоваться