Інгредієнти:
- курячі крильця — 10 шт.;
- мед — 2 ст.л.;
- соєвий соус Торчин® “Класичний” — 50 г;
- часник — 3 зубчики;
- кетчуп Торчин® “Лагідний” — 150 г;
- сіль, чорний перець за смаком.
Класика страв, приготованих на відкритому вогні — курячі крильця барбекю. Їх знають у всьому світі. Вони гарно “залітають” гостям і такі смачні, що відірватися неможливо. Секрет їх смачності — запечена золота медова скоринки з ароматом димку.
Для нашого рецепта вам не потрібна велика кількість інгредієнтів. Лише крильця та маринад, який ми робимо на основі поєднання меду, кетчупу та соєвого соусу з нотами часнику.
Приготування курячих крилець барбекю не займає багато часу і під силу кожному. Прекрасна і недорога страва для великої компанії. Поєднуйте з овочами гриль, зеленню або свіжим салатом. Або просто смакуйте крильця, смачно макаючи їх у кетчуп.
Готуємо крильця барбекю
- Курячі крильця добре промиваємо та обсушуємо паперовим рушником. Видаляємо зайву шкіру і відрізаємо тонкий кінчик крила. Кладемо у ємність, в якій будемо їх маринувати.
- Додаємо трохи солі та чорного меленого перцю. Зауважте, що далі у хід піде соєвий соус, тож не соліть занадто щедро.
- Готуємо маринад, який надасть крильцям смаку та аромату. Для 10 крилець потрібно десь 2 столові ложки меду. Мед краще брати рідкий, щоб консистенція маринаду була більш однорідною та легше розподілялась на м'ясі.
- Потім додаємо 50 г соєвого соусу Торчин® “Класичний”.
- Також додаємо кетчуп - це ж також інгредієнт
- Фінальний інгредієнт маринаду — часник. Очистьте 3 зубчики часнику та розчавіть за допомогою спеціального преса. Додайте у миску з маринадом. Перемішуємо, щоб інгредієнти з’єдналися між собою.
- Виливаємо маринад до крилець. Знову ретельно перемішуємо, аби суміш добре розподілялася між крильцями. Лишаємо маринуватися від 30 хвилин. Курятина швидко вбирає в себе маринад. Якщо часу не має, то крильця можна класти на гриль і відразу після маринування.
- Готуємо курячі крильця барбекю протягом 20-25 хвилин, в залежності від їх розміру. Слідкуйте, щоб вони не підгоріли, тому перегортайте їх з одного боку на інший кожні 5 хвилини.
- Подавати разом із піалою кетчупу Торчин® “Лагідний”, в який апетитно вмочуйте смажене крильце. Смакують гарно з овочевим салатом або просто нарізаними сезонними овочами.
Секрети приготування курячих крилець барбекю
- Якщо ви любите гострі ноти в м'ясі, додайте до курячих крилець трохи перцю чилі. Якщо гостре вам не до смаку, проте кортить якось погратися, урізноманітнити смак курки, зупиніться на червоній паприці. Вона посилить пряні солодкуваті ноти крилець барбекю.
- Хочете більш насиченого смаку м’яса, маринуйте крильця довше. Наприклад, ніч у холодильнику.
- В цілому, курятина менш вибаглива, ніж свинина, а крильця одна з простих частин для готування. Зіпсувати їх ну вкрай важко. Головне, не викладати на решітку дуже щільно одне до одного, щоб вони рівномірно просмажилися. Та не тримати на відкритому вогні, вони тонкі і швидко згорають.
- Готувати крильця барбекю можна як на мангалі, так і на грилі (зручніше). Щоб вони вийшли соковитими, слідкуйте за температурою вогню — вона не має бути занадто високою.
- Запікати можна й у духовці, розігрітій на 180 градусів приблизно 30 хвилин. Якщо є режим гриля, останні 10 хвилин перейдіть на цей режим запікання.
- Маленька порада — їжте крильця руками та підготуйте достатню кількість серветок перед їх вживанням.