Інгредієнти:
- оливкова олія — 1 ст. л.;
- курячі яйця — 4 шт.;
- петрушка — 20 г;
- заправка Торчин® томатна з болгарським перцем — 1/2 упаковки;
- лаваш, грінки з білого хліба, шматочки батона для подачі шакшуки.
Якщо хочете побалувати себе та свою родину смачним сніданком, приготуйте шакшуку. Це класика яєчні з арабської та ізраїльської кухні. Вона готується у томатному соусі з додаванням трав і прянощів.
Пропонуємо простий рецепт шакшуки з томатами від Торчин®, приготування якого займе у вас десять хвилин, а результат буде неймовірним. Секрет — готова томатна заправка Торчин®, яка містить томати, болгарський перець, спеції. Тільки уявіть — поєднання томатів і рідких жовтків, які ще не встигли схопитися, і ви змішуєте цю смакоту шматочком свіжого хліба. Фінальний акорд додає дрібно нарізана зелень.
Така смачна яєчня з великою кількістю томатного соусу одразу стає фаворитом сніданкового меню.
Готуємо шакшуку з томатами від Торчин®
- Розігрійте оливкову чи будь-яку іншу рослинну олію на сковороді.
- У розігріту олію додаємо томатну заправку з болгарським перцем від Торчин®. Рівномірно розподіляємо її по сковороді лопаткою.
- Тушкуємо соус 2–3 хвилини. Якщо бажаєте отримати рідку консистенцію — влийте 100 мл чистої води, перемішайте та тушкуйте на невеликому вогні, щоб рідина трохи випарувалася.
- У соусі робимо лопаткою лунки для яєць.
- Розбиваємо чотири яйця, по одному у кожну лунку. Не накриваючи кришкою, доводимо до готовності. Білок має бути готовим, а жовток навпаки — рідким. Як варіант, можна накрити сковорідку на кілька хвилин кришкою, аби яйця рівномірно приготувалися, а як тільки білок стане цупким і згорнеться, одразу вимикайте плиту, знімайте кришку та подавайте до столу.
- Готову шакшуку посипаємо дрібно нарізаною петрушкою.
Подавати шакшуку треба у сковороді — так зручніше їсти цю апетитну страву. А можна поставити тарілки та розкласти на них яєчню лопаткою, соус досить густий і не розтікається.
Посипте яєчню зеленню, і не забудьте про лаваш, свіжий багет чи грінки. Їх дуже смачно вмокнути в рідкий жовток, заїдаючи томатним соусом.
Шакшука, як і інші страви з яєць, готується одразу перед подачею.
Секрети приготування шакшуки з томатами
По суті, шакшука — збірна страва, у яку можна додати все, чого душа забажає. В будь-якому випадку готувати її просто. Маємо для вас декілька ідей, як урізноманітнити наш рецепт шакшуки з томатами від Торчин®.
- Любителі м’яса можуть додавати фарш зі свинини, яловичини, птиці. Спершу обсмажуємо його на сковорідці, солимо на свій смак. Потім повторюємо кроки, вказані у рецепті — додаємо томатну заправку Торчин® з болгарським перцем, і т.д.
- Дехто в процесі приготування додає до шакшуки натуральний йогурт — для ніжного вершкового смаку. Десь приблизно одну столову ложку, вже після того, як ви додали яйця.
- Можна на готові яйця викладати шматочки солоного сиру — бринзи або фети.
- Шакшука відмінно поєднується з зеленню — шпинатом, кропом, петрушкою, кінзою.
- Якщо є бажання додати пікантності, можна взяти зубчик часнику і спеції: мелений коріандр, кмин, каєнський перець.
- Якщо подаєте страву в окремих тарілках, радимо їх трохи підігрити перед тим, як насипати у них гарячу шакшуку. Поклавши шукшуку у холодну тарілку, ви тим самим втрачаєте її смак.