Рецепти

Апельсиново-томатний фондан - Торчин®

Для сиропу: з'єднати кетчуп Торчин® "Лагідний", воду, цукрову пудру і довести до кипіння.
Духовку нагріти до 180 ° С. З апельсина зняти цедру і видавити сік. Вершкове масло розм'якшити. У глибокій мисці з'єднати масло з соком і тертою цедрою. Додати цукор, борошно і розпушувач. 4 порційні формочки змастити маслом і посипати цукром. Наповнити кожну на ¾ об'єму і випікати 20-25 хвилин.
Готові фондани вийняти з форм, полити сиропом і дати просочитися протягом двох годин. При подачі посипати цукровою пудрою.
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Апельсиново-томатний фондан - Торчин®
prev
next
Апельсиново-томатний фондан - Торчин®

Оригінальний фондан із томатним сиропом і апельсином: інгредієнти

Якщо ви вже знаєте, як приготувати фондан і пробували ніжний шоколадний десерт із поточної начинки, чому б не поекспериментувати й не привнести в сімейне меню щось новеньке?

Ми пропонуємо вам оригінальний рецепт тістечка з апельсинами й томатами. Для його приготування обов’язково запасіться такими інгредієнтами:

  • борошно — 1 склянка;
  • вершкове масло — 120 г;
  • цукор — 120 г;
  • розпушувач — 1 чайна ложка;
  • куряче яйце — 2 шт.;
  • апельсин — 1 шт.;
  • кетчуп Торчин «Ніжний» — 2 столові ложки;
  • цукрова пудра — 50–60 м

З розрахунку на таку кількість інгредієнтів ви зможете приготувати фондан на компанію з 2-х людей.

Етапи приготування фондан

Отже, тепер приступімо безпосередньо до процесу створення страви. Як готувати фондан?

Весь процес можна поділити на кілька основних етапів:

  1. Приготуйте томатний сироп. Для цього необхідно влити в каструлю кетчуп Торчин «Ніжний». Він не містить зайвих спецій, проте надає страві насичений томатний післясмак. Додайте до кетчупу трохи цукрової пудри та води, прокип’ятіть соус 3–4 хвилини.
  2. Натріть цедру одного апельсина і вичавіть із нього сік.
  3. У розм’якшене вершкове масло додайте апельсиновий сік і цедру, просіяне борошно, розпушувач і цукровий пісок.
  4. Готується фондан у невеликих порційних формах, які попередньо необхідно змастити вершковим маслом.
  5. Вилийте тісто, заповнивши форму на ¾, і відправте фондан запікатися в духовці, розігрітій до 180 градусів, 20–25 хвилин.
  6. Після того, як апельсиновий десерт буде готовий, вийміть його з невеликої формочки й покладіть на тарілку.
  7. Перед подачею необхідно полити страву томатним сиропом, трохи посипати цукровою пудрою й за бажанням прикрасити листочками м’яти.

У результаті у вас вийде оригінальний десерт — томатно-апельсиновий фондан, який нагадує тістечко в стилі ф’южн. Ніжне розсипчасте тісто й соковитий сироп зроблять популярну французьку страву улюбленцем у всієї родини. Здивуйте гостей незвичайною сумішшю смаків помідорів і апельсинів — справжні гурмани оцінять таке поєднання.

фондан

Варіанти десерту фондан

Як приготувати фондан у класичній його варіації? Для цього запасіться якісним, вашим улюбленим чорним шоколадом. Також для створення традиційного французького десерту вам буде потрібно взяти борошно, яйця, вершкове масло й цукор.

Весь секрет рідкої начинки — у порівняно недовгому випіканні — до 10 хвилин, коли тісто встигає підготуватися, проте не до кінця застигає.

Також ви можете зробити світлий варіант страви — фондан із білого шоколаду зі згущеним молоком.

І ще одна ідея — шоколадний фондан у мікрохвильовці. Це максимально простий і швидкий рецепт приготування десерту. Готувати його не обов’язково у формочці, можна використовувати керамічну кружку. Просто змішайте всі класичні інгредієнти й поставте тістечко в мікрохвильовку на 60–70 секунд.

Такий фондан легко можна приготувати навіть на сніданок — пара хвилин, і ви можете насолоджуватися шоколадним тістечком до ранкової кави.

Фондан

Фондан — це популярний десерт, який прийшов до нас із французької кухні. Класичний його варіант готується на основі шоколаду. Навіть у перекладі з французького повна назва страви означає «тане шоколад».

Головна особливість такого десерту в поєднанні повністю приготовленого розсипчастого ніжного тіста й рідкої шоколадної начинки, яка виливається з тістечка, щойно ви ріжете його навпіл.

Крім класичного шоколадного крему, фондан може мати й інші види рідкої начинки:

  • білий шоколад;
  • ягідний джем;
  • варення;
  • горіхова паста і т. д.

А що ще цікавіше — існує також несолодкий варіант французької страви, який подається як закуска.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як готувати класичний десерт за двома різними рецептами, а також відкриєте для себе фондан із цікавим поєднанням томатів і апельсина.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися