Інгредієнти:
- борошно — 1 склянка;
- вершкове масло — 120 г;
- цукор — 120 г;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- куряче яйце — 2 шт.;
- апельсин — 1 шт.;
- кетчуп Торчин ® «Лагідний» — 2 ст. л.;
- цукрова пудра — 50–60 г.
Із цієї кількості інгредієнтів ви зможете приготувати фондан на 2 особи.
Якщо ви вже знаєте, як приготувати фондан і пробували ніжний шоколадний десерт з рідкою серединою, чому б не поекспериментувати й не принести в сімейне меню щось новеньке?
Ми пропонуємо вам оригінальний рецепт тістечка з апельсинами й томатами.
- Приготуйте томатний сироп. Для цього необхідно влити в каструлю кетчуп Торчин ® «Лагідний». Він не містить зайвих спецій, проте надає страві насичений томатний післясмак. Додайте до кетчупу трохи цукрової пудри та води, прокип’ятіть соус 3–4 хвилини.
- Натріть цедру одного апельсина і вичавіть із нього сік.
- У розм’якшене вершкове масло додайте апельсиновий сік і цедру, просіяне борошно, розпушувач і цукор.
- Готується фондан у невеликих порційних формах, які попередньо необхідно змастити вершковим маслом.
- Вилийте тісто, заповнивши форми на ¾, і відправте фондан запікатися в духовцу, розігріту до 180 градусів, на 10–15 хвилин.
- Після того, як апельсиновий десерт буде готовий, вийміть його із формочок і покладіть на тарілки.
- Перед подачею полийте фондан томатним сиропом, трохи посипте цукровою пудрою і за бажанням прикрасьте листочками м’яти.
В результаті у вас вийде оригінальний десерт — томатно-апельсиновий фондан, який нагадує тістечко в стилі ф’южн. Здивуйте гостей незвичайним поєднанням смаків помідорів і апельсинів — справжні гурмани оцінять.
Варіанти десерту фондан
Як приготувати фондан у класичній його варіації? Для цього потрібен екстрачорний шоколад. Також для створення традиційного французького десерту вам буде потрібно взяти борошно, яйця, вершкове масло цукор.
Весь секрет рідкої начинки — у недовгому випіканні — до 10 хвилин, коли тісто встигає приготуватися біля стінок форми і не пропікається до кінця в середині.
Також ви можете зробити світлий варіант страви — фондан із білого шоколаду зі згущеним молоком.
І ще одна ідея — шоколадний фондан у мікрохвильовці. Це максимально простий і швидкий рецепт приготування десерту. Готувати його не обов’язково у формочці, можна використовувати керамічну кружку. Просто змішайте всі класичні інгредієнти й поставте тістечко в мікрохвильовку на 60–70 секунд.
Такий фондан легко можна приготувати навіть на сніданок — пара хвилин, і ви можете насолоджуватися шоколадним тістечком до ранкової кави.