Оригінальний фондан із томатним сиропом і апельсином: інгредієнти
Якщо ви вже знаєте, як приготувати фондан і пробували ніжний шоколадний десерт із поточної начинки, чому б не поекспериментувати й не привнести в сімейне меню щось новеньке?
Ми пропонуємо вам оригінальний рецепт тістечка з апельсинами й томатами. Для його приготування обов’язково запасіться такими інгредієнтами:
- борошно — 1 склянка;
- вершкове масло — 120 г;
- цукор — 120 г;
- розпушувач — 1 чайна ложка;
- куряче яйце — 2 шт.;
- апельсин — 1 шт.;
- кетчуп Торчин «Ніжний» — 2 столові ложки;
- цукрова пудра — 50–60 м
З розрахунку на таку кількість інгредієнтів ви зможете приготувати фондан на компанію з 2-х людей.
Етапи приготування фондан
Отже, тепер приступімо безпосередньо до процесу створення страви. Як готувати фондан?
Весь процес можна поділити на кілька основних етапів:
- Приготуйте томатний сироп. Для цього необхідно влити в каструлю кетчуп Торчин «Ніжний». Він не містить зайвих спецій, проте надає страві насичений томатний післясмак. Додайте до кетчупу трохи цукрової пудри та води, прокип’ятіть соус 3–4 хвилини.
- Натріть цедру одного апельсина і вичавіть із нього сік.
- У розм’якшене вершкове масло додайте апельсиновий сік і цедру, просіяне борошно, розпушувач і цукровий пісок.
- Готується фондан у невеликих порційних формах, які попередньо необхідно змастити вершковим маслом.
- Вилийте тісто, заповнивши форму на ¾, і відправте фондан запікатися в духовці, розігрітій до 180 градусів, 20–25 хвилин.
- Після того, як апельсиновий десерт буде готовий, вийміть його з невеликої формочки й покладіть на тарілку.
- Перед подачею необхідно полити страву томатним сиропом, трохи посипати цукровою пудрою й за бажанням прикрасити листочками м’яти.
У результаті у вас вийде оригінальний десерт — томатно-апельсиновий фондан, який нагадує тістечко в стилі ф’южн. Ніжне розсипчасте тісто й соковитий сироп зроблять популярну французьку страву улюбленцем у всієї родини. Здивуйте гостей незвичайною сумішшю смаків помідорів і апельсинів — справжні гурмани оцінять таке поєднання.
Варіанти десерту фондан
Як приготувати фондан у класичній його варіації? Для цього запасіться якісним, вашим улюбленим чорним шоколадом. Також для створення традиційного французького десерту вам буде потрібно взяти борошно, яйця, вершкове масло й цукор.
Весь секрет рідкої начинки — у порівняно недовгому випіканні — до 10 хвилин, коли тісто встигає підготуватися, проте не до кінця застигає.
Також ви можете зробити світлий варіант страви — фондан із білого шоколаду зі згущеним молоком.
І ще одна ідея — шоколадний фондан у мікрохвильовці. Це максимально простий і швидкий рецепт приготування десерту. Готувати його не обов’язково у формочці, можна використовувати керамічну кружку. Просто змішайте всі класичні інгредієнти й поставте тістечко в мікрохвильовку на 60–70 секунд.
Такий фондан легко можна приготувати навіть на сніданок — пара хвилин, і ви можете насолоджуватися шоколадним тістечком до ранкової кави.
Фондан
Фондан — це популярний десерт, який прийшов до нас із французької кухні. Класичний його варіант готується на основі шоколаду. Навіть у перекладі з французького повна назва страви означає «тане шоколад».
Головна особливість такого десерту в поєднанні повністю приготовленого розсипчастого ніжного тіста й рідкої шоколадної начинки, яка виливається з тістечка, щойно ви ріжете його навпіл.
Крім класичного шоколадного крему, фондан може мати й інші види рідкої начинки:
- білий шоколад;
- ягідний джем;
- варення;
- горіхова паста і т. д.
А що ще цікавіше — існує також несолодкий варіант французької страви, який подається як закуска.
Сьогодні ви дізнаєтеся, як готувати класичний десерт за двома різними рецептами, а також відкриєте для себе фондан із цікавим поєднанням томатів і апельсина.