Рецепти

Апельсиново-томатний фондан

Для сиропу: з'єднати кетчуп Торчин® "Лагідний", воду, цукрову пудру і довести до кипіння.
Духовку нагріти до 180 ° С. З апельсина зняти цедру і видавити сік. Вершкове масло розм'якшити. У глибокій мисці з'єднати масло з соком і тертою цедрою. Додати цукор, борошно і розпушувач. 4 порційні формочки змастити маслом і посипати цукром. Наповнити кожну на ¾ об'єму і випікати 20-25 хвилин.
Готові фондани вийняти з форм, полити сиропом і дати просочитися протягом двох годин. При подачі посипати цукровою пудрою.
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Апельсиново-томатний фондан - Торчин®
prev
next
Апельсиново-томатний фондан - Торчин®
60 хв
2

Інгредієнти:

  • борошно — 1 склянка;
  • вершкове масло — 120 г;
  • цукор — 120 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • куряче яйце — 2 шт.;
  • апельсин — 1 шт.;
  • кетчуп Торчин ® «Лагідний» — 2 ст. л.;
  • цукрова пудра — 50–60 г.

Із цієї кількості інгредієнтів ви зможете приготувати фондан на 2 особи.

Якщо ви вже знаєте, як приготувати фондан і пробували ніжний шоколадний десерт з рідкою серединою, чому б не поекспериментувати й не принести в сімейне меню щось новеньке?

Ми пропонуємо вам оригінальний рецепт тістечка з апельсинами й томатами.

  1. Приготуйте томатний сироп. Для цього необхідно влити в каструлю кетчуп Торчин ® «Лагідний». Він не містить зайвих спецій, проте надає страві насичений томатний післясмак. Додайте до кетчупу трохи цукрової пудри та води, прокип’ятіть соус 3–4 хвилини.
  2. Натріть цедру одного апельсина і вичавіть із нього сік.
  3. У розм’якшене вершкове масло додайте апельсиновий сік і цедру, просіяне борошно, розпушувач і цукор.
  4. Готується фондан у невеликих порційних формах, які попередньо необхідно змастити вершковим маслом.
  5. Вилийте тісто, заповнивши форми на ¾, і відправте фондан запікатися в духовцу, розігріту до 180 градусів, на 10–15 хвилин.
  6. Після того, як апельсиновий десерт буде готовий, вийміть його із формочок і покладіть на тарілки.
  7. Перед подачею полийте фондан томатним сиропом, трохи посипте цукровою пудрою і за бажанням прикрасьте листочками м’яти.

В результаті у вас вийде оригінальний десерт — томатно-апельсиновий фондан, який нагадує тістечко в стилі ф’южн. Здивуйте гостей незвичайним поєднанням смаків помідорів і апельсинів — справжні гурмани оцінять.

Варіанти десерту фондан

Як приготувати фондан у класичній його варіації? Для цього потрібен екстрачорний шоколад. Також для створення традиційного французького десерту вам буде потрібно взяти борошно, яйця, вершкове масло  цукор.

Весь секрет рідкої начинки — у недовгому випіканні — до 10 хвилин, коли тісто встигає приготуватися біля стінок форми і не пропікається до кінця в середині.

Також ви можете зробити світлий варіант страви — фондан із білого шоколаду зі згущеним молоком.

І ще одна ідея — шоколадний фондан у мікрохвильовці. Це максимально простий і швидкий рецепт приготування десерту. Готувати його не обов’язково у формочці, можна використовувати керамічну кружку. Просто змішайте всі класичні інгредієнти й поставте тістечко в мікрохвильовку на 60–70 секунд.

Такий фондан легко можна приготувати навіть на сніданок — пара хвилин, і ви можете насолоджуватися шоколадним тістечком до ранкової кави.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися