Інгредієнти:
- відварений круглий рис (наприклад, єгипетський) – 300 г (1,5 склянки);
- мʼясний фарш (можна будь-який, головне, не дуже жирний) – 180-200 г;
- зелень: петрушка (опціонально базилік) – 5-10 г;
- спеції – за смаком;
- майонезний соус "Часниковий" Торчин® – 100 г;
- твердий сир – 100 г;
- борошно – 3 столові ложки;
- яйця – 2 шт;
- сухарі для панірування – 100 г (близько 4 ст.л.);
Аранчіні – це традиційна страва, яка перекочувала до нас із сонячної Сицилії. Вона являє собою невеликі пиріжки круглої форми, сформовані з відварених рисових зерен, усередині яких – соковита і смачна начинка. Класичний рецепт аранчіні передбачає тільки наявність рису. Заправляти страву можна м'ясом, овочами, сиром моцарелла тощо.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати різні варіанти рисових пиріжків із незвичайними начинками, а також відкриєте для себе класичний рецепт аранчіні з фаршем і спеціями.
Етапи приготування аранчіні з сиром
- До м'яса, пропущеного через м'ясорубку, додайте майонезний соус Торчин® з часником, який додасть начинці ніжнішого смаку.
- Додайте дрібно порубану зелень, спеції, змішайте все до однорідності.
- Сформуйте з фаршу невеликі фрикадельки. Щоб фарш не прилипав до рук, змочіть їх водою.
- Рис змішайте з подрібненим на тертці сиром і просійте борошно. Зробіть із рису плоске коло, всередину якого помістіть м'ясну кульку і закрийте пиріжок.
- Після формування аранчіні, обваляйте їх у борошні, яйці та нарешті - у подрібнених сухарях.
- Смажте рисові кульки до появи легкої скоринки, а потім помістіть у духовку за температури 170 градусів на 15-20 хвилин.
Аранчіні будуть ще смачнішими, якщо подати їх до столу з соусом. Ми пропонуємо вам приготувати соус для аранчіні на основі сиру фета та майонезу. Соус готується просто – потрібно змішати всі інгредієнти: фету, мед, дрібно порубаний часник, трохи майонезу, дрібку спецій і винний оцет. Для однорідності перебийте все в блендері і соус готовий.
Соус “Сирний дресинг” до аранчіні
Інгредієнти:
- суміш перців – 1 щіпка;
- мед – 1 ст.л.;
- сир фета – 100 г;
- винний оцет – 1 ст.л.;
- часник – пару зубчиків;
- майонез "Європейський" Торчин® – 3 столові ложки.
Варіанти приготування аранчіні
У сицилійців є свій рецепт того, як готувати аранчіні. Обов'язкова його складова включає формування рисових кульок і їхнє обвалювання в хрусткому паніруванні. Однак жителі середземноморського острова дуже люблять експерименти і постійно шукають цікаві поєднання для начинки таких пиріжків. Ось, наприклад, кілька цікавих варіантів:
- Аранчіні з креветками. Для начинки використовуються сир моцарела, відварені креветки та ароматні спеції. Морепродукти добре поєднуються з рисом і роблять страву більш дієтичною.
- Аранчіні з моцарелою. Простий у приготуванні та швидкий варіант закуски або обіду. З начинки тут тільки зелень і сир моцарела. Можна також додати невелику кількість тертого твердого сиру.
- Аранчіні з печерицями та ріпчастою цибулею. Для різноманітності в начинку можна покласти сир моцарела.
Смачного!