Рецепти

Борщ холодний

Holodnuy-borsch
Holodnuy-borsch
Holodnuy-borsch
Holodnuy-borsch
prev
next
Holodnuy-borsch
30 хв
4

Інгредієнти:

  • заправка "Торчин" буряково-томатна – 1 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • огірок – 2 шт.;
  • яйця – 4 шт.;
  • шинка – 200 г;
  • вода – 1,5 л;
  • йогурт або кефір – 300 мл;
  • зелень за смаком.

По-літньому смачний та дійсно легкий в приготуванні рецепт холодного борщу з буряково-томатною заправкою "Торчин" для тих, хто полюбляє дивувати себе та своїх близьких.

  1. Перед приготуванням холодного борщу треба для початку підготувати усі необхідні інгредієнти: нарізати кубиками картоплю, соломкою нарізати огірки, шинку, яйця.
     

    Borsh-holodnuy

  2. В першу чергу треба відварити картоплю. Закип’ятити воду та додати сіль й нарізану кубиками картоплю. Потім даємо картоплі та воді охолонути.
     

    Borsh-holodnuy

  3. Після чого поєднати буряково-томатну заправку "Торчин" з остиглою картоплею, ретельно перемішати та додати вже підготовлені інгредієнти - нарізані соломкою огірки, шинку, яйця. 4) І на останок - додати йогурт або кефір, це вже на ваш смак. Ретельно перемішати і борщ холодний український - готовий! Можемо смачний борщик сервірувати до столу - наприклад, прикрасити долькою вареного яйця та зеленню. А якщо кефір чи йогурт для заправки ви обрали не жирний, то можна додати сметану.

Як приготувати найсмачніший холодний борщ

Готуючи холодний борщ в домашніх умовах, багато хто, спочатку підготовлює рідку складову, а потім вже добавки — зелень, огірки, яйця, шинку чи м'ясо. Насправді холодник слід готувати в іншому порядку. Спочатку потрібно в миску нарізати зелень та зелену цибулю, потім додати трохи солі й обережно розтерти ложкою. Коли це буде зроблено, сіль почне розчинятися, з’явиться сік. Потім потрібно натерти або порізати огірок соломкою, перед цим бажано огірок очистити від шкірки. Додати зелень, покласти 2-3 столові ложки сметани та добре перемішати, щоб вийшов густий салат. При приготуванні холодного борщу таким способом сметана рівномірно розподілиться. І тільки потім додайте рідину. Існує безліч варіантів чим можна заправити холодний борщ — це може бути кефір, молоко звичайне або кисле, сметана, квас чи вода. Тепер що до пропорцій: варто звернути увагу на вміст жиру в кефірі, зазвичай беруть більш жирний, тоді його може знадобитися менше або взагалі обійтися без додавання сметани. Чи можна зовсім не додавати сметану? Звичайно, можна й без неї, але жирна сметана робить холодний борщ більш смачним. Якщо хочете зробити підкислити страву спробуйте додати натуральний лимонний сік.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися