Інгредієнти:
- гриби печериці – 300 г;
- картопля – 400 г;
- вермішель «Павутинка» – 100 г;
- заправка Торчин® «Овочева з морквою, цибулею та солодким перцем» – 180 г;
- сир плавлений – 70 г;
- вода – 2 л.
Грибний суп – осіння класика, яка стає популярною, коли настає сезон грибів. Але такий суп можна і треба готувати протягом усього року, використовуючи сушені гриби або печериці, як в нашому рецепті. І будьте певні, він буде не менш смачним!
Щоб урізноманітнити смак супу ми пропонуємо додати до нього плавлений сир, він зробить консистенцію грибного супу кремовою та додасть вершкового смаку, що відмінно поєднується разом із грибним смаком. Також за смак в нас відповідає заправка Торчин® «Овочева з морквою, цибулею та солодким перцем». Вона вже містить моркву, цибулю та солодкий перець. Тож завдяки їй додавати в грибний суп з плавленим сиром овочі не потрібно, що значно прискорить час його приготування.
Етапи приготування грибного супу з плавленим сиром
- Картоплю очистьте та наріжте невеликими кубиками.
- Воду в каструлі доведіть до кипіння, додайте картоплю – варіть до готовності.
- Гриби печериці ретельно промийте та наріжте тонкими слайсами.
- Обсмажте печериці на пательні на вершковому маслі до рум’яності, посоліть та поперчіть. Це додасть супу насиченого грибного аромату та смаку.
- Готові гриби додайте до картоплі.
- Коли картопля і гриби почнуть кипіти, додайте нарізаний невеликими кубиками плавлений сир і заправку Торчин® «Овочева з морквою, цибулею та солодким перцем» – все добре перемішайте і знову доведіть до кипіння.
- Всипте в суп з грибами вермішель – готуйте ще 2-3 хвилини на повільному вогні.
- Зніміть суп з вогню, накрийте щільно кришкою і дайте настоятись 10-15 хвилин, щоб настоялись всі інгредієнти.
Подавайте грибний суп з плавленим сиром з хрумкими грінками, з брускетами із запеченими з сиром. Смачного!
Варіації приготування грибного супу
Грибний суп – чудова альтернатива супу з м’ясом, до того ж і готувати його набагато швидше. Для приготування супу з грибами можна використовувати свіжі гриби, сушені, заморожені й навіть мариновані.
Ми підібрали для вас декілька цікавих рецептів грибного супу:
- Грибний крем-суп: пасеруйте білу цибулю у вершковому маслі, додайте дрібно нарізаний часник, потім нарізані слайсами печериці та трохи борошна – готуйте все разом 3-5 хвилин. Залийте курячим бульйоном або водою, доведіть до кипіння і готуйте 30 хвилин. Перебийте суп у блендері до однорідності. Знову доведіть до кипіння і додайте вершки та улюблені спеції.
- Грибний суп з гречкою: в киплячу воду додайте картоплю, а через 3-4 хвилини гречку. Варіть до готовності. В цей час пасеруйте білу цибулю до прозорості, додайте моркву, а потім гриби та шматочок вершкового масла. Тушкуйте все разом, поки не приготуються гриби. Додайте гриби з овочами до картоплі. Заправте суп улюбленими спеціями та готуйте ще пару хвилин.
Додавайте до супу з грибами різні крупи та овочі за смаком, заправляйте улюбленими спеціями та заправками від Торчин® і кожного разу, здавалося б, звичайний грибний суп буде смакувати по-іншому.