Рецепти

Картопля на грилі

1
1
1
1
1
prev
next
1

Інгредієнти:
●    картопля — 1 кг;
●    майонез Торчин® “Домашній” — 150 г;
●    гірчиця Торчин® “Діжонська” — 1 ст.л.;
●    часник — 2-3 зубчики;
●    сік половини лимону;
●    сіль, перець на свій смак, зелень для посипки;
●     кетчуп Торчин® “До шашлику” — для подачі;
Поповнюйте ваше барбекю-меню класичною стравою — картопля на грилі. Її обожнюють за рум’яну запечену скоринку і ніжний смак всередині. Готувати елементарно, а ефект на “пальчики оближеш”.
 

Готуємо картоплю на грилі

 

  1. Для приготування картоплі на грилі потрібно відібрати картоплини однакового середнього розміру. Гарно їх миємо, шкірку не очищуємо. Сушимо паперовим рушником.
  2. Розрізаємо кожну картоплину навпіліта кладемо у ємність, в яку будемо додавати маринад. Солимо на свій смак. Якщо картоплини досить великі, ріжте їх на чотири частини.
  3. Очищуємо кілька зубчиків часнику та дрібно нарізаємо ножем. Висипаємо до картоплі.
  4. Готуємо маринад для картоплі, змішуючи майонез Торчин® “Домашній” та гірчицю Торчин® “Діжонська”, по декілька столових ложок у пропорції приблизно 3:1 та сік половинки лимона. 123

     

  5. Додаємо маринад до картоплі та гарно перемішуємо. Лишаємо на 15-20 хвилин, щоб інгредієнти з’єдналися один з одним.
  6. Викладаємо на решітку для гриля і смажимо на хорошому жарі, періодично перегортаючи. Слідкуємо, щоб вона не стала чорною і не згоріла. Печемо десь по 15 хвилин на кожну сторону. 123

     

  7. Готову картоплю на грилі викладаємо на тарілку, посипаємо зверху улюбленою дрібно нарізаною зеленню (укроп, петрушка, кориандр, зелена цибуля). Поряд ставимо піалу з кетчупом Торчин® “До шашлику”.

Далі смакуйте запечену картоплю із кетчупом. Можна використовувати як гарнір до м'яса та риби, а можна подавати просто як гарячу закуску на пікніку.

Нюанси приготування картоплі на грилі

Маємо маленький секрет, як приготувати картоплю на грилі смачніше. Перед тим, як додавати маринад для картоплі, її потрібно відварити до напівготовності. Це займе приблизно 15 хвилин.

Просто покладіть цілі неочищені картоплини у каструлю, залийте водою і трошки підваріть. Потім дістаньте картоплю з каструлі та обсушіть паперовим рушником. Головне, щоб вона не була зварена до повної готовності. Далі маринуємо, як вказано у рецепті.

Коли ви будете запікати напівзварену картоплю, там вже зміниться структура крохмалю, вона буде більш щільною і матиме насиченіший смак.

Також не відварюйте дуже завчасно, ідеально — перед самим запіканням на грилі, або хоча б не раніше, ніж за годину до.

Картоплю в майонезно-гірчичному маринаді смачно запікати з копченим салом, яке надасть їй чудового аромату. Можна і зі звичайним салом. Найсмачніше брати сало з прожилками м'яса.

Вказати точний час запікання складно, оскільки це залежить від вибраного сорту та розміру картоплі. Якщо ви запікаєте вже попередньо відварену картоплю, час запікання на грилі буде меншим.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися