Рецепти

Консервовані помідори з кетчупом

Консервовані помідори з Чилі від Торчин
Консервовані помідори з Чилі від Торчин
Консервовані помідори з Чилі від Торчин
Консервовані помідори з Чилі від Торчин
Консервовані помідори з Чилі від Торчин
Консервовані помідори з Чилі від Торчин
Консервовані помідори з Чилі від Торчин
Консервовані помідори з Чилі від Торчин
pomidory_chili
prev
next
pomidory_chili
60 хв
1

Інгредієнти:

На 5 літрових банок:

  • кетчуп Торчин «Чилі» - 450 г;
  • вода - 7 стаканів;
  • оцет яблучний - 1 стакан;
  • цукор - 1,5 стакана;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • листя вишні, кропу, смородини, перець горошком - за смаком;
  • помідори 3 кг.

Консервовані помідори з кетчупом – новий сучасний рецепт консервування томатів. Приготуйте маринад за нашим рецептом та потіште близьких неймовірно ароматними помідорами із пікантно-солодким смаком. Родзинкою стане кетчуп Торчин «Чилі».

 
  1. Простерилізуйте банки.
  2. Помістіть в кожну банку горошини перцю, кріп, листочки смородини та вишні, щільно покладіть помідори.
  3. Для приготування розсолу: змішайте кетчуп, воду, оцет, цукор, сіль в каструлі та доведіть до кипіння.
  4. Як тільки розсіл закипить, розлийте його в банки, щоб помідори повністю покрилися.
  5. Закатайте банки, переверніть та накрийте теплою ковдрою.
  6. Залиште вихолоняти.

Варіації рецептів

Консервовані помідори можна використовувати у багатьох стравах, таких як соуси, супи, рагу, піца, салати та інші. Тож ми підібрали ТОП-3 рецепти з використанням консервованих помідорів, які ви легко зможете приготувати вдома:

1. Томатний соус для пасти:

Інгредієнти: консервовані помідори, цибуля, часник, оливкова олія, сіль, перець, базилік або інші спеції.

Опис: Обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю та часник. Додайте нарізані консервовані помідори, сіль, перець та інші спеції за смаком. Тушкуйте на помірному вогні 15-20 хвилин. Додайте свіжий базилік або інші трави.

2. Піца:

Інгредієнти: тісто для піци, консервовані помідори, сир моцарелла, вершковий соус, оливки, салямі, базилік та інші топінги за смаком.

Опис: Розкатайте тісто для піци. Розподіліть на ньому вершковий соус та нарізані на кружальця консервовані помідори. Посипте натертою моцареллою, додайте оливки, салямі та інші топінги. Випікайте в попередньо розігрітій духовці, як вказано на упаковці тіста.

3. Томатний суп:

Інгредієнти: консервовані помідори, бульйон (курячий або овочевий), цибуля, морква, сіль, перець, вершки.

Опис: Пасеруйте нарізану цибулю та моркву на олії до м'якості. Додайте консервовані помідори та бульйон. Готуйте на помірному вогні 20-30 хвилин. Перебийте суп блендером до однорідності. Додайте сіль та перець за смаком. Подаючи, можна додати трохи вершків.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися
avatar
Наталья_612286…
нд, 22/08/2021 - 20:20

Не зрозуміло 4 пункт. "Паралельно поставити закипати водяну баню (каструлю з водою) для стерилізації." навіщо, стерилізації чого? якщо "россіл закіпає і заливаємо". Але якщо один раз залити помідори і закатати - банки будуть зберігатись в квартирі? щось недописали ;)

avatar
Елена_613d8b7bad510
нд, 12/09/2021 - 08:10

Сколько нужно обычного уксуса вместо яблочного?

avatar
Торчин
пн, 11/07/2022 - 14:25

Потрібно 250 мл оцту.

avatar
Торчин
пн, 11/07/2022 - 14:28

Наталья_612286

Додаткова стерилізація з маринадом - не потрібна. Ви заливаєте банки киплячим маринадом і закриваєте їх. 

avatar
Ірина_630f49732b9ec
ср, 31/08/2022 - 14:48

Скажіть, не забагато кетчупа? Адже 450 гр це 20 стол. ложок. У рецепті огірків 8 стол ложок на ту саму кількість води. Закривала помідори разом з огірками з маринадом, який зазначений для маринованих огірків , вийшло смачно.

avatar
Торчин
чт, 01/09/2022 - 21:44

Ірина_630f49732b9ec, цей рецепт розроблений нашим шеф-кухарем для тих, хто любить гостреньки помідори.

За рецептом на 8 столових ложок також смачно. Обирайте той варіант, який ви любите за гостротою.

avatar
Ірина_630f49732b9ec
чт, 10/08/2023 - 12:13

Стосовно стерилізації. Автори зазначаютть, що цього не потрібно робити. Але, просто залити холодні томати гарячим маринадом та просто закатати - так не можна, все забродить. Якщо вже не стерилізувати, то хочаб 2 рази залити гарячим маринадом, дати добре прогрітися томатом та закрити. До речі, з огірками без стерилізації, а 2 рази залити гарячим маринадом теж працює. Перевірено.