Рецепти
Інгредієнти:
На 5 літрових банок:
- кетчуп «Чилі» від Торчин® - 450 г;
- вода - 7 стаканів;
- оцет яблучний - 1 стакан;
- цукор - 1,5 стакана;
- сіль – 2 ст ложки;
- листя вишні, кропу, смородини, перець горошком - за смаком та наявністю;
- помідори 3 кг.
Консервовані помідори з кетчупом – новий сучасний рецепт консервування томатів. Приготуйте маринад за нашим рецептом та потіште близьких неймовірно ароматними помідорами із пікантно-солодким смаком. Родзинкою стане кетчуп «Чилі» від Торчин®.
Етапи приготування
- Для початку, простерилізуйте банки, для цього поставте закипати водяну баню (каструлю з водою) для стерилізації.
- Помістіть в кожну банку 3 горошини перцю, гілочку кропу, по листочку смородини та вишні, щільно покладіть помідори.
- Для приготування розсолу змішайте: кетчуп, воду, оцет, цукор, сіль в каструлі та закип’ятіть.
- Як тільки розсіл закипить, розлити його в банки, щоб помідори повністю покрило.
- Закатати та накрити теплою ковдрою.
Варіації рецептів
Консервовані помідори можуть бути використані у багатьох стравах, таких як соуси, супи, рагу, піци, салати та інші. Тож ми підібрали ТОП-3 рецепти з використанням консервованих помідорів, які ви легко зможете приготувати вдома:
- Томатний соус для пасти: Інгредієнти: консервовані помідори, цибуля, часник, оливкова олія, сіль, перець, базилік або інші спеції. Опис: Обсмажте на дрібненькі кубики нарізану цибулю та часник на олії. Додайте консервовані помідори, розібрані на шматочки, сіль, перець та інші спеції за смаком. Тушкуйте на помірному вогні 15-20 хвилин. Додайте свіжий базилік або інші трави.
- Піца: Інгредієнти: тісто для піци, консервовані помідори, сир моцарелла, вершковий соус, оливки, салямі, базилік та інші топінги за смаком. Опис: Розкатайте тісто для піци. Розіб'єте на ньому вершковий соус та нарізані на кружечки консервовані помідори. Посипте натертою моцареллою, додайте оливки, салямі та інші топінги. Печіть в попередньо розігрітій духовці за вказівками на тесті.
- Томатний суп: Інгредієнти: консервовані помідори, бульйон (курячий або овочевий), цибуля, морква, сіль, перець, вершки. Опис: Обсмажте нарізану цибулю та моркву на олії до м'якості. Додайте консервовані помідори та бульйон. Готуйте на помірному вогні 20-30 хвилин. Змішайте суп блендером або баттерфляй (інструмент для змішування). Додайте сіль та перець за смаком. Подаючи, можна додати трохи вершків.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися
Наталья_612286…
нд, 22/08/2021 - 20:20
Елена_613d8b7bad510
нд, 12/09/2021 - 08:10
Сколько нужно обычного уксуса вместо яблочного?

Торчин
пн, 11/07/2022 - 14:25
Потрібно 250 мл оцту.

Торчин
пн, 11/07/2022 - 14:28
Наталья_612286
Додаткова стерилізація з маринадом - не потрібна. Ви заливаєте банки киплячим маринадом і закриваєте їх.
Ірина_630f49732b9ec
ср, 31/08/2022 - 14:48
Скажіть, не забагато кетчупа? Адже 450 гр це 20 стол. ложок. У рецепті огірків 8 стол ложок на ту саму кількість води. Закривала помідори разом з огірками з маринадом, який зазначений для маринованих огірків , вийшло смачно.

Торчин
чт, 01/09/2022 - 21:44
Ірина_630f49732b9ec, цей рецепт розроблений нашим шеф-кухарем для тих, хто любить гостреньки помідори.
За рецептом на 8 столових ложок також смачно. Обирайте той варіант, який ви любите за гостротою.
Ірина_630f49732b9ec
чт, 10/08/2023 - 12:13
Стосовно стерилізації. Автори зазначаютть, що цього не потрібно робити. Але, просто залити холодні томати гарячим маринадом та просто закатати - так не можна, все забродить. Якщо вже не стерилізувати, то хочаб 2 рази залити гарячим маринадом, дати добре прогрітися томатом та закрити. До речі, з огірками без стерилізації, а 2 рази залити гарячим маринадом теж працює. Перевірено.
Не зрозуміло 4 пункт. "Паралельно поставити закипати водяну баню (каструлю з водою) для стерилізації." навіщо, стерилізації чого? якщо "россіл закіпає і заливаємо". Але якщо один раз залити помідори і закатати - банки будуть зберігатись в квартирі? щось недописали ;)