Інгредієнти:
- капуста — 450 г;
- морква — 150 г;
- майонез Торчин® “Делікатесний” — 100 г;
- сік апельсину — 1 ст.л.;
- сік лимона — 1 ст. л.;
- цедра половини лимона;
- кріп — 30 г;
- гірчиця Торчин® “Американська” — 40 г;
- сметана — 100 г;
- сіль — на смак;
- часник — 15 г (2-3 зубчики).
Салат Коул Слоу — це традиційна американська закуска з капусти та моркви під майонезним соусом. Його подають до м'ясних і рибних страв, картоплі, макаронів, страв із круп, бургерів, сосисок тощо.
Капусту і моркву для Коул Слоу шаткують і заправляють соусом, який є особливістю салату. Ми зробимо його на основі міксу майонезу Торчин® “Делікатесний”, сметани та лагідної гірчиці Торчин® “Американська”. Додаємо часник для пікантності, кріп для літньої свіжості та сік лимона й апельсина для цитрусових нот. Результат виходить вишуканим і гастрономічним.
Капуста і морква, два базові інгредієнти рецепта Коул Слоу, доступні всім впродовж року. Тому цей салат може стати невід'ємною частиною вашого домашнього меню незалежно від сезону.
Готуємо Коул Слоу
- Підготуйте овочі для салату. Моркву помийте, очистіть і натріть. Якщо є спеціальна терка, яка нарізає тоненькими смужками, краще натерти на ній.
- Шаткуємо капусту.
- Поєднуємо капусту з морквою, заправляємо сіллю і переминаємо руками, щоб пішов сік.
- Складаємо овочі в глибоку миску.
- Готуємо соус. Для цього в піалу видавлюємо майонез Торчин® “Делікатесний”, додаємо сметану і гірчицю Торчин® “Американська”.
- Натираємо цедру половини лимона до білої м'якоті (її не терти, бо буде гірчити) і відправляємо до соусу. Вичавлюємо сік з апельсина і лимона, по одній столовій ложці кожного, додаємо до соусу.
- Чистимо два зубчики часнику, пропускаємо через прес для часнику, додаємо до соусу.
- Дрібно нарізати попередньо вимитий і просушений кріп, висипати його в піалу з соусом і змішати всі інгредієнти виделкою до однорідної консистенції.
- Заправляємо салат коул слоу отриманим соусом. Перемішуємо.
Дивіться відео-рецепт приготуванню салату з капусти коул слоу.
Салат з капусти Коул Слоу стане гарним доповненням до страв з мангалу.
Секрети приготування коул слоу
Маємо для вас декілька порад щодо приготування салату Коул Слоу. Важливий нюанс — нарізка, треба, щоб капуста і морква були однієї товщини.
Основним інгредієнтом Коул Слоу є капуста. Для приготування салату можна використовувати білокачанну капусту або червону. Можна комбінувати їх разом.
Часто рецепт коул слоу доповнюють іншими овочами та продуктами — яблуком, селерою, цибулею, горіхами, родзинками, зеленню.
Яблука бажано брати тверді, соковиті та кислі: такі найкраще смакуватимуть у салаті. Після нарізки обприскуємо їх трохи лимонним соком, щоб зберегти привабливий білий колір м’якоті.