Рецепти

Курячий шашлик

shashl
prev
next
shashl

Інгредієнти:

  • філе курячого бедра — 1 кг;
  • маринад Торчин® з часником і зеленню — 1 упаковка;
  • солодкий перець — 1-2 шт.;
  • трохи зелені для посипки;
  • кетчуп Торчин® “До шашлику” для подачі на стіл.

Якщо ви зібралися великою компанією друзів на природі і хочеться легко організувати шашлик, до вашої уваги рецепт шашлику із курки. Це дуже проста у приготуванні страва, яка швидко готується ще й завдяки готовим маринадам Торчин. Пропонуємо вам замаринувати курку у маринаді з часником і зеленю, з ним вона виходить соковита, ароматна та пікантна, тож такий шашлик  миттєво розлітається по тарілкам гостей.
 

Готуємо курячий шашлик

  1. Філе курячого бедра очистіть відшкіри,  жиру і плівок, вимийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте порційними шматочками середнього розміру. Намагайтеся робити їх більш менш однаковими, щоб вони рівномірно пропікалися.
  2. Викладаємо шматочки у миску для маринування, Додаємо маринад для шашлику з курки. Для цього використовуємо маринад Торчин® з часником і зеленню, який зробить м'ясо м'яким і соковитим. Гарно перемішуємо, масуючи шматочки курячого філе із маринадом. Залишаємо мінімум на дві години, а краще на ніч.
  3. Доки шашлик із курки маринується підготуємо овочі, які будемо наколювати на шампур разом із м’ясом. Миємо солодкий перець, очищаємо від серцевини та насіння. Розрізаємо на чотири частини, кожну з яких ще навпіл. Збризнути шматочки перцю рослинною олією і перемішати.
  4. Нанизуємо курку та перець на шампури, у послідовності — шматок м'яса, шматок перцю і т.д.
  5. Дочекайтеся, поки деревина чи вугілля повністю перегорить і буде лише тліти. Тільки після цього викладайте шампури.
  6. Смажити шашлик потрібно до 10 хвилин, періодично  перегортаючи шампури.
  7. Готове м’ясо посипаємо подрібненою зеленню. Подавати разом із піалою кетчупу Торчин® “До шашлику”, в який апетитно вмочувати смажений шматочок курячого філе. Поряд пучечок улюбленої зелені або нарізаних свіжих овочів. Можна овочі на грилі.

Головний елемент рецепта - маринад Торчин® з часником і зеленню, який надасть курці особливу пряну нотку. В міру гострий, для шанувальників пікантного смаку. Вам не потрібно витрачати час на приготування маринаду і хвилюватись, чи вийшов маринад. З маринадами Торчин ви без додаткових витрат часу отримаєте смачний шашлик із курки.

Додавайте улюблені овочі на шампур. У нашому рецепті це солодкий перець, проте сміливо експериментуйте з вашими улюбленими —  кабачок або цукіні, помідор чи томати чері, четвертини фіолетової цибулі. тощо. А можна окремо підготувати гарнір із картоплі, рису з овочами, булгуру чи кускусу.

Секрети приготування шашлику з курки

У нашому рецепті ми використовуємо м’ясо курячих стегон, яке має більш насичений виражений смак і структуру. З мінусів — дуже затратно за часом зрізати м’ясо з кістки стегна, відчищати його від шкіри. Особливо, якщо на пікнік збирається велика компанія, підготувати достатню кількість стегнового м’яса курки для шашлику справа не з легких. Проте можна купити вже зрізане зі стегнової кістки, а можна використовувати куряче філе. Саме по собі воно смакує пріснувато, але завдяки маринаду набуває більшої соковитості.

шашлик можете готувати як на шампурах так і на решітці гриль. Шматочки філе розташовуйте не надто щільно один до одного, інакше вони не просмажаться.

Зі спецій дивіться у сторону сушених трав, солодкої паприки або перцю чилі, для поціновувачів гострішого. Спецій додавайте небагато, буквально для нот смаку.

Не перетримуйте шашлик на вогні, курятину легко пересушити.
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися