Інгредієнти:
- філе курячого бедра — 1 кг;
- маринад Торчин® з часником і зеленню — 1 упаковка;
- солодкий перець — 1-2 шт.;
- трохи зелені для посипки;
- кетчуп Торчин® “До шашлику” для подачі на стіл.
Якщо ви зібралися великою компанією друзів на природі і хочеться легко організувати шашлик, до вашої уваги рецепт шашлику із курки. Це дуже проста у приготуванні страва, яка швидко готується ще й завдяки готовим маринадам Торчин. Пропонуємо вам замаринувати курку у маринаді з часником і зеленю, з ним вона виходить соковита, ароматна та пікантна, тож такий шашлик миттєво розлітається по тарілкам гостей.
Готуємо курячий шашлик
- Філе курячого бедра очистіть відшкіри, жиру і плівок, вимийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте порційними шматочками середнього розміру. Намагайтеся робити їх більш менш однаковими, щоб вони рівномірно пропікалися.
- Викладаємо шматочки у миску для маринування, Додаємо маринад для шашлику з курки. Для цього використовуємо маринад Торчин® з часником і зеленню, який зробить м'ясо м'яким і соковитим. Гарно перемішуємо, масуючи шматочки курячого філе із маринадом. Залишаємо мінімум на дві години, а краще на ніч.
- Доки шашлик із курки маринується підготуємо овочі, які будемо наколювати на шампур разом із м’ясом. Миємо солодкий перець, очищаємо від серцевини та насіння. Розрізаємо на чотири частини, кожну з яких ще навпіл. Збризнути шматочки перцю рослинною олією і перемішати.
- Нанизуємо курку та перець на шампури, у послідовності — шматок м'яса, шматок перцю і т.д.
- Дочекайтеся, поки деревина чи вугілля повністю перегорить і буде лише тліти. Тільки після цього викладайте шампури.
- Смажити шашлик потрібно до 10 хвилин, періодично перегортаючи шампури.
- Готове м’ясо посипаємо подрібненою зеленню. Подавати разом із піалою кетчупу Торчин® “До шашлику”, в який апетитно вмочувати смажений шматочок курячого філе. Поряд пучечок улюбленої зелені або нарізаних свіжих овочів. Можна овочі на грилі.
Головний елемент рецепта - маринад Торчин® з часником і зеленню, який надасть курці особливу пряну нотку. В міру гострий, для шанувальників пікантного смаку. Вам не потрібно витрачати час на приготування маринаду і хвилюватись, чи вийшов маринад. З маринадами Торчин ви без додаткових витрат часу отримаєте смачний шашлик із курки.
Додавайте улюблені овочі на шампур. У нашому рецепті це солодкий перець, проте сміливо експериментуйте з вашими улюбленими — кабачок або цукіні, помідор чи томати чері, четвертини фіолетової цибулі. тощо. А можна окремо підготувати гарнір із картоплі, рису з овочами, булгуру чи кускусу.
Секрети приготування шашлику з курки
У нашому рецепті ми використовуємо м’ясо курячих стегон, яке має більш насичений виражений смак і структуру. З мінусів — дуже затратно за часом зрізати м’ясо з кістки стегна, відчищати його від шкіри. Особливо, якщо на пікнік збирається велика компанія, підготувати достатню кількість стегнового м’яса курки для шашлику справа не з легких. Проте можна купити вже зрізане зі стегнової кістки, а можна використовувати куряче філе. Саме по собі воно смакує пріснувато, але завдяки маринаду набуває більшої соковитості.
шашлик можете готувати як на шампурах так і на решітці гриль. Шматочки філе розташовуйте не надто щільно один до одного, інакше вони не просмажаться.
Зі спецій дивіться у сторону сушених трав, солодкої паприки або перцю чилі, для поціновувачів гострішого. Спецій додавайте небагато, буквально для нот смаку.
Не перетримуйте шашлик на вогні, курятину легко пересушити.