Інгредієнти:
- капуста білокачанна — 2,5 кг;
- морква — 3 шт.;
- сіль — 2 ст.л.;
- цукор — 2 ст.л.;
- вода — 0,5 ст.л.;
- гірчиця Торчин® «Діжонська» — 1 ст.л..
Що за зима без квашеної капусти? Смачна, кисленька і хрумка, вона освіжить смак будь-якої м'ясної чи картопляної страви.
Ми приготуємо квашену капусту з гірчицею Торчин® «Діжонська». Завдяки цілим гірчичним зернам капуста набуває пікантну ноту легкої гостроти та приємної хрумкості.
Приготування квашеної капусти не займе у вас багато часу. Нашаткували баночку і маєте гарну заготовку на декілька тижнів.
Готуємо квашену капусту
- Нашаткувати 2,5 кг капусти будь-яким зручним способом, прибравши тверду частину качана. Розмір нарізки на ваш смак.
- Моркву натерти на крупну тертку.
- Змішати нашатковану капусту з морквою.
- В окрему піалу додати сіль, цукор, воду і гірчицю Торчин® «Діжонська» і добре перемішайте.
- Цією сумішшю залийте капусту з морквою.
- Гарно помніть капустяно-морквяна масу руками, щоб капуста почала пускати сік.
- У скляну банку щільно викладіть капусту, злегка притрамбовуючи, щоб вона пустила сік.
- Складіть чисту марлю в кілька разів, накрийте нею банку і зафіксуйте резинкою.
- Залиште на три дні при кімнатній температурі. Час від часу робіть в капусті проколи, щоб вийшла гіркота.
За три дні квашена капуста буде готова. Перед подачею на стіл, викладіть у салатну тарілку, збризніть рослинною олією та посипте дрібно нарізаною зеленою цибулькою. Готову квашену капусту зберігайте у холодильнику.
Секрети приготування квашеної капусти
Готуючи квашену капусту на зиму за нашим рецептом, зверніть увагу на деякі нюанси квашення.
Поставте банку з квашеною капустою у більшу миску, оскільки під час ферментації буде виділятися рідина. Тож, нехай вона стікає в цю миску.
Щоб вийшла гіркота з середини капусти, час від часу потрібно робити в ній проколи. Тобто, потрібно зробити заглиблення (глибокі ямки) в капусті, коли вона ферментується в банці.
Або є другий варіант. Можна висипати капусту з банки у глибоку миску. Перемішати її, трохи лишити постояти. Наша мета дати можливість вийти гіркоті, що накопичилася всередині та на дні банки.
Коли процес квашення завершиться, сік світлішає та стає прозорим. Готову капусту накрийте чистою кришкою і поставте в холодильник.