Рецепти

Мафіни

mafiny
prev
next
mafiny
65 хв
6

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 175 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • розпушувач тіста – 0,75 г;
  • вершки 30% – 500 мл;
  • сир Маскарпоне – 150 г;
  • борошно – 85 г;
  • крохмаль – 85 г;
  • майонез Торчин ® “Домашній” – 3 ст. л.;
  • цедра лимону – 50 г;
  • какао – 3 ст.л.

Погодьтеся, що за новорічний стіл без чогось солоденького? Ловіть ідею святкового десерту – мафіни на майонезній основі. Не дивуйтеся, саме майонез є тим секретним інгредієнтом, завдяки якому мафіни вийдуть пухкі, ніжні та з апетитною кексовою текстурою.

Приготування цього рецепту займе у вас менше години. Прикрасимо мафіни кремом на основі сиру Маскарпоне і какао з нотами цедри лимону. Це буде візуальний фейерверк. Щоб декорувати мафіни кремом, вам знадобиться кондитерський мішок. Краще готувати більше цих гарненьких смаколиків, бо перевірено, мафіни розлітаються між гостями миттєво.

Готуємо мафіни

  1. Беремо яйця. Нам потрібно відокремити білки від жовтків. Білки потрібно взбити до пінно-кремової маси. Краще брати білки охолодженими, а посуд, в якому будете взбивати, має бути ідеально сухим і не жирним.
  2. Коли білки взбиті до піни, починаємо додавати цукор, продовжуючи збивати, доки цукор не розчиниться. Важливо, щоб на момент початку додавання цукру білки були вже добре збиті. Не висипайте весь цукор одразу, білки можуть стати рідкими і мафіни вже не наберуть потрібну вам форму і смак. Тож, додаємо цукор потроху, не поспішаючи, буквально по 1/4 ч.л. ложки (або навіть менше). При цьому продовжуємо збивати білки.
  3. До білкової маси додаємо ванільний цукор і жовтки, перемішуємо.
  4. Борошно змішуємо з крохмалем та розпушувачем тіста.
  5. Поступово додаємо сухі інгредієнти до яєчної маси. Фінально – майонез Торчин® “Домашній” обережно вмішуємо в отриману суміш. Попередньо розігрійте духовку до 170 градусів.
  6. Розливаємо тісто у спеціальні формочки, заповнивши їх на половину. Випікаємо приблизно 25 хвилин.
  7. Готуємо крем. Для цього збиваємо вершки, додаємо сир Маскарпоне і какао. Все аккуратно перемішуємо. Наповнюємо кремом кондитерський мішок. Декоруємо наші вже охолоджені мафіни, створюючи кожному кремову шапочку.

Структура готових кексів вийде неймовірно ніжна, тому обережно діставайте їх з формочок. Допоможіть собі силіконовою лопаткою чи ножем, від’єднавши спочатку краї мафінів. Фінально можна посипати крем на мафінах кольоровою посипкою.

Як прикрасити мафіни до Нового року

Щоб мафіни створювали новорічний настрій, маємо декілька ідей їх декорування.

Новорічні мафіни-олені

Вам знадобиться різнокольорові шоколадні цукерки-драже , трошечки розтопленого шоколаду, маленьке печиво круглої форми (для носика оленя) та маленьке печиво у формі брецелей (для рогів).

  • Поставле два мінібрецелі зверху на крем, щоб зробити рожки.
  • Кругле печиво покладіть як мордочку оленя.
  • Додаємо червоний носик на кругле печиво. Розтопіть невелику кількість шоколаду. Візьміть червоне шоколадне драже і посадіть її за допомогою краплі розтопленого шоколаду на кругле печиво.
  • Очі оленя робимо із жовтих драже, насадивши їх на крем і додавши зубочисткою крапельки топленого шоколаду як зіниці.

Мафіни-гірлянди

Можна декорувати мафіни у вигляді новорічних гірлянд. Для цього вам знадобиться трохи розтопленого шоколаду і маленькі різнокольорові шоколадні цукерки-драже.

  • Розтопіть шоколад і за допомогою кондитерського мішка зробіть декілька тонких полосок навколо кремової шапки на мафіні.
  • Декоруйте цю шоколадну лінію маленькими різнокольоровими цукерками, щоб створити образ гірлянди.

Створювати свято – легко! Нехай смакує.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися