Рецепти

Рисова локшина з овочами “Теріякі”

nj
prev
next
nj

Інгредієнти:

  • тонка рисова локшина або спагеті — 150 г;
  • свіжі печериці — 250 г;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • зелений горошок — 100 г;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • соєвий соус Торчин® «Теріякі» — 100 мл;
  • корень імбиру - 30 г;
  • часник - 2 зубчики
  • кунжут (опціонально для декорування) — 20 г.

Рисова локшина з овочами “Теріякі” — це популярна страва азійської кухні. Легкість приготування, універсальність у поєднанні з м’ясом та птицею, а також соусами та приправами роблять її просто незамінним гарніром.

Пропонуємо простий базовий рецепт рисової локшини з овочами у соусі теріякі. Прості доступні інгредієнти, пікантний соєвий маринад і локшина.  Рисова локшина з овочами “Теріякі” однаково подобається дорослим і дітям.

Готуємо рисову локшину з овочами “Теріякі”

  1. Червоний болгарський перець миємо, чистимо від насіння і нарізаємо соломкою, як то традиційно заведено в азіатській кухні.
  2. Печериці очищаємо від ґрунту паперовим рушником та ретельно прополіскуємо водою. Не тримайте їх довго у воді, щоб вони не вбирали у себе зайву вологу. Чистити від шкірки шампіньйони не обов'язково. Підсушені гриби розріжте навпіл, а потім на слайси.
  3. Часник очищаємо та дрібно нарізаємо, або давимо через прес. Імбир очищаємо від шкірки та ріжимо тонкою сосломкою.
  4. Рослинну олію розігріваємо на сковороді. Додаємо нарізані гриби і смажимо декілька хвилин.
  5. Висипаємо соломку з болгарського перцю і продовжуємо смажити дві три хвилини.
  6. Додаємо зелений горошок (можна свіжий, можна заморожений, який попередньо відварили у гарячій воді протягом декількох хвилини). Додаємо часник та імбир. Перемішуємо всі інгредієнти, смажимо дві хвилини.
  7. Виливаємо до овочів з грибами  соєвий соус Торчин® «Теріякі». Саме він надасть страві пікантного смаку. Ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо в совєму соусі Торчин® «Теріякі» на повільному вогні ще 3 хвилини.
  8. Паралельно готуємо рисову локшину. У каструлі доводимо воду до кипіння, підсолюємо та кидаємо рисову локшину. Відварюємо за інструкцією на пакуванні. Зазвичай, до трьох хвилин. Зливаємо у друшляк.
  9. Додаємо готову локшину до наших овочів. Перемішуємо і смажимо ще дві хвилини. Зверху посипаємо кунжутом.

Рисова локшина з овочами у соєвому соусі Торчин®  “Теріякі” готова. Накладайте порціонно у тарілки, можна також посипати дрібно нарізаною зеленою цибулькою.

Секрети приготування рисової локшини

Головна фішка локшини з рисового борошна — її не потрібно довго варити. Азіатська локшина замочується у чистій воді на півгодини, а потім вариться 3–4 хвилини або тушкується у глибокій сковороді або сотейнику разом з іншими інгредієнтами. Також уважно прочитайте інструкцію на етикетці, бо азійські види локшини мають різний час і спосіб готування і їх можна випадково переварити.

Для овочевої заправки підходять практично будь-які овочі — морква, цибуля, ріпа, селера, кабачки та баклажани, різні види капусти, бобові, томати, гарбуз, кукурудза. Якщо хочете заощадити час на нарізанні, придбайте суміш заморожених овочів.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися