Інгредієнти:
- тонка рисова локшина або спагеті — 150 г;
- свіжі печериці — 250 г;
- болгарський перець — 1 шт.;
- зелений горошок — 100 г;
- оливкова олія — 2 ст. л.;
- соєвий соус Торчин® «Теріякі» — 100 мл;
- корень імбиру - 30 г;
- часник - 2 зубчики
- кунжут (опціонально для декорування) — 20 г.
Рисова локшина з овочами “Теріякі” — це популярна страва азійської кухні. Легкість приготування, універсальність у поєднанні з м’ясом та птицею, а також соусами та приправами роблять її просто незамінним гарніром.
Пропонуємо простий базовий рецепт рисової локшини з овочами у соусі теріякі. Прості доступні інгредієнти, пікантний соєвий маринад і локшина. Рисова локшина з овочами “Теріякі” однаково подобається дорослим і дітям.
Готуємо рисову локшину з овочами “Теріякі”
- Червоний болгарський перець миємо, чистимо від насіння і нарізаємо соломкою, як то традиційно заведено в азіатській кухні.
- Печериці очищаємо від ґрунту паперовим рушником та ретельно прополіскуємо водою. Не тримайте їх довго у воді, щоб вони не вбирали у себе зайву вологу. Чистити від шкірки шампіньйони не обов'язково. Підсушені гриби розріжте навпіл, а потім на слайси.
- Часник очищаємо та дрібно нарізаємо, або давимо через прес. Імбир очищаємо від шкірки та ріжимо тонкою сосломкою.
- Рослинну олію розігріваємо на сковороді. Додаємо нарізані гриби і смажимо декілька хвилин.
- Висипаємо соломку з болгарського перцю і продовжуємо смажити дві три хвилини.
- Додаємо зелений горошок (можна свіжий, можна заморожений, який попередньо відварили у гарячій воді протягом декількох хвилини). Додаємо часник та імбир. Перемішуємо всі інгредієнти, смажимо дві хвилини.
- Виливаємо до овочів з грибами соєвий соус Торчин® «Теріякі». Саме він надасть страві пікантного смаку. Ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо в совєму соусі Торчин® «Теріякі» на повільному вогні ще 3 хвилини.
- Паралельно готуємо рисову локшину. У каструлі доводимо воду до кипіння, підсолюємо та кидаємо рисову локшину. Відварюємо за інструкцією на пакуванні. Зазвичай, до трьох хвилин. Зливаємо у друшляк.
- Додаємо готову локшину до наших овочів. Перемішуємо і смажимо ще дві хвилини. Зверху посипаємо кунжутом.
Рисова локшина з овочами у соєвому соусі Торчин® “Теріякі” готова. Накладайте порціонно у тарілки, можна також посипати дрібно нарізаною зеленою цибулькою.
Секрети приготування рисової локшини
Головна фішка локшини з рисового борошна — її не потрібно довго варити. Азіатська локшина замочується у чистій воді на півгодини, а потім вариться 3–4 хвилини або тушкується у глибокій сковороді або сотейнику разом з іншими інгредієнтами. Також уважно прочитайте інструкцію на етикетці, бо азійські види локшини мають різний час і спосіб готування і їх можна випадково переварити.
Для овочевої заправки підходять практично будь-які овочі — морква, цибуля, ріпа, селера, кабачки та баклажани, різні види капусти, бобові, томати, гарбуз, кукурудза. Якщо хочете заощадити час на нарізанні, придбайте суміш заморожених овочів.