
Інгредієнти:
- тонка рисова локшина або спагеті — 150 г;
- свіжі печериці — 250 г;
- болгарський перець — 1 шт.;
- зелений горошок — 100 г;
- оливкова олія — 2 ст. л;
- соус кулінарний Торчин® «Теріякі» із соєвим соусом та прянощами — 1 упаковка;
- кунжут (опціонально для декорування) — 20 г.
Серед базових компонентів раціону звичайних українців велику частку займають макаронні вироби та різна локшина. Легкість приготування, універсальність у поєднанні з м’ясом та птицею, а також соусами та приправами роблять локшину просто незамінним гарніром.
Локшина подобається дітям, її із задоволенням їдять чоловіки — назвати макаронні вироби легкою стравою можна хіба що з натяжкою. Зазвичай локшина є досить ситною стравою. Звичні способи приготування з кетчупом або вершковим маслом — часом набридають, і душа вимагає чогось екзотичного. У такому разі чудовим варіантом стане — рисова локшина з овочами.
Ця страва азійської кухні на смак відрізняється від знайомих нам макаронів, але містить багато корисних компонентів. Рисова локшина з овочами — ситні ласощі, і подавати таку страву можна без м’ясних складових — порції цілком достатньо для насичення дорослої людини. З іншого боку, у рецепті рисової локшини з овочами відсутнє глибоке обсмажування — отже, страва підходить для дієтичного меню. Пропонуємо розглянути рецепт рисової локшини з овочами та соусом теріякі.
Як можна готувати рисову локшину з овочами
Головна фішка локшини з рисової муки — її не потрібно довго варити. Азійська локшина замочується в чистій воді на півгодини, потім вариться 3–4 хвилини або тушкується в глибокій сковороді або сотейнику разом з іншими інгредієнтами. Для овочевої заправки підходять практично будь-які овочі.
Для приготування рисової локшини з овочами можна використовувати коренеплоди — моркву, цибулю, ріпу, селеру. За сезоном — кабачки та баклажани, різні види капусти, бобові, томати, гарбуз, кукурудзу. В якості прянощів підходять різні види спецій: тертий імбир, перець чорний, чилі, паприка.
Рисова локшина з овочами заправляється соєвим соусом теріякі, який добре поєднується із соком лимона або парою крапель бальзамічного оцту. Ми пропонуємо базовий рецепт, до якого ви можете довільно додавати ті чи інші продукти.
Як приготувати рисову локшину з овочами: інгредієнти
Для того щоби приготувати рисову локшину з овочами вам знадобиться:
- тонка рисова локшина або спагеті — 150 г;
- свіжі печериці — 250 г;
- болгарський перець — 1 шт.;
- зелений горошок — 100 г;
- оливкова олія — 2 ст. л;
- соус кулінарний Торчин® «Теріякі» із соєвим соусом та прянощами — 1 упаковка;
- кунжут (опціонально для декорування) — 20 г.