Рецепти

Рол «Оселедець під шубою»

123
123
123
123
123
prev
next
123
90 хв
6

Інгредієнти: 

  • картопля — 300 г; 
  • буряк — 3 шт.; 
  • морква — 2 шт.; 
  • філе оселедця — 2 шт.; 
  • зелена цибуля — 20 г; 
  • майонез Торчин® «Європейський» — 1 упаковка. 

Класика будь-якого новорічного столу, «Оселедець під шубою» заграє новими барвами, якщо подати його трохи по-іншому,  й здивувати близьких новим виглядом досить знайомої страви.. Всім добре відомий рецепт «Оселедець під шубою» ми приготуємо не у вигляді салату, а як рол.  

Така подача салату не залишиться без уваги, гості будуть у захваті. 

Рол «Оселедець під шубою» готується із тих самих інгредієнтів, що й однойменний салат — картопля, буряк, морква і філе оселедця, які викладаються прошарками і змащуються між собою майонезом. Так, як ми робимо подачу у вигляді ролу, то для його загортання вам знадобиться  килимок для суші. Якщо у вас не має килимка для суші можете використовувати лише харчову плівку. 

Готуємо рол «Оселедець під шубою» 

  1. Буряк, картоплю і моркву відварити у неочищеному вигляді до готовності, орієнтовно десь 35-40 хвилин, в залежності від розміру овочів. 
  2. Злити воду, остудити, очистити від шкірки. 
  3. Буряк нарізати тонкими слайсами. 
  4. Картоплю і моркву натерти на крупній тертці, кожен овоч в окрему тарілку. 
  5. Філе оселедця нарізати вздовж довгими тонкими смужками. 
  6. Килим для суши обгорнути харчовою плівкою. На нього потрібно викласти прошарками всі інгредієнти так, щоб кожен наступний прошарок був менший від попереднього на чотири сантиметри. 123
  7. Спочатку викласти слайси з буряка. 
  8. Зверху йде морква, а потім картопля. 
  9. Обережно змастити картоплю майонезом Торчин® «Європейський», не заливаючи, але й не дуже скупо. 
  10. Далі викласти смужки оселедця посередині рулету. 
  11. Зелену цибулю почистити та дрібно нарізати. Викласти поверх оселедця. 
  12. Починаючи з нижнього краю, обережно згорнути всі інгредієнти в рол. 123
  13. Поставити в холодильник на 3-4 години. 

Перед подачею на стіл охолоджений рол «Оселедець під шубою» нарізати гострим ножем на шматочки у вигляді суші-ролів. Зверху посипати зеленою цибулею. 123

Нюанси приготування рола «Оселедець під шубою» 

Готуючи шубу-рол за нашим рецептом, можна зібрати оселедець під шубою на основі печених овочів. Для цього буряк, картоплю, моркву потрібно загорнути у фольгу і запікати у духовці, розігрітій на 180 градусів, приблизно півтори години. 

Також можна змастити майонезом Торчин® «Європейський» прошарок між морквою і картоплею. Це зробить шубу-рол більш соковитим. 

Основна складність цього рецепту — сам процес загортання у рол. Насправді все набагато простіше, головне добре утрамбовувати інгредієнти між собою. 

Якщо під рукою немає килимка для суші, використовуйте звичайну харчову плівку. Розстеліть її на стіл або на дощечку, викладіть інгредієнти і, піднімаючи плівку з однієї сторони, починайте загортати, притискаючи рулет. Ставимо охолоджуватися прямо із харчовою плівкою. 

Шубу-рол можна подавати на стіл прикрасивши листям салату чи тертим жовтком. 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися