Інгредієнти:
- огірки - 2 кг;
- цибуля ріпчаста – 250 г;
- морква – 250 г;
- червоний солодкий перець – 2 шт.;
- часник – 5 зубчиків;
- петрушка – 3 ст. л.;
Маринад:
- кетчуп «Торчин»® «Чилі» – 4 ст. л.;
- сіль – 1 ст. л.;
- оцет, 10% – ½ склянки;
- вода – 1,5 склянки;
- цукор – ½ склянки;
- соняшникова олія – ½ склянки;
- перець духмяний – 5 горошин;
- перець чорний – 5 горошин;
- гвоздика – 3 шт.;
- лавровий лист – 3 шт.
Якщо ви вже куштували наш рецепт маринованих огірків з кетчупом «Торчин»® «Чилі» та рецепт маринованих огірків з «Діжонською» гірчицею «Торчин»®, і вам хочеться чогось більше – ми підготували для вас рецепт салату огірків на зиму. Перевага цього рецепту в тому, що для нього підходять ті огірки, які, можливо, на вигляд не підійшли для маринування цілими.
Кількість даних інгредієнтів, вказаних у рецепті, вистачить для приготування 4 півлітрових банок салату з огірків на зиму (0,5 л х 4 шт.).
Приготування салату на зиму з огірків
- Готуємо всі інгредієнти. Миємо огірки, перець, петрушку. Чистимо моркву та ріпчасту цибулю.
- Огірки разом із шкіркою нарізаємо тонкими кружальцями, цибулю нарізаємо пір'ями, моркву натираємо на великій тертці, перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою, часник нарізаємо тонкими пластинами. Зелень петрушки дрібно порубати. Якщо ви використовуєте в рецепті салату з огірків на зиму молоду цибулю, вам потрібна лише її біла частина.
- Змішуємо всі нарізані овочі з петрушкою та 1 столовою ложкою солі, даємо настоятися протягом 2-х годин.
- Приготування маринаду. У каструлю вливаємо необхідну згідно рецепту кількість води і додаємо всі компоненти маринаду крім соняшникової олії. Маринад для салату з огірків на зиму ставимо на вогонь, даємо закипіти і відразу вимикаємо вогонь. Готовий маринад тепер має охолонути до кімнатної температури.
- До овочів додаємо соняшникову олію і все добре вимішуємо.
- У стерилізовані банки викладаємо овочі та заливаємо до країв маринадом.
- Щільно закриваємо кришкою та пастеризуємо приблизно 15 хвилин.
- Пастеризовані банки з салатом із огірків на зиму дістаємо, перевертаємо та ставимо на кришки , накриваємо ковдрою, залишаємо так поки вони не охолонуть. Охололі банки перемістіть у прохолодне та захищене від сонця місце.
Салат із огірків на зимовому столі стане не лише яскравим спогадом про літо, а й смачним доповненням до обіду чи вечері. І ми впевнені, що взимку ви не пошкодуєте про час, витрачений на їхнє консервування, тому рекомендуємо вам зробити їх більше. Салат на зиму із огірків зберігатиметься у вашій коморі і чекатиме відповідного моменту, щоб додати різноманітності вашому раціону і, звичайно, нагадати вам про літо, яке ви законсервували з любов'ю та з «Торчин»®.
Як готують салат на зиму з огірків
Існує безліч різних варіантів рецепту салату з огірків на зиму. Безумовно, беззмінним у цьому рецепті залишаються огірки, інші ж овочі можуть змінюватись. Ми зустрічали рецепти салатів із огірків на зиму, до яких додавалися баклажани, кабачки, помідори і навіть білокачанна капуста.
Але, основний секрет смачного салату на зиму з огірків криється не в тому, що такого цікавого з овочів ви додасте в нього, а в маринаді. Саме маринад надає характерного смаку та аромату овочам. Наш маринад з кетчупом «Торчин»® «Чилі» робить овочі в салаті хрусткими, з легкою гостринкою, додає їм гарного ніжно-жовтогарячого кольору. Ми впевнені, що гості оцінять ваш яскравий салат та попросять рецептик.