Інгредієнти:
- жовтий помідор — 300 г;
- червоний помідор — 300 г;
- перець болгарський — 300 г;
- огірок — 200 г;
- червона цибуля — 50 г;
- сир бринза — 150 г;
- маслини — 120 г;
- гірчично-лимонний дресінг — 140 г.
Інгредієнти для дресінгу:
- гірчиця Торчин® “Американська” — 2 ст.л.;
- мед — 1 ч.л.;
- лимонний сік — 1 ст.л.;
- цедра одного лимона;
- сіль — за смаком;
- рослинна олія — 50 г;
- гірчиця Торчин® “Діжонська” — 50 г.
Як можна по-новому обіграти добре відомий салат з бринзою?
Ми пропонуємо урізноманітнити смак класичного рецепта салату з бринзоюгірчично-лимонним дресінгом. Саме завдяки заправці на основі суміші меду із двома видами гірчиць —зернової Торчин® “Діжонська” і лагідної “Американської”, салат з бринзоюсмакуватиме оригінально та свіжо.
Для його приготування вам знадобляться свіжі літні овочі — помідори, перець, огірки та червона цибуля, які у поєднанні з сиром бринза та маслинами, стануть апетитною самостійною стравою.
Побалуйте себе цією смакотою, особливо у сезон свіжих помідорів і болгарського перцю.
Готуємо салат з бринзою
- Ретельно вимийте овочі.
- У ємність, в якій будете змішувати інгредієнти для заправки, додайте лагідну гірчицю Торчин® “Американська”, мед, лимонний сік, цедру лимона, сіль і рослинну олію. Ретельно перебийте все до однорідної консистенції.
- Додайте гірчицю із цілих зерен Торчин® “Діжонська” і перемішайте вінчиком. Дресінг для салату готовий.
- Помідори та огірки наріжте великими хаотичними шматочками.
- Болгарський перець очистити від серцевини та насіння і теж порізати.
- Очистіть цибулю і наріжте тонкими кільцями.
- На пласку салатну тарілку викладіть нарізані шматочки помідорів, огірків та болгарського перцю. Зверху посипати кільцями цибулі та полити гірчично-лимонним дресінгом.
- Бринзу натерти на тертці та посипати нею овочі.
- Прикрасити салат оливками.
Салат з бринзоюможна подавати як окрему легку страву зі свіжим багетом або підсмаженим хлібом. Ідеально пасує до м'ясних та рибних страв. Прекрасно доповнює святкові столи.
Подивіться наш відео-рецепт по приготуванню салату з бринзою.
Секрети приготування салату з бринзою
Наш рецепт салату з бринзоюнадзвичайно простий і швидкий у приготуванні. Головне приготувати гірчично-лимонний дресінг. Важливо досягти однорідної консистенції його основи, що складається з меду, лимонного соку, рослинної олії та гірчиці. Для цього потрібно використовувати мелену гірчицю кремової текстури.
А от гірчицю із цілих зерен Торчин® “Діжонська”, навпаки потрібно додавати вже після того, як дресінг збито до однорідної консистенції. Зерна мають залишатися цілими, не розбитими, тоді вони нададуть салату приємного хрумкоту.
Гірчично-лимонний дресінг зробить салат з бринзоюсоковитішим та виразнішим на смак.
Щоб зекономити час приготування, бринзу можна не терти, а просто крошити руками. Важливо також викладати інгредієнти у хаотичному порядку, полити дресінгом і не перемішувати.