Рецепти

Салат з бринзою

salat_z_brynzoy
salat_z_brynzoy
salat_z_brynzoy
salat_z_brynzoy
salat-z-brynzoiu
prev
next
salat-z-brynzoiu

Інгредієнти:

  • жовтий помідор — 300 г;
  • червоний помідор — 300 г;
  • перець болгарський — 300 г;
  • огірок — 200 г;
  • червона цибуля — 50 г;
  • сир бринза — 150 г;
  • маслини — 120 г;
  • гірчично-лимонний дресінг — 140 г.

Інгредієнти для дресінгу:

  • гірчиця Торчин® “Американська” — 2 ст.л.;
  • мед — 1 ч.л.;
  • лимонний сік — 1 ст.л.;
  • цедра одного лимона;
  • сіль — за смаком;
  • рослинна олія — 50 г;
  • гірчиця Торчин® “Діжонська” — 50 г.

Як можна по-новому обіграти добре відомий салат з бринзою?

Ми пропонуємо урізноманітнити смак класичного рецепта салату з бринзоюгірчично-лимонним дресінгом. Саме завдяки заправці на основі суміші меду із двома видами гірчиць —зернової Торчин® “Діжонська” і лагідної “Американської”, салат з бринзоюсмакуватиме оригінально та свіжо.

Для його приготування вам знадобляться свіжі літні овочі — помідори, перець, огірки та червона цибуля, які у поєднанні з сиром бринза та маслинами, стануть апетитною самостійною стравою.

Побалуйте себе цією смакотою, особливо у сезон свіжих помідорів і болгарського перцю.

Готуємо салат з бринзою

  1. Ретельно вимийте овочі.
  2. У ємність, в якій будете змішувати інгредієнти для заправки, додайте лагідну гірчицю Торчин® “Американська”, мед, лимонний сік, цедру лимона, сіль і рослинну олію. Ретельно перебийте все до однорідної консистенції.

     

    Salat_z_brynzoy

     

  3. Додайте гірчицю із цілих зерен Торчин® “Діжонська” і перемішайте вінчиком. Дресінг для салату готовий.

     

    Salat_z_brynzoy

     

  4. Помідори та огірки наріжте великими хаотичними шматочками.

     

    Salat_z_brynzoy

     

  5. Болгарський перець очистити від серцевини та насіння і теж порізати.
  6. Очистіть цибулю і наріжте тонкими кільцями.
  7. На пласку салатну тарілку викладіть нарізані шматочки помідорів, огірків та болгарського перцю. Зверху посипати кільцями цибулі та полити гірчично-лимонним дресінгом.
  8. Бринзу натерти на тертці та посипати нею овочі.

     

    Salat_z_brynzoy

     

  9. Прикрасити салат оливками.

Салат з бринзоюможна подавати як окрему легку страву зі свіжим багетом або підсмаженим хлібом. Ідеально пасує до м'ясних та рибних страв. Прекрасно доповнює святкові столи.

Подивіться наш відео-рецепт по приготуванню салату з бринзою.

Секрети приготування салату з бринзою

Наш рецепт салату з бринзоюнадзвичайно простий і швидкий у приготуванні. Головне приготувати гірчично-лимонний дресінг. Важливо досягти однорідної консистенції його основи, що складається з меду, лимонного соку, рослинної олії та гірчиці. Для цього потрібно використовувати мелену гірчицю кремової текстури.

А от гірчицю із цілих зерен Торчин® “Діжонська”, навпаки потрібно додавати вже після того, як дресінг збито до однорідної консистенції. Зерна мають залишатися цілими, не розбитими, тоді вони нададуть салату приємного хрумкоту.

Гірчично-лимонний дресінг зробить салат з бринзоюсоковитішим та виразнішим на смак.

Щоб зекономити час приготування, бринзу можна не терти, а просто крошити руками. Важливо також викладати інгредієнти у хаотичному порядку, полити дресінгом і не перемішувати.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися