Інгредієнти:
- куряче філе — 1 шт.;
- яйце — 3 шт.;
- ананас консервований — 300 г;
- твердий сир — 100 г;
- консервована кукурудза — 1 банка;
- майонез Торчин® “Європейський” для заправки.
Простий класичний салат, який завдяки оригінальній подачі стане прикрасою столу на у будь-який день, особливо на свята. Просте поєднання консервованого ананаса та курки смакує довершено, оскільки солодкі ноти екзотичного фрукта прекрасно відтіняють смак м’яса.
Ми пропонуємо базовий рецепт салату курки з ананасами. Вау-ефекту додасть оформлення його у вигляді торта прямокутної форми, прикрашеного тонкими полосками огірка, редьки, мікрозелені чи навіть їстівними квітами.
Такий ситний і красивий салат вразить гостей і додасть святкового настрою.
Готуємо салат із ананасів та курячого філе.
- Заздалегідь підготуйте необхідні інгредієнти. Відваріть яйця в круту, остудіть та очистіть. У каструлю з водою опустіть куряче філе, дайте закипіти, зберіть шумові маси, підсоліть та відварюйте ще хвилин 20 до готовності.
- Розпочинаємо нарізку. Для салату необхідно нарізати яйця і курку невеликими кубиками. Твердий сир (обираєте будь-який на свій смак) натріть на середню тертку. Перекладіть всі інгредієнти у салатницю.
- Відкрийте банку з консервованими ананасами, злийте рідину чи дістаньте потрібну вам кількість — орієнтовно десь 300 г. Наріжте консервовані ананаси кубиками. Радимо використовувати кільця ананасів, вони мають більше смаку та більш соковиті. Додаємо до салатниці з іншими інгредієнтами.
- Відкрийте банку консервованої кукурудзи, злийте всю рідину та висипте до інших інгредієнтів у салатницю. Орієнтовно нам потрібно десь 200 г кукурудзи, яка додасть апетитних солодкуватих нот до салату.
- Заправляємо майонезом Торчин® “Європейський”. Додайте сіль та свіжомелений чорний перець на смак, обережно перемішайте. Далі оформлюємо наш салат у вигляді торта. Для початку потрібно підшукати ємність підходящої форми (наприклад, форма для випікання хліба та кексів). Не забувайте, що краще форму застелити плівкою, інакше потім буде важко відділити салат. Після цього щільно утрамбовуйте салат у форму, переверніть і викладіть на плоску тарілку.
- Вирівняйте торт за допомогою кулінарного шпателя (у разі відсутності допоможе кулінарна лопатка або ложка). Невелику кількість майонезу Торчин ® “Європейський” нанесіть зверху і по сторонам, візуально пригладивши ним поверхню нашого салату. Далі — політ фантазії та трохи декору, щоб наповнити ваш стіл святом. Тонкі смужки огірка, редьки та елементи зелені стануть у пригоді. Головне, чого вам треба досягти — це схожості на торт. Дайте готовій страві постояти у холодильнику.
Гості не лишаться байдужими до такої салатної краси. Салат з куркою та ананасом готується швидко, і так само швидко розходиться по тарілках гостей.
Нюанси у приготуванні салату
Готуючи салат з куркою та ананасом, ви можете погратися із його текстурою. Наприклад, відварити разом із курячим філе стегно курки (у пропорції 2 до 1). Так салат смакуватиме більш вираженими м’ясними нотами. Єдине — нарізати стегнову частину курки на салат не так зручно, як філейну, проте м’ясо там більш соковите.
Також філе курки можна запікати, обсмажити на сковороді чи грилі, а можна попередньо замаринувати його. Сміливо грайтеся зі спеціями. Салат з куркою та ананасом дуже любить куркуму чи ніжний каррі.
Наприклад, курячу грудку можна натерти сіллю та куркумою, добре промасувати та обсмажити з усіх боків на рослинній олії. Після чого налити у сковороду пів стакана води, накрити кришкою і готувати хвилин 15-20. Охолодити, нарізати спершу на слайси, які потім подрібнити на кубики.
Поціновувачі ноток часнику можуть видавити два очищені зубчики для пікантності. Смачного.