Інгредієнти:
- шинка — 2 шматочки;
- томат свіжий — ½ шт.;
- огірок — ½ шт.;
- авокадо — ½ шт.;
- перець болгарський — ½ шт.;
- цибуля фіолетова — шт.;
- крем-сир — 1 ст. л.;
- соус Торчин® кисло-солодкий — 70 г;
- зелень або мікрогрін для прикраси.
А ви знаєте, чим відрізняється сендвіч від бутерброда? Підказка: смаком, соусом та вайбом. Сендвіч — це страва, що відсилає нас до витоків американського стріт-фуда. Вона навіює настрій свободи, це звільнення від необхідності довго готувати страви без шкоди смаку та задоволенню. І, звісно ж, жоден сендвіч не обходиться без вдало підібраного соусу. У нашому випадку — без соусу Торчин® кисло-солодкий! З його допомогою всі складники об’єднаються в гармонійну за смаком та консистенцією страву.
- Починаємо з підготовки овочевої начинки. Миємо та нарізаємо однаковими за розміром кубиками томат, огірок, болгарський перець та цибулю. Потім переходимо до авокадо — його краще почистити та нарізати останнім, щоб уникнути окислення та тьмяності. Висипаємо овочі в миску, додаємо соус Торчин® кисло-солодкий і перемішуємо.
- У гречаному багеті обережно прорізаємо глибоку кишеню для начинки. Дві із чотирьох граней багету мають залишатися неушкодженими, щоб начинка не витікала.
- Змащуємо внутрішню частину багету крем-сиром. Однієї столової ложки буде цілком достатньо. Але, якщо ви знаний фанат крем-сиру — порцію можна збільшити. Зверху викладаємо заздалегідь підготовані овочі в соусі Торчин®
- Нарізаємо шинку тонкими слайсами або соломкою. Викладаємо її в кишеню багету разом з овочевою сумішшю. Для прикраси використовуємо мікрогрін або будь-яку іншу зелень, що знайдеться на кухні.
Поживний перекус під час роботи, повноцінний суботній ланч, а може, й небанальна вечеря з друзями — нагоду для сендвіча з шинкою та овочами вибирати вам. Головне — не забути про секретний інгредієнт — соус Торчин® кисло-солодкий.
Як обрати якісну шинку?
Якість продукту здебільшого можна оцінити навіть за зовнішнім виглядом. Для цього слід звернути увагу на такі індикатори:
- Текстура. Розріз шинки має бути цілісним, м’ясо — злегка волокнистим. Також на розрізі не має бути видно жиру.
- Колір. Продукт високої якості завжди має теплий рожевий чи червонуватий колір. Якщо колір шинки межує із сірим — найімовірніше, продукт зберігався в неналежних умовах.
- Оболонка. Ми радимо надавати перевагу шинці в натуральній оболонці. Вона має щільно охоплювати м’ясо.
- І, безперечно, варто завжди перевіряти термін придатності.
Після покупки залишається ще один етап перевірки — нарізка. Якісна шинка ріжеться легко, не прилипає до ножа та не розпадається на окремі шматочки.
Якщо придбана вами шинка пройшла таку перевірку — на неї можна сміливо розраховувати в кулінарних пригодах.