Рецепти

Салат «Цезар»

Салат «Цезар»
prev
next
Салат «Цезар»
20 хв
1

Класичний рецепт Цезаря: інгредієнти

Отже, для оригінального Цезаря на 2 порції вам знадобляться:

  • салат Айсберг — 150 г;
  • перепелині яйця — 6 шт.;
  • твердий сир (пармезан/грана падано) — 50 г;
  • куряче м’ясо — 1 філе;
  • помідори черрі — 8 шт.;
  • салатна заправка Торчин «Цезар» — 4 ст.л.;
  • сіль, перець — до свого смаку.

Звичайно, щоб експериментувати, важливо знати основи та класичний рецепт салату. Як приготувати Цезар? Якщо у вас є вдома листя салату і хліб — півсправи вже зроблено.

Етапи приготування салату Цезар

Готується страва досить просто — 15–20 хвилин і свіжий хрусткий салат з ароматним соусом уже у вас на столі.

Приготування салату Цезар складається з таких етапів:

  1. Вимийте листя салату й ретельно їх просушіть. Порвіть листя на середні шматочки.
  2. Хліб поріжте на невеликі скибочки, після чого — на кубики, збризніть оливковою олією, посоліть і відправте в духовку при 180°C на 5 хвилин. Переверніть шматочки та залиште їх підсохнути в духовці ще на 5 хвилин. Готові сухарики за бажанням можете попередньо натерти часником.
  3. Відваріть перепелині яйця, остудіть їх, очистіть і розріжте навпіл.
  4. Куряче філе поріжте на невеликі шматочки, посоліть, поперчіть і обсмажте до золотистої скоринки.

А тепер збираємо салат Цезар:

  1. Покладіть у глибоку тарілку листя салату, на них зверху — куряче філе.
  2. Після додайте яйця й томати черрі.
  3. Посипте сухарями та нарізаним на тонкі смужки сиром.
  4. Зверху полийте салат заправкою «Цезар» від Торчин. Вона поєднує в собі пряний соєвий соус, ароматні спеції та трави.

Французька приказка говорить, що з нічого жінки можуть зробити капелюшок, скандал і салат. У випадку із салатом Цезар народна мудрість не прогадала. Це дійсно ідеальне рішення для обіднього або святкового столу навіть тоді, коли холодильник здається порожнім. Головне — мати під рукою класичну заправку, салатні листя й підсушений хліб. А далі перед вами ціле поле для експериментів і створення легкого, але такого ситної страви.

Варіанти рецептів салату Цезар

Оригінальний салат Цезар має класичний рецепт, який використовують у всьому світі. Але це не означає, що наявність класики має на увазі відсутність експериментів. Пропонуємо вам кілька цікавих варіацій, які зберігають оригінальні нотки та післясмак салату Цезар, але водночас додають у страві трохи нових свіжих відтінків смаку:

  1. Салат Цезар із креветками — середземноморський варіант страви, де замість перепелиних яєць — обсмажені в приправах креветки.
  2. Салат Цезар з авокадо й беконом. Хрусткий підсмажений бекон і ніжний соковитий авокадо з кремовою текстурою ідеально поєднуються з класичною начинкою салату: салатом айсберг і заправкою.
  3. Салат Цезар із лососем. Просто приготуйте класичний варіант салату (можна без яєць і помідорів), покладіть на нього зверху запечене соковите філе лосося. Полийте готову страву соусом.
  4. Салат Цезар із пастою. Це ситна страва, яке стане ідеальним обідом. Додайте в готовий Цезар відварену пасту фарфале. Такий салат ідеальний як у теплому, так і в холодному вигляді.

Салат Цезар

Салат Цезар — це справжня класика, одне з найпопулярніших страв, яке з легкістю можна приготувати вдома. У багатьох назва салату асоціюється з римським імператором, однак насправді воно походить від імені італійського шеф-кухаря — Цезаря Кардіні.

Ця страва — один із тих випадків, коли політ фантазії кухаря став кулінарною класикою на кілька сотень років уперед. Сьогодні салат Цезар виручає багатьох господинь, які чекають гостей і не знають, яку страву сфабрикувати з того, що є в холодильнику.

Особливості салату Цезар заховані у варіативності рецептів. Попри обов’язкові інгредієнти (листя салату, соус, яйця, крутон, оливкова олія й пармезан), усі інші складові можуть бути різними: бекон, помідори, болгарський перець і філе лосося.

Сьогодні ми поділимося з вами не тільки класичним варіантом салату Цезар, але й оригінальними альтернативними комбінаціями, які зроблять страву цікавішою і допоможуть вам пробудити фантазію на кухні.

 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися