Рецепти

Салат «Цезар»

cesar
prev
next
cesar

Інгредієнти:

  • салат сорту ромен — 150 г;
  • перепелині яйця — 6 шт.;
  • куряче м’ясо — 1 філе;
  • бекон — 2–3 слайси;
  • помідори черрі — 8 шт.;
  • білий хліб або багет;
  • пармезан — декілька слайсів;
  • салатна заправка Торчин® «Цезар» — 4 ст.л.

Маємо прекрасний простий рецепт до вашого столу, який додасть весняної свіжості та сподобається багатьом. Це салат Цезар із куркою, підсмаженими полосками бекону, перепелиними яйцями та солоденькими помідорами черрі. І всю цю соковиту смакоту заправляємо салатною заправкою Торчин® «Цезар». Елементарно, швидко та безпрограшно апетитно.

Секретом нашого рецепта є куряче філе, яке ми обсмажуємо цілим шматком до рум’яної скоринки, щоб зберегти соковиту структуру. Ну і фінальний акорд — ароматна салатна заправка Торчин® «Цезар». Готується страва швидко — 15–20 хвилин і свіжий хрусткий салат зі смачним соусом уже на столі.

Готуємо салат Цезар

  1. Вимийте листя салату й ретельно їх просушіть. Порвіть листя на середні шматочки. Для салату Цезар найкраще брати салат сорту ромен, оскільки він має міцне листя, а його смак дуже гармонійний у цій страві. Також можна використовувати айсберг або мікс салатів.
  2. Орієнтовно 5–6 тоненьких шматочків багета підсушіть на сухій сковороді або в розігрітій на 180°C духовці до коричневої скоринки. Як варіант, можна порізати хліб на кубики. Збризніть їх оливковою олією, посоліть і відправте в розігріту духовку на 180°C на 5 хвилин. Переверніть шматочки та залиште їх підсохнути в духовці ще на 5 хвилин. Готові сухарики можна натерти часником, якщо бажаєте. Дайте охолонути. Підсмажені або запечені шматочки багета мають бути добре просушеними та твердими. Інакше є ризик, що після заправки соусом вони сильно розм'якнуть і втратять потрібну консистенцію.
  3. Відваріть перепелині яйця, остудіть їх, очистіть і розріжте навпіл.
  4. Підсмажте на сковорідці полоски бекону, відкладіть у сторону. Наріжте тоненько декілька смужок пармезану. Підготуйте куряче філе. Очистить його від жиру та плівок, посоліть і поперчіть (можна додати трохи паприки). Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте філе цільним шматком із кожного боку до появи золотистої скоринки. Куряча грудка має бути гарячою в салаті. Тому спершу наріжте всі інші інгредієнти, підготуйте сухарики, а філе курки смажте безпосередньо перед подачею на стіл.
  5. У салатник або тарілку викладіть шматочки листя салату. Додайте шматочки курки, попередньо розрізавши обсмажене філе на тонкі слайси. Зверху покладіть полоски смаженого бекону. Потім охолодженні грінки (сухарики), томати черрі, декілька слайсів пармезану та перепелині яйця. Зверху полийте салат заправкою «Цезар» від Торчин®. Вона поєднує в собі пряний соєвий соус, ароматні спеції та трави.

Для святкового столу подавати радимо у великій яскравій салатниці. Гості будуть у захваті.

Варіації рецептів салату Цезар

Пропонуємо вам кілька цікавих варіантів, як видозмінити наш рецепт салату Цезар на більш оригінальний, додавши йому трохи свіжих відтінків смаку. Для цього замінимо куряче філе на інший інгредієнт:

  • Салат Цезар із креветками — середземноморський варіант страви, де замість курки — обсмажені в приправах креветки.
  • Салат Цезар із беконом і авокадо, який додаємо замість курки. Хрусткий підсмажений бекон і ніжний соковитий авокадо з кремовою текстурою ідеально поєднуються з класичною начинкою: салатом ромен чи айсберг та заправкою.
  • Салат Цезар із лососем. Просто приготуйте класичний варіант салату (можна без яєць і помідорів), покладіть на нього зверху запечене соковите філе лосося. Полийте готову страву соусом.

До речі, якщо ж вирішите лишити Цезар на основі курячого філе, можна попередньо замочити його у вершках на 1–2 години, а вже потім обсмажити. Так шматочки курки в салаті будуть більш м’якими та ніжними.

Смачного.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися
avatar
Оксана_643d2601c55ba
пн, 17/04/2023 - 13:59

Завжди готувала соус до салату Цезар сама. А минулого року за браком часу вирішила спробувати соус "Торчин" для Цезару. Дуууже смачно :-). Тепер тільки заправка! Рекомендую всім