Рецепти

Салат “Гранатовий браслет”

granat_braslet
granat_braslet
granat_braslet
granat_braslet
granat_braslet
prev
next
granat_braslet

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • буряк — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • філе яловичини, або курятини (на ваш смак) — 300 г;
  • гранат — 2 шт.;
  • майонез Торчин ® “Європейський” —200 г.

Погодьтеся, що особливу атмосферу святам створюють декорації. Ми прикрашаємо вулиці, ялинку, квартиру, святковий стіл. Тож, пропонуємо вам страву, яка прикрасить різдвяний чи новорічний стіл, як різдвяна зірка ялинку. Це салат “Гранатовий браслет”. Він легкий у приготуванні, смачний,ситний, а головне, дуже оригінальний візуально.

Ніжне філе яловичини, овочі та яйця викладаються між собою прошарками, які змащуються майонезом Торчин ® “Європейський”. Тому салат виходить таким ніжним. Але головну “роздинку” роблять гранатові зерна. Завдяки ним здається, що “Гранатовий браслет” прикрашено рубінами. Тому він одразу стає прикрасою будь-якого столу.

Готуємо салат “Гранатовий браслет”

  1. Для початку треба приготувати м’ясо. Ми радимо обрати яловичину, але за бажанням ви можете використовувати куряче філе. В каструлю налийте приблизно півтора літри води та помістить туди філе яловичини. Дайте закипіти, зніміть пінові утворення, підсоліть.
  2. Відваріть м'ясо до готовності. Після того, як воно трохи охолоне, розірвіть його руками на волокна.
  3. Також підготуйте овочі: відваріть яйця, картоплю та буряк. Дайте час охолонути овочам. Яйця опустіть в холодну воду. Потім очистить картоплю та буряк від шкірки, а яйця від шкарлупи. Натріть все на не дрібну терку.
     

    granat_braslet

  4. Доки охолоджувалися овочі чи яловичина, почистіть гранати та обережно розберіть їх на зернята. Будь ласка, будьте готові, що може бризкати сік гранату, і він дуже насиченого кольору.
     

    granat_braslet

  5. Дрібно поріжте цибулю. Якщо ви використовуєте звичайну ріпчасту цибулю, не забувайте обдати її кипятком після нарізання. Це зробить її смак не таким різким.
  6. Підготуйте блюдо, на якому ви плануєте подавати салат. Щоб викласти салат у формі кільця-браслету, поставте у центрі блюда стакан. Всі інгредієнти потрібно викладати навколо нього прошарками.
  7. Починаємо з натертої картоплі. Розподіліть її навколо стакану. Зверху змастіть майонезом Торчин ® “Європейський”.
     

    granat_braslet

  8. На картоплю з майнезом покладіть прошарок цибулі, зверху якої розподіліть прошарок з яловичини, і знову змастіть майонезом Торчин ® “Європейський”.
  9. Додайте прошарок моркви, потім яєць та буряка. Не забувайте змащувати кожен прошарок майонезом. Фінально, буряк зверху також промазуємо, утворюючи такий собі тортик.
  10. Обережно прикрасьте салат зернами гранату. Вони мають щільно покривати ваш салатний торт. Далі магія холоду. Поставте салат “Гранатовий браслет” у холодне місце годин на 6.
     

    granat_braslet

Перед подачею повільно, щоб не зруйнувати форму салату, вийміть стакан і несіть цю смачну прикрасу до святкового столу.

Як почистити гранат

Гранат — південний фрукт із соковитими рубіновими зернятами. Має кисло-солодкий смак, відмінно поєднується з м'ясом, підходить для салатів і десертів. Проте, готуючи салат “Гранатовий браслет”, може виникнути маленьке “але” — як почистити гранат, не забризкавши все навколо його соком.

Радимо чистити у чотири кроки. Для цього вам потрібен гострий ніж:

  1. Відступіть від верхівки 2-3 см і зробіть неглибокий надріз по колу. Зріжте верхню частинку і зніміть її як шапочку.
  2. Зробіть легкі надрізи уздовж гранату по боках, з чотирьох сторін.
  3. Видаліть центральну білу частину, щоб далі легко розламати гранат на чотири частини. Злегка розтягніть ці частини руками, щоб утворилась наче розкрита квітка гранату. Обережно виймайте гранатові зерна, доки вони не підсохли. Щоб пришвидшити випадання зернят, постукайте дерев'яною лопаткою по шкірці гранату.

Готово! Все набагато простіше, ніж може здаватися на перший погляд, варто лише спробувати.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися