Інгредієнти:
- скумбрія — 1 шт.;
- мед — 4 ст.л.;
- гірчиця Торчин® “Діжонська” — 4 ст.л.;
- рослинна олія — 2-3 ст.л.;
- оцет яблучний — 1 ст.л.;
- лимон — 1 шт.;
- сіль за смаком.
Скумбрія на мангалі стане хітом будь-якого барбекю. Це дуже невибаглива риба з північних морів, яка має смачне ніжне м’ясо і легко з усім поєднується. Готується просто і швидко. Якщо шукаєте заміну м'ясному гриль-меню, цей рецепт для вас.
Пропонуємо запекти скумбрію на мангалі з класичним маринадом із гірчиці в зернах. Гірчиця чи не найкраще підкреслює смак цієї риби. А додавши трохи меду, отримаємо глазуровану підсмажену скоринку і приємні солодкуваті ноти смаку.
Скумбрія на грилі добре поєднується із печеною картоплею, печерицями, овочевими салатами. На природі ця страва не залишить байдужими навіть тих, хто з рибою на ви.
Готуємо скумбрію на грилі
- Заздалегідь приготуйте рибу для грилю: вона має бути повністю розмороженою, випотрошеною і добре вимитою. Добре промити та перевірити, чи всередині немає залишків крові. Висушити паперовим рушником. Заморожену рибу треба попередньо правильно розморозити, переклавши із морозильної камери до холодильника.
- В окремій тарілці готуємо маринад. Змішати мед, рослинну олію, яблучний оцет та кілька ложок гірчиці в зернах Торчин® “Діжонська”. Ретельно перемішати всі інгредієнти. Мед краще брати рідкий. Можна додати лимонного соку, солі та улюблених спецій.
- За допомогою кулінарного пензлика гарно змастити рибу маринадом — з усіх боків та всередині.
- Половину лимона нарізати кільцями або півкільцями. Кладемо їх всередину скумбрії. Лишаємо так рибу на 1 годину (бажано у холодильнику). Якщо ви маринуєте скумбрію вже під час пікніку, можна одразу відправляти на гриль.
- Викладаємо рибу на решітку гриль і смажимо по 10 хвилин з кожного боку. Час приготування залежить від розміру скумбрії. Для гриля не радимо брати дуже маленькі тушки риби.
- Готову скумбрію викладаємо на тарілку, посипаємо зверху мікрозеленню для краси. На гарнір подавайте овочі гриль або свіжі сезонні овочі, салати із зелені.
Ми пропонуємо запекти скумбрію на мангалі з класичним маринадом із гірчиці в зернах. Гірчиця чи не найкраще підкреслює смак цієї риби. А додавши трохи меду, отримаємо глазуровану підсмажену скоринку і приємні солодкуваті ноти смаку. Готове м’ясо риби можна додатково збризнути лимонним соком.
Скумбрія на грилі добре поєднується із печеною картоплею, печерицями, овочевими салатами. На природі ця страва не залишить байдужими навіть тих, хто з рибою на ви.
Секрети приготування скумбрії на грилі
Скумбрія, запечена на грилі готується просто. Проте маємо для вас парочку порад, які допоможуть зберегти соковитість риби:
- Щоб маринад краще просочився у м'ясо скумбрії, перед маринуванням зробіть кілька невеликих надрізів на тушці.
- Щоб риба не прилипла до решітки, нагрійте її та протріть серветкою, змоченою у рослинну олію.
- Якщо боїтеся пересушити скумбрію, заверніть і смажте її у фользі. Так ви збережете всі її соки.
- Обережніше зі спеціями, щоб не перенаситити рибу їх відтінками.
- Смажити скумбрію потрібно до 20 хвилин, інакше ви її пересушите.
- Коли скумбрія готова, її м’ясо стає пружним і легко відділяється від кісток.
- Якщо ви використовуєте заморожену скумбрію, зверніть увагу на моменти із розморозкою. Маєте довше часу, просто покладіть у холодильник. Якщо поспішаєте, покладіть рибу в герметично закритий пакет та опустіть його у ємність з водою. Не варто просто класти рибу у воду, щоб розморозити. Так вона вбере у себе багато вологи і її смак, навіть після маринування, буде не насиченим і водянистим.