Інгредієнти:
- яловичий стейк — 2 шт.;
- сіль, перець — за смаком;
- оливкова олія для обсмажування;
- соус Торчин® «Сацебелі» — 6 ст. л..
Соковитий яловичий стейк на пательні не обов’язково замовляти в ресторані. Ви можете приготувати його в домашніх умовах. Головне — правильно вибрати та підготувати м’ясо, а також стежити за ступенем прожарювання, обираючи ту, яка вам більше до смаку.
- Розігрійте сковороду й додайте олію.
- У ступці змішайте сіль, перець і ваші улюблені спеції.
- Натріть м’ясо, розрізане на стейки товщиною 3 см.
- Покладіть м’ясо на розпечену пательню і обсмажуйте до золотистої скоринки 3 хвилини. Потім переверніть і обсмажуйте стейк з іншого боку 5 хвилин.
- Зніміть, загорніть у фольгу і залиште відпочити на 10 хвилин.
Подавайте стейк обов’язково в гарячому вигляді - можна порізати його на тонкі смужки, а зверху не забудьте полити соусом Торчин® «Сацебелі». Він містить у складі соковиті ароматні томати і яскраві прянощі, які зроблять м’ясо ще смачнішим. Смачного!
Варіанти приготування стейка на пательні
Для початку необхідно визначитися з видом м’яса, саме від цього будуть залежати рекомендації з приготування. Стейк можна приготувати з:
- яловичини;
- індички;
- курки;
- свинини;
- лосося.
До речі, сьогодні особливо популярні овочеві стейки з кольорової або білокачанної капусти.
Розберемо кілька цікавих рецептів:
1.Яловичий стейк у червоному вині, яке використовується в якості маринаду. М’ясо залишають у вині на 7–8 годин, після чого обсмажують на пательні гриль до відповідного ступеня готовності.
2.Стейк, маринований у ківі. Яловичина ідеально поєднується з кислуватим екзотичним фруктом. Просто роздушіть кілька штук ківі й натріть ними сирий стейк. Маринувати м’ясо можна 40–45 хвилин. Цього буде достатньо, щоб воно набуло характерний свіжий смак.