Рецепти

Стейк під соусом Торчин "Сацебелі"

Стейк під соусом Торчин "Сацебелі"
Стейк під соусом Торчин "Сацебелі"
Стейк під соусом Торчин "Сацебелі"
Стейк під соусом Торчин "Сацебелі"
Стейк під соусом Торчин "Сацебелі"
Стейк під соусом Торчин "Сацебелі"
prev
next
Стейк під соусом Торчин "Сацебелі"

Соковитий стейк на сковороді: інгредієнти

Перед тим, як приготувати стейк, необхідно запастися обов’язковими інгредієнтами. На 2 порції страви вам знадобляться:

  • яловичий стейк — 2 штуки;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • оливкова олія для обсмажування;
  • соус Торчин «Сацебелі» — 6 столових ложок.

Оскільки єдиним незмінним інгредієнтом є м’ясо, до його вибору варто підійти ґрунтовно. Ідеально підходить витримана яловичина — свіжа, може бути досить жорсткою. Якщо говорити по м’ясним частинам, з яких можна приготувати стейк на сковороді, віддавайте перевагу таким: тибон, Рибай, філе-міньйон, сірлойн, Торнедос.

Стейк на сковороді з томатним соусом: етапи приготування

Тепер дізнаймось, як готувати стейк. Усе дуже просто:

  1. Розігрійте сковороду й додайте олію.
  2. М’ясо, розрізане на стейки товщиною 3 см, помістіть у каструлю.
  3. У ступці змішайте сіль, перець і ваші улюблені спеції, після чого натріть ними яловичину й залиште її в каструлі на кілька хвилин.
  4. Помістіть м’ясо на розпечену сковороду, змащену олією, й обсмажуйте до золотистої скоринки 3 хвилини. Після переверніть і обсмажуйте стейк на сковороді 5 хвилин.
  5. Злегка зменшіть вогонь і готуйте м’ясо ще 3–5 хвилин.

Подавайте стейк обов’язково в гарячому вигляді, можна порізати його на тонкі смужки, а зверху полити соусом Торчин «Сацебелі». Він містить у складі соковиті ароматні томати і яскраві прянощі, які роблять страву ще цікавіше. Смачного!

Стейк под соусом Торчин

Варіанти приготування стейка на сковороді

Як приготувати стейк на сковороді? Для початку необхідно визначитися з видом м’яса, який ви плануєте використовувати. Саме від нього будуть залежати рекомендації з приготування основної страви. У якості основи стейка може бути:

  • яловичина;
  • індичка;
  • курка;
  • свинина;
  • лосось.

До речі, сьогодні особливо популярні овочеві стейки з кольорового або білокачанної капусти.

Розберімо кілька цікавих рецептів:

1.Яловичий стейк у червоному вині, яке використовується в якості маринаду. М’ясо залишають у вині на 7–8 годин, після чого обсмажують на сковороді гриль до відповідного  ступеня готовності.
2.Стейк, маринований у ківі. Яловичина ідеально поєднується з кислуватим екзотичним фруктом. Просто роздушіть кілька штук ківі й натріть ними сирий стейк. Маринувати м’ясо можна 40–45 хвилин. Цього буде досить, щоб воно набуло характерний свіжий смак.

Стейк на сковороді

Соковитий яловичий стейк на сковороді не обов’язково замовляти в ресторані. Ви можете приготувати ситну страву з яскраво вираженим ароматом і смаком у домашніх умовах. Головне — правильно вибрати та підготувати м’ясо, а також стежити за ступенем прожарювання, вибираючи ту, яка вам більше до смаку.

Такий стейк може подаватися з гарніром, або як самостійну страву. Він поєднується з різними спеціями та соусами, які надають м’ясу особливу пряність і післясмак.

Ми підготували для вас кілька цікавих рецептів м’яса, щоб ви могли готувати стейк хоч кожен день, але водночас з разу в раз отримувати нові нотки смаку.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися