Рецепти

Судак запечений в духовці

sudak
prev
next
sudak
40 хв
4

Інгредієнти:

  • велике філе судака — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчика;
  • оливкова олія — 4 ст. л.;
  • гірчиця в зернах Торчин® «З медом» — 2 ст. л.;
  • сік половини лимона;
  • половина червоної цибулі;
  • сухий чебрець — ¼ ч. л.;
  • чорний мелений перець — ¼ ч. л.;
  • сіль — ¼ ч. л..

Коли на вечір хочеться чогось із рибного меню, запечіть у духовці філе судака з ароматною скоринкою.

Простий рецепт, де весь секрет — це маринад, на основі гірчиці в зернах Торчин® «З медом» у поєднанні з солодкою червоною цибулею, лимоном та чебрецем. Цей маринад створює на кухні неперевершений аромат.

Готується судак в духовці швидко, і в результаті маєте апетитне соковите філе риби, покрите пікантним медово-гірчичним соусом.

Як запекти судака в духовці?

  1. Готуємо маринад. Для цього в окремій тарілці змішайте сік половини лимона, гірчицю в зернах Торчин® «З медом», оливкову олію, трави, перець і сіль.
  2. Додайте два зубчики часнику, пропущені через спеціальний прес, і натріть трохи цедри лимона.
  3. Наріжте очищену половинку червоної цибулі напівкільцями. Додайте до інших інгредієнтів.
  4. Збийте виделкою до однорідної консистенції.
  5. Викладіть філе судака в скляну форму для запікання і залийте маринадом. Переконайтесь, що ви рівномірно покрили рибу з усіх сторін.
  6. Накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися у холодильнику на 30 хвилин або на годину.
  7. Розігрійте духовку до температури 200 °С, тим часом дістаньте філе судака з холодильника і дайте йому постояти при кімнатній температурі кілька хвилин. Можна покласти зверху кілька кілець лимона.
  8. Запікайте філе 15-20 хвилин до появи золотистої скоринки.

Можна прикрасити нарізаною зеленою цибулею. Подавати у гарячому вигляді.

Секрети приготування судака в духовці

Під час приготування судака запеченого в духовці, пильнуйте кілька моментів:

  • якщо маринад вам здається солодким на смак, додайте трохи більше соку лимона;
  • для маринаду сухі трави можна замінити на свіжі, дрібно нарізавши їх ножем;
  • філе судака можна замінити на тиляпію або тріску;
  • якщо хочеться гострих нот, перед запіканням посипте рибу червоним перцем;
  • не перепікайте рибу, перевірте виделкою, якщо філе легко розпадається на шматочки — готово;
  • обережно перекладайте готове філе на тарілку, воно легко розпадається.

Також філе судака можна смажити на сковороді на середньому вогні, слідкуючи, щоб не пригорів маринад.

 
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися