Інгредієнти:
- листя норі – 2 листа;
- рис - 50 г;
- слабосолений лосось – 50 г;
- свіжий огірок – 1 шт.;
- авокадо – 1/2 шт.;
- соус Шрірача Майо від Торчин® – 30 г.
Інгредієнти вказані для отримання 2 трикутних суші-сендвіча.
Суші-сендвіч, або як його ще називають, онігірадзу, це новий погляд на традиційні японські страви. Така версія суші ідеально підходить для людей, які хочуть спробувати щось незвичне, але не готові витрачати багато часу на приготування. Головною особливістю цієї страви є те, що її можна легко взяти із собою на роботу, пікнік чи у подорож.
Завдяки продуманій формі суші-сендвіч зручно їсти руками, і він не розвалюється. Пікантного, злегка гоструватого, але в той же час кремово-ніжного смаку суші-сендвічу надасть додавання соусу Торчин Шрірача-Майо. Його можна додати в середину сендвічу, або вмокати сендвіч під час їжі. Навіть якщо ви жодного разу власноруч не готували суші або роли, зробити онігірадзу вам буде під силу.
Етапи приготування
- Перш за все, підготуйте всі інгредієнти. Наріжте слабосолений лосось тонкими скибочками. Огірок ретельно вимийте і наріжте смужками. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, зніміть шкірку і наріжте тонкими шматочками.
- Візьміть аркуш норі та розкладіть його на рівній поверхні. Блискуча сторона повинна бути зверху, щоб вона стала зовнішньою частиною сендвіча.
- Далі викладайте шарами начинку: скибочки лосося, огірок, авокадо та зверху трохи соусу Шрірача Майо. Зеврху покладіть лист норі, вирізаний таким чином, щоб він прикрив усю начинку.
- Загорніть листя норі по принципу конверта. Щоб сендвіч тримав форму і не розгортався, перед загортання злегка змочіть краї листа норі водою.
- Використовуючи гострий ніж, розріжте суші-сендвіч навпіл або по діагоналі, щоб отримати суші трикутники.
Викладіть готові сендвічі на плоску тарілку, подавайте разом із піалою соусу Шрірача Майо Торчин®. Якщо ви плануєте зберігати їх, загорніть кожен сендвіч у харчову плівку або папір, щоб вони зберігали форму і залишалися свіжими.
Насправді ваш онігірадзу рецепт можна приготувати з різними начинками, наприклад з консервованим тунцем, омлетом чи крабовими паличками. Завдяки своїй простоті, суші-сендвіч є справжньою знахідкою для любителів домашніх експериментів на кухні. Ще більше цікавих ідей ви зможете знайти у кулінарних блогах та відео.