Рецепти

Великодній крафін

paska-krafin
paska-krafin
paska-krafin
paska-krafin
paska-krafin
paska-krafin
paska-krafin
paska-krafin
maphin
prev
next
maphin
240 хв
6

Інгредієнти:

  • борошно – 600 г і 50 г для присипки;
  • молоко – 200 мл;
  • дріжджі сухі – 11 г (або живі дріжджі – 33 г);
  • яйця – 2 шт.;
  • жовтки – 3 шт.;
  • майонез Торчин® “Європейський” – 100 г і 50 г для змазки;
  • цукор – 150 г;
  • родзинки – 120 г;
  • дрібка солі.

Важко уявити Великдень без традиційної пасхальної випічки. Ми вирішили додати трохи сучасності і створили рецепт великоднього крафіну. Він являє собою поєднання круасана, мафіну або кексу і класичної паски. Готується зі здобного дріжджового тіста, підсолоджений сухофруктами. Має оригінальний вигляд і найніжніший смак.

Для класичної паски-крафіна треба приготувати опару – змішати дріжджі з теплим молоком та невеликою кількістю цукру. Наш великодній крафін простий у приготуванні й завжди чудово виходить, якщо дотримуватися інструкцій. У рецепті ми пропонуємо класичний варіант з родзинками, але можна експериментувати та використати будь-які ваші улюблені цукати. Паска-крафін впевнено стане окрасою великоднього кошика.

Готуємо великодній крафін

  1. Починаємо з основи паски — опари. В окремому посуді розводимо у теплому молоці дріжджі та півтори чайної ложки цукру. Ретельно перемішуємо, щоб все гарно розчинилося. Накриваємо опару рушником і ставимо в тепле місце без протягів до підняття пінної шапочки (орієнтовно на 25 хвилин).
  2. Беремо окремий посуд розбиваємо два яйця і три жовтки, додаємо цукор. Добре збиваємо до розчинення цукру. Пам'ятайте, щоб яйця добре збивалися їх треба заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
  3. Борошно просіюємо в миску (щоб наситити його киснем), вливаємо в нього опару, яєчно-цукрову суміш, додаємо дрібку солі та перемішуємо.
     

    Paska_krafin

  4. Додаємо майонез Торчин® “Європейський”, якого нам потрібно приблизно 100 г. Замішуємо тісто руками. Спочатку все приставатиме до рук, але вже за 10 хвилин ви помітите, як тісто стане еластичне і супер м'яке. Тож, вимішуємо хвилин 10-15, не менше, поки тісто не перестане липнути до рук (борошна не потрібно додатково додавати).
     

    Paska_krafin

  5. Миску змащуємо тонким шаром майонезу, поміщаємо туди тісто, накриваємо харчовою плівкою й кладемо в тепле місце на годину-півтори.
     

    Paska_krafin

  6. Родзинки заливаємо окропом на 15 хвилин, відкидаємо на сито і просушуємо.
  7. Дістаємо наше тісто, розділяємо його на декілька частин, кожну з яких округлюємо, формуючи щось на зразок колобків. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо відпочити на 10 хвилин.
  8. Присипаємо робочу поверхню та тісто борошном, розкачуємо кожен круглячок у тонкий прямокутний пласт (хоча можна і в овальну форму). Змащуємо його залишками майонезу, посипаємо родзинками та скручуємо тісто в рулет. Маємо довгу смужку, яку треба розрізати вздовж на дві частини, але не дорізати до кінця. Тобто з однієї сторони дві смужки мають бути з’єднані. Одну смужку скрутити спіраллю, як булочку-сінабон чи равлик. А другу смужку накручуємо спіраллю поверх закрученої першої. Акуратно поміщаємо в форму для випікання, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в тепле місце на 20-30 хвилин для підйому (тісто має збільшитись у розмірі приблизно у 2 рази).
     

    Paska_krafin

  9. Випікаємо 35 хвилин у попередньо розігрітій духовці на 180°C. За потреби накрити зверху фольгою. Коли великодній крафін охолоне, декоруємо його цукровою пудрою.

Впевнені, що така паска-крафін буде вам дуже смакувати на святковому великодньому столі.

Начинка до великоднього крафіна

Ми запропонували рецепт паски-крафіна із родзинками. Проте ви можете змінювати начинку до крафіна на свій смак. Це можуть бути ваші улюблені сухофрукти, горіхи (які попередньо просмажені в духовці), мак (його замочувати не потрібно) або шматочки шоколаду (важливо, щоб вони були стійкими до високих температур).

Для того, щоб сухофрукти не забирали вологу з випічки, краще замочувати їх у сиропі (100 мл води та 100 г цукру). Тоді крафін буде соковитим і ніжним.

Також не радимо додавати занадто великої кількості родзинок чи інших сухофруктів, це може завадити тісту піднятися під час випікання.

Смачних великодніх крафінів вам!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися