Інгредієнти:
- листкове заморожене тісто — 500 г;
- бекон або шинка — 250 г;
- твердий сир — 200 г;
- жовток — 1 шт.;
- молоко — 1 ст. л.;
- петрушка — 1 пучок;
- соус Торчин® «Тартар» — 1 упаковка;
- соус Торчин® «Барбекю» — 1 упаковка;
- соус Торчин® «Папрік» — 1 упаковка.
Що може бути святковішим на різдвяному столі, ніж смачна ялинка? Маємо для вас рецепт ялинки з листкового тіста. Це по суті пиріг із начинкою, яку готуємо із шинки та твердого сиру. Доступні інгредієнти, легке приготування та вау-ефект при подачі на стіл — ця страва заслуговує потрапити до вашого святкового меню.
В акомпанемент до ялинки з листкового тіста ми пропонуємо подати піали з різними соусами — Торчин® «Тартар» з пряними травами, «Барбекю» зі сливовим пюре та медом і «Папрік» з копченою паприкою. Завдяки їм ваш пиріг у вигляді ялинки перетвориться на прекрасну закуску, яка розійдеться між гостями за лічені хвилини.
Готуємо ялинку з листкового тіста
- Листкове заморожене тісто розморозити і викласти на поверхню застелену пергаментом у розгорнутому вигляді.
- Бекон або шинку викласти смужками.
- Твердий сир натерти на тертку і посипати ним тісто з беконом або шинкою.
- Згорнути тісто із топінгом у форму рулету.
- Гострим ножем нарізати рулет шматочками товщиною 2-3 сантиметра.
- Ці шматочки потрібно викласти на деко, застелене пергаментом, у вигляді ялинки. Тобто, на нижній ряд іде найбільша кількість рулетиків, а на фінальний верхній ряд має містити лише один.
- В чашці змішати один жовток з двома ложками молока і за допомогою кулінарного пензлика змастити поверхню тіста. Завдяки цьому під час запікання з'явиться золота скоринка.
- Розігріти духовку до температури 180 градусів і випікати ялинку до 20 хвилин.
При подачі перекласти ялинку з листкового тіста на окреме блюдо і прикрасити зеленню, оливками або томатами чері. Подавати з асорті соусів Торчин® «Тартар», «Барбекю» і «Папрік». Ялинка з листкового тіста у поєднанні з соусами Торчин® стане прекрасного закускою на святковому столі.
Техніка викладання ялинки з листкового тіста
Смачні їстівні новорічні ялинки з листкового тіста завжди безпрограшний варіант для різдвяного меню. У нашому рецепті ми викладали форму ялинки із нарізаних рулетів.
Є інша техніка викладання ялинки. Для неї вам знадобиться два листи листкового тіста.
- Вирізати з тіста трикутник, який сформує майбутню ялинку.
- Викласти на нього шинку та бекон.
- Накрити іншим трикутником, вирізаним з другого листа листкового тіста. (у вас виходить закритий пиріг)
- З двох боків зробіть надрізи, не доходячи до самого центру ялинки, а потім проверніть кожну гілочку по спіралі вверх (щоб нижня сторона стала верхньою і навпаки).
Далі все згідно нашого рецепта — змастили жовтком, запекли та подали із з асорті соусів Торчин®.