Рецепти

Зелений борщ

zel_borsch
prev
next
zel_borsch

Інгредієнти:

  • яйця курячі – 4 шт. ;
  • картопля – 500 г;
  • свіжий щавель – 120 г;
  • вода – 2л;
  • заправка Торчин® овочева з морквою, цибулею та солодким перцем — 1 ст.л.

Зелений борщ - це українська страва, яка завойовує серця свіжістю та легкістю. Головний компонент - щавель, який відзначається яскравим смаком і ароматом, роблячи борщ особливо апетитним. Щоб зварити зелений борщ, не потрібно витрачати багато часу та зусиль, оскільки процес приготування борщу із заправкою Торчин - максимально простий.

Для тих, хто віддає перевагу першим стравам на м’ясному бульйоні, підготуйте останній з вашого улюбленого м’яса, це також зробить борщ більш ситним.

Етапи приготування

  1. Приготування починається з підготовки овочів: спочатку потрібно очистити та нарізати картоплю кубиками і покласти її варитися у воду.
  2. Паралельно в окремому посуді варимо яйця . Яйця для зеленого борщу зазвичай варять в круту десь 6-8 хв. Після того, як яйця будуть готові, їх потрібно охолодити, почистити від шкаралупи, нарізати кубиком.
  3. Також поки вариться картопля підготуємо щавель. Саме завдяки щавелю зелений борщ має характерну кислинку. Отже, щавель необхідно гарно промити, обсушити та тоненько нарізати.
  4. Коли картопля буде готова додаємо до неї нарізані яйця та щавель. Під час додавання щавлю куштуйте суп, щоб мати змогу регулювати рівень кислоти, який вам до вподоби. Адже щавель може бути як помірно кислим, так і мати сильно виражену кислоту.
  5. Як тільки щавель закипить - додаємо заправку Торчин® овочеву з морквою, цибулею та солодким перцем. Заправка надасть борщу пікантності та доповнить аромат інших інгредієнтів. Даємо борщу поваритись разом з усіма інгредієнтами хвилин 5 і вимикаємо вогонь.

Борщ готовий. Дайте йому настоятись ще хоча б хвилин 15, але якщо не можете чекати - то подавайте одразу, краще зі сметаною. Також додатково можна розрізати варене яйце навпіл та додати як смачна прикраса для борщу.

За нашим рецептом приготування зеленого борщу виходить смачно, легко і швидко. Бо із заправкою Торчин - пів страви зроблено.

 

Секрети приготування

Зелений борщ — це суп, який традиційно готують в усіх куточках Україні. Він є варіацією звичайного борщу, але його характерний смак робить такий інгредієнт, як щавель. Ось декілька секретів, які допоможуть вам приготувати смачний зелений борщ:

  1. Використання молодої зелені. Найкращий зелений борщ виходить з використанням молодих зелених листочків щавелю. Також, якщо ви хочете експерементувати, до щавлю можна додати шпинат, кропиву, або лободу.
  2. Щоб зробити суп більш поживним: можна використовувати курячий, яловичий абоінший м'ясний бульон. 
  3. Густота супу. Для додання густоти можна використовувати  збите яйце зі сметаною, що повільно вводяться у гарячий суп, щоб уникнути появи яєчних грудочок.
  4. Подача. Зелений борщ часто подають зі сметаною та свіжою зеленню. Це додає супу свіжість і кремовість. Також рекомендуємо дати час борщу належним чином настоятися, щоб усі смаки гармонійно поєдналися між собою. Смачного!
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися