Інгредієнти:
- картопля — 800 г;
- сир пармезан — 70 г;
- яйця — 3 шт.;
- часник — 1 шт.;
- петрушка — 20 г;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- майонез Торчин® «Європейський» — 100 г;
- соус Торчин® «Тартар» для подачі.
Пропонуємо рецепт, як святково подати до столу гарнір з картопляного пюре. Ми назвали цей рецепт – крем-картоплія, він являє собою смачний гарнір із ніжною текстурою і неординарним оформленням. Крем-картопля - це новий погляд на досить буденне картопляне пюре, яке в цьому рецепті перетворюється на смачну прикрасу новорічного столу.
Кремової текстури пюре ми досягаємо завдяки пармезану, яєчним жовткам і майонезу Торчин® «Європейський».
Для візуального оформлення страви вам знадобиться кондитерський мішечок (за відсутності згодиться звичайний поліетиленовий пакет). Запікати крем-картоплю будемо у формі квіток.
Готуємо крем-картоплю
- Почистити та помити картоплю. Нарізати великими шматочками, залити водою і відварити. Також необхідно в духовці запекти часник, як саме це краще зробити, ви зможете прочитати нижче.
- Злити воду, проте не всю. Залиште десь 200 мл води.
- Додати 3 жовтки, сіль, тертий пармезан, попередньо запечений часник і майонез Торчин® «Європейський».
- Картоплем’ялкою доводимо картоплю до консистенції пюре, щоб не було грудочок.
- Перекласти картопляне пюре у кондитерський мішок із зубчастою насадкою діаметром один або півтора сантиметра.
- На деко, застелене пергаментним папером, видавити крем-пюре, формуючи картопляні троянди.
- Поставити у розігріту духовку до температури 220 градусів і випікати 15 хвилин до золотисто-коричневого відтінку.
- Готові картопляні троянди перекласти на блюдо для сервірування. Цю святкову страву можна подавати як гарячу закуску з соусом Торчин® або як гарнір до будь-якого м’яса, риби тощо.
Як запекти часник
Для приготування крем-пюре згідно з рецептом потрібно додати запечений часник. Він додасть страві пікантно солодкуватих нот та глибину аромату. Запікати найпростіше цілу головку часнику.
- Зніміть верхній шар лушпиння та верх так, щоб із зубчиків були ніби зняті кришечки.
- Покладіть у форму для запікання. Додайте солі, перцю, можна тим’яну. Полийте оливковою олією.
- Накрийте фольгою і поставте до розігрітої до 200 градусів духовки на годину.
- Дайте охолонути та вийміть зубчики із лушпиння.
Після цього, у більшості випадків, часник розминається в пюре та використовується за призначенням. Також із запеченого часнику виходить неймовірна намазка для бородинського хліба.