Рецепти

Запечене картопляне пюре

Запечене картопляне пюре з майонезом
Запечене картопляне пюре з майонезом
Запечене картопляне пюре з майонезом
Запечене картопляне пюре з майонезом
123
prev
next
123

Інгредієнти: 

  • картопля — 800 г; 
  • сир пармезан — 70 г; 
  • яйця — 3 шт.; 
  • часник — 1 шт.; 
  • петрушка — 20 г; 
  • сіль — 0,5 ч. л.; 
  • майонез Торчин® «Європейський» — 100 г; 
  • соус Торчин® «Тартар» для подачі. 

Пропонуємо рецепт, як святково подати до столу гарнір з картопляного пюре. Ми назвали цей рецепт – крем-картоплія, він являє собою смачний гарнір із ніжною текстурою і неординарним оформленням. Крем-картопля - це новий погляд на досить буденне картопляне пюре, яке в цьому рецепті перетворюється на смачну прикрасу новорічного столу. 

Кремової текстури пюре ми досягаємо завдяки пармезану, яєчним жовткам і майонезу Торчин® «Європейський». 

Для візуального оформлення страви вам знадобиться кондитерський мішечок (за відсутності згодиться звичайний поліетиленовий пакет). Запікати крем-картоплю будемо у формі квіток. 

Готуємо крем-картоплю 

  1. Почистити та помити картоплю. Нарізати великими шматочками, залити водою і відварити. Також необхідно в духовці запекти часник, як саме це краще зробити, ви зможете прочитати нижче. 
  2. Злити воду, проте не всю. Залиште десь 200 мл води. 
  3. Додати 3 жовтки, сіль, тертий пармезан, попередньо запечений часник і майонез Торчин® «Європейський». 123
  4. Картоплем’ялкою доводимо картоплю до консистенції пюре, щоб не було грудочок. 
  5. Перекласти картопляне пюре у кондитерський мішок із зубчастою насадкою діаметром один або півтора сантиметра. 
  6. На деко, застелене пергаментним папером, видавити крем-пюре, формуючи картопляні троянди. 123
  7. Поставити у розігріту духовку до температури 220 градусів і випікати 15 хвилин до золотисто-коричневого відтінку. 
  8. Готові картопляні троянди перекласти на блюдо для сервірування. Цю святкову страву можна подавати як гарячу закуску з соусом Торчин® або як гарнір до будь-якого м’яса, риби тощо. 123

Як запекти часник 

Для приготування крем-пюре згідно з рецептом потрібно додати запечений часник. Він додасть страві пікантно солодкуватих нот та глибину аромату. Запікати найпростіше цілу головку часнику. 

  1. Зніміть верхній шар лушпиння та верх так, щоб із зубчиків були ніби зняті кришечки. 
  2. Покладіть у форму для запікання. Додайте солі, перцю, можна тим’яну. Полийте оливковою олією. 
  3. Накрийте фольгою і поставте до розігрітої до 200 градусів духовки на годину. 
  4. Дайте охолонути та вийміть зубчики із лушпиння. 

Після цього, у більшості випадків, часник розминається в пюре та використовується за призначенням. Також із запеченого часнику виходить неймовірна намазка для бородинського хліба. 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися