Піца з броколі – рецепт з фото | Торчин

Піца з броколі

Автор: Оксана Скиталінська

25 хв.

Інгредієнти

  • броколі – 250 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – 1 ч.л.
  • кетчуп Торчин® для дітей – за смаком;
  • сир – 50 г;
  • помідори – на смак.

Якось в одному класі ми провели опитування серед дітей, хто хоче на обід піцу, і хто хоче броколі? Як ви думаєте, скільки учнів підняли руки на користі броколі? Якщо ваша відповідь нуль, ви праві. Ніхто не захотів броколі, всі обрали піцу. Так і народилась ідея приготувати піцу з броколі. Але не просто так викласти броколі у вигляді начинки, адже деякі діти можуть просто її вийняти. А саме так, щоб броколі була в середині.

Отже, піца з броколі – це прекрасна можливість з’їсти броколі навіть не помітивши цього.

Спосіб приготування

  1. Приготування починаємо з нарізання броколі. Ретельно промийте її під проточною водою, щоб видалити можливі залишки бруду або піску. Після цього розділіть броколі на маленькі суцвіття та подрібніть за допомогою кухонного комбайна або блендера. Це важливо щоб піца з броколі гарно тримала основу.
  2. За допомогою виделки або вінчика ретельно збийте яйця, поки не утвориться однорідна суміш. Яєчну масу потрібно збивати доти, поки не з'явиться легка піна на поверхні. Це забезпечить легку і повітряну текстуру.
  3. Додайте подрібнену броколі до яєчної суміші. Добре перемішайте всі інгредієнти, щоб броколі рівномірно розподілилася.
  4. Поставте сковороду змащену олією на середній вогонь і зачекайте, поки вона добре прогріється. Коли сковорода готова, вилийте на неї суміш. Розподіліть масу рівномірно по всій поверхні сковороди, щоб товщина нашого коржа для піци була однаковою.
  5. Випікати потрібно при середній температурі близько 5  хвилин під кришкою. Ви також можете перегорнути корж для отримання скоринки з двох сторін.
  6. Після цього змастіть поверхню піци кетчупом та додайте начинку – сир і помідори. Накрийте сковороду кришкою і потримайте піцу декілька хвилин, щоб сир розплавився.

Зніміть піцу зі сковороди та викладіть його на тарілку. Перед подачею можна прикрасити страву свіжою зеленню, наприклад, кропом або петрушкою. Подавати піцу краще гарячою, щоб повною мірою насолодитися його смаком і ароматом.

Ось і все! Ваша піца з броколі з готова до подачі на стіл. Цей простий, але дуже смачний рецепт стане чудовим перекусом або легкою вечерею для всієї родини.

Смачного!

Оксана Скиталінська

Коментар лікаря-дієтолога

Ця смачна та незвичайна страва дарує багато цінних речовин організму, як от білок, харчові волокна, вітаміни групи B і мінерали, такі як кальцій, калій і фосфор. Яку ж користь приховують ці вітаміни та мінерали?

Вітамін B12 підтримує нормальну роботу нервової системи, психічну діяльність і імунну систему, а також сприяє зниженню втоми.

Вітамін B6 сприяє оптимальному функціонуванню нервової системи. Магній і фосфор є важливими для підтримання здоров’я кісток і зубів, забезпечуючи їхню міцність і нормальний стан.

Насолоджуйтеся смачними стравами!

Поживна цінність в 100 г

Ккал300-350
Білки8-10 г
Жири8-10 г
Вуглеводи2-4 г

Зазначена харчова цінність страв є розрахунковою та базується на авторитетних довідникових даних. Інформація про харчову цінність страв може бути використана для орієнтовного планування раціону.

Робімо страву
прикольною разом!

Це дуже легко!

Візьми кетчуп Торчин для дітей.

Додай до страви, щоб зробити її прикольною.

Як смачно, м-м-м!

Інші рецепти, які можуть сподобатись