Інгредієнти:
- баклажани – 1 кг;
- часник – 4 зубчики;
- соус Торчин® «Мехікано» – 2 ст. л.;
- кетчуп Торчин® «Чилі» – 5 ст. л.;
- томатний сік – 500 г;
- сіль – 20 г;
- цукор – 100 г;
- оцет – 50 мл;
- кінза суха - 1,5 ст. л., або 50 г свіжої;
- олія для смаження.
Серед безлічі смачних рецептів консервації на зиму наш професійний шеф-кухар підготував для вас дещо особливе – баклажани в аджиці з кетчупом «Чилі» та соусом «Мехікано». Ми впевнені, що так баклажани ви ще не консервували.
З цієї кількості інгредієнтів у вас вийде 2 баночки по 0,5 літрів смачної аджики з баклажанів.
Покроковий рецепт баклажанів в аджиці
- Вимийте баклажани, зріжте краї з двох сторін і наріжте їх кружальцями завтовшки 1 см. Присипте порізані баклажани сіллю і залиште їх на 15 – 20 хвилин, щоб з баклажанів вийшла гіркота.
- Розігрійте сковороду з олією і обсмажте на ній баклажани з двох сторін, по 1 хвилині з кожного боку.
- У стерильні банки щільно складіть смажений баклажан.
- Готуємо соус для баклажанів в аджиці. Часник обсмажте близько 30 секунд і додайте до нього соус Мехікано, кетчуп Чилі, томатний сік, цукор, сіль, оцет і дрібно нарублену кінзу. Перемішайте всі інгредієнти та доведіть соус до кипіння.
- У банки з баклажанами на зиму залийте готовий соус і перемістіть банки в духовку, попередньо розігріту до 150 градусів Цельсію. Витримайте банки з баклажанами у духовці протягом 15 хвилин.
- Дістаньте банки з духовки і щільно закрийте їх попередньо простерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном і залиште їх у такому положенні за кімнатної температури до повного остигання.
Баклажани в аджиці – чудове доповнення до основної страви. У нашому рецепті ми закриваємо їх на зиму разом із соусом «Мехікано» з перцем халапеньо та кетчупом «Чилі». Завдяки такому поєднанню соусу та чилі ми ще більше посилюємо смак та аромат аджики з баклажанів. Спробуйте самі!
Як консервують баклажани на зиму
Взимку у наших широтах баклажан не часто зустрінеш у продажу. Та й ті плоди, що зустрічаються взимку на прилавках магазинів, їдуть до нас із теплих країн, а отже, не завжди мають доступну ціну. Тому консервувати влітку баклажани на зиму дуже мудре рішення. Влітку, в сезон, ціна на баклажани є дуже доступною, тому зробити смачні заготовки на зиму буде правильним кроком.
Щоб ваша консервація з баклажан була успішною, ми підготували для вас кілька порад.
- Видаляємо гіркоту. Іноді після термічної обробки у баклажанах може відчуватися гіркота. Щоб усунути гіркоту з баклажану, розрізаний баклажан посипте сіллю і залиште так на 15 хвилин. Після цього промийте його водою і можете приступати до приготування.
- Зберігаємо шкірку. Багато господинь очищають перед консервацією баклажанів від шкірки. Але ми не рекомендуємо це робити, оскільки шкірка баклажана повністю їстівна і стає м'якою після термічної обробки.
- Вибираємо баклажани для консервування. Вибирайте плоди, що не перезріли. Напевно, багато хто з вас чув, що баклажани містять соланін. Чим більш перезрілий баклажан, тим більше в ньому соланіну. Тому рекомендуємо використовувати молоді та не перезрілі баклажани.