Рецепти

Баклажани в аджиці

adjika_baklajan
adjika_baklajan
adjika_baklajan
adjika_baklajan
adjika_baklajan
prev
next
adjika_baklajan

Інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг;
  • часник – 4 зубчики;
  • соус Торчин® «Мехікано» – 2 ст. л.;
  • кетчуп Торчин® «Чилі» – 5 ст. л.;
  • томатний сік – 500 г;
  • сіль – 20 г; 
  • цукор – 100 г;
  • оцет – 50 мл;
  • кінза суха - 1,5 ст. л., або 50 г свіжої;
  • олія для смаження.

Серед безлічі смачних рецептів консервації на зиму наш професійний шеф-кухар підготував для вас дещо особливе – баклажани в аджиці з кетчупом «Чилі» та соусом «Мехікано». Ми впевнені, що так баклажани ви ще не консервували.

З цієї кількості інгредієнтів у вас вийде 2 баночки по 0,5 літрів смачної аджики з баклажанів.

Покроковий рецепт баклажанів в аджиці

  1. Вимийте баклажани, зріжте краї з двох сторін і наріжте їх кружальцями завтовшки 1 см. Присипте порізані баклажани сіллю і залиште їх на 15 – 20 хвилин, щоб з баклажанів вийшла гіркота.

     

    adjika

     

  2. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте на ній баклажани з двох сторін, по 1 хвилині з кожного боку.

     

    adjika

     

  3. У стерильні банки щільно складіть смажений баклажан.
  4. Готуємо соус для баклажанів в аджиці. Часник обсмажте близько 30 секунд і додайте до нього соус Мехікано, кетчуп Чилі, томатний сік, цукор, сіль, оцет і дрібно нарублену кінзу. Перемішайте всі інгредієнти та доведіть соус до кипіння.

     

    adjika

     

  5. У банки з баклажанами на зиму залийте готовий соус і перемістіть банки в духовку, попередньо розігріту до 150 градусів Цельсію. Витримайте банки з баклажанами у духовці протягом 15 хвилин.

     

    adjika

     

  6. Дістаньте банки з духовки і щільно закрийте їх попередньо простерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном і залиште їх у такому положенні за кімнатної температури до повного остигання.

Баклажани в аджиці – чудове доповнення до основної страви. У нашому рецепті ми закриваємо їх на зиму разом із соусом «Мехікано» з перцем халапеньо та кетчупом «Чилі». Завдяки такому поєднанню соусу та чилі ми ще більше посилюємо смак та аромат аджики з баклажанів. Спробуйте самі!

Як консервують баклажани на зиму

Взимку у наших широтах баклажан не часто зустрінеш у продажу. Та й ті плоди, що зустрічаються взимку на прилавках магазинів, їдуть до нас із теплих країн, а отже, не завжди мають доступну ціну. Тому консервувати влітку баклажани на зиму дуже мудре рішення. Влітку, в сезон, ціна на баклажани є дуже доступною, тому зробити смачні заготовки на зиму буде правильним кроком.

Щоб ваша консервація з баклажан була успішною, ми підготували для вас кілька порад.

  1. Видаляємо гіркоту. Іноді після термічної обробки у баклажанах може відчуватися гіркота. Щоб усунути гіркоту з баклажану, розрізаний баклажан посипте сіллю і залиште так на 15 хвилин. Після цього промийте його водою і можете приступати до приготування.
  2. Зберігаємо шкірку. Багато господинь очищають перед консервацією баклажанів від шкірки. Але ми не рекомендуємо це робити, оскільки шкірка баклажана повністю їстівна і стає м'якою після термічної обробки.
  3. Вибираємо баклажани для консервування. Вибирайте плоди, що не перезріли. Напевно, багато хто з вас чув, що баклажани містять соланін. Чим більш перезрілий баклажан, тим більше в ньому соланіну. Тому рекомендуємо використовувати молоді та не перезрілі баклажани.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися