Інгредієнти:
Для тіста:
- молоко – 4 склянки;
- борошно вищого ґатунку – 2 склянки;
- курячі яйця – 3 шт.;
- цукор – 1 столова ложка;
- приправа Торчин "10 овочів" – 1 ч. л.;
- сода – ½ ч. л.;
- рослинна олія – 2-3 ст. л.
Для начинки:
- домашній сир – 300 г;
- сметана 10% жирності – 100 г;
- болгарський перець – 1 шт.;
- приправа Торчин® "10 овочів" – 5-7 г.
Млинці з сиром – це улюблена страва і в дорослих, і в дітей.
Господині люблять млинці з домашнім сиром ще й за те, що добавкою до сиру можуть йти різноманітні інгредієнти. Як начинку можна використовувати будь-які продукти, які знайдуться в холодильнику: починаючи від помідорів або зелені і закінчуючи шинкою, грибами або солодкими інгредієнтами на кшталт шоколаду, сухофруктів, ягід тощо.
Сьогодні ми поділимося цікавими ідеями начинок, які допоможуть урізноманітнити меню вашої родини.
Етапи приготування
Секрет хороших млинців – правильне тісто і добре розігріта сковорода. Якщо врахувати всі нюанси, млинці виходять тонкими, рум'яними і дуже смачними з будь-якою начинкою.
Приготуємо тісто для млинців:
- У великій мисці збийте яйця з цукром до появи піни.
- Додайте молоко і знову добре перемішайте. Перемішування на кожному етапі – важлива складова правильного тіста, оскільки таким чином тісто збагачується киснем, стає однорідним і легким.
- Просійте борошно і потихеньку вмішуйте в яєчно-молочну суміш, гарненько збиваючи тісто, щоб уникнути появи грудочок і зберегти легкість майбутніх млинців.
- Секрет пишних млинців у додаванні соди. Тут важливо не переборщити, щоб не зіпсувати смак. Додайте соду до тіста і знову гарненько перемішайте.
- Щоб млинці не прилипали до сковорідки, а також тісто було більш еластичним, додайте до нього трохи рослинної олії.
- Секретним інгредієнтом наших млинців є приправа Торчин® "10 овочів", яка подарує страві насичений смак і пікантний аромат. Зазвичай приправи рідко додають у млинцеве тісто, але варто один раз спробувати, і цей кулінарний трюк стане фішкою ваших солоних млинців на постійній основі. Додайте приправу і перемішайте.
- Нарешті, можна приступати до смаження. Щоб перший млинець не вийшов комом, додайте на сковорідку крапельку олії та гарненько розігрійте її на середньому вогні. Далі розподіліть млинцеве тісто по пательні тонким шаром і випікайте по 1-2 хвилини з кожного боку.
Можемо приступати до приготування сирної начинки з болгарським перцем:
- Наріжте болгарський перець невеликими кубиками.
- У мисці перемішайте творожний сир, сметану, нарізаний болгарський перець і приправу Торчин® "10 овочів".
- 1-1,5 столові ложки начинки покладіть у млинець і загорніть.
- Подавайте млинці з сиром у теплому або холодному вигляді, за бажання прикрасьте рубаною зеленню.
На сніданок, обід або вечерю млинці з сиром стануть ідеальною легкою і водночас ситною стравою. А головне – спекти закуску за нашим рецептом ви можете заздалегідь, після чого заморозити її або просто залишити в холодильнику на кілька днів і діставати за потреби.
Цікаві варіанти начинок для млинців із сиром
Сирна начинка для млинців – класика, улюблена багатьма, проте немає одного класичного способу того, як готувати млинці з домашнім сиром. Найчастіше млинці з сиром асоціюються із солодкою стравою, проте існує безліч варіантів смаків у рамках солоної палітри. Пропонуємо кілька варіантів солоних сирних начинок для млинців.
- Сирна начинка з травами: змішати м'який сир із дрібно нарізаною зеленню (наприклад, петрушкою, кропом, базиліком), додати трохи солі та перцю за смаком.
- Сирна начинка з копченою куркою: змішати м'який сир із дрібно нарізаною копченою куркою, додати трохи солі та перцю за смаком.
- Сирна начинка з беконом і цибулею: змішати м'який сир з підсмаженим дрібно нарізаним беконом і цибулею, додати трохи солі та перцю за смаком.
- Сирна начинка з лососем: змішати м'який сир із дрібно нарізаним лососем, додати трохи солі та перцю за смаком.
Готуйте млинці з любов'ю, не бійтеся пробувати нове і відкривайте нові несподівані смакові поєднання звичних страв. Смачного!