Інгредієнти:
- вода – 2,5 л;
- реберця яловичі – 300 г;
- капуста – 200 г;
- картопля – 300 г;
- квасоля (червона або чорна) – 200 г;
- печериці королівські (коричневі) – 200 г;
- часник – 1 зубчик;
- цибуля – 1 шт;
- перець горошок;
- сіль;
- заправка для борщу Торчин® "Томатна з буряком" цибуля – 1 упаковка.
Борщ – традиційна перша страва української кухні, приготована з додаванням буряка і томатів. Саме за яскравий колір і насичений смак він так полюбився багатьом. Без тарілки борщу складно уявляти свій раціон – страва зігріває і насичує, вражає багатством смаків і ароматів.
Борщ із грибами: етапи приготування
Давайте розберемося, як приготувати смачну і ситну страву, наш рецепт борщу з грибами і квасолею. Рецепт досить простий і складається з кількох етапів:
- Квасолю замочіть на ніч у воді кімнатної температури, щоб вона набрякла і готувалася швидше.
- Заздалегідь приготуйте м'ясний бульйон на основі яловичих ребер. Покладіть у бульйон попередньо замочену квасолю і поставте на вогонь.
- Через 60 хвилин додайте в каструлю нашинковану капусту. Залиште варитися ще на 5 хвилин.
- Гриби помийте та позбавте зайвої вологи, після чого дрібно наріжте.
- Картоплю очистіть, наріжте на невеликі кубики.
- Додайте картоплю та гриби в каструлю до квасолі з капустою.
- Варіть ще 15 хвилин, після чого додайте заправку Торчин® "Томатна з буряком". Вона містить усі інші інгредієнти, необхідні для того, щоб приготувати смачний борщ із квасолею та грибами.
- Зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити борщ ще кілька хвилин.
- Подавайте в гарячому вигляді, поклавши в тарілку ложку густої сметани.
З такої кількості інгредієнтів у вас вийде борщ із квасолею та грибами на 8 порцій. Готується страва досить довго, весь процес займає близько 3-х годин. Однак сюди входить і приготування м'ясного бульйону, який зазвичай виварюється близько години.
Різні варіації борщу сьогодні можна зустріти в багатьох слов'янських країнах. При цьому в Україні найчастіше готують першу страву з додаванням м'яса. Утім, це не обов'язково, ви можете зварити пісний борщ із грибами – це буде повноцінний обід для всієї родини. Особливо він актуальний у період Великого Посту, коли м'ясо на столі під забороною. При цьому борщ із грибами за ступенем насичення організму може сміливо конкурувати з м'ясними стравами.
Незвичайні варіанти приготування страви
Вегетаріанський борщ – улюблена перша страва у багатьох людей. Усе тому, що готується він набагато простіше і швидше за м'ясний аналог. Ми зібрали кілька цікавих рецептів, які допоможуть урізноманітнити меню вашої родини:
- Борщ із печерицями та чорносливом. Якщо хочете трохи поекспериментувати, приготуйте ароматний ситний борщ, до якого, крім класичних інгредієнтів і печериць, додайте невелику кількість чорносливу. Процес приготування класичний: спочатку готується засмажка з грибів, в яку додається заправка для борщу Торчин. Окремо відварюються картопля та капуста. Зажарку посоліть за смаком і додайте в неї кілька штук чорносливу, подрібненого на середні шматочки. Усе протушкуйте та викладіть у каструлю. Готуйте ще 5-7 хвилин і подавайте до столу. Для подачі можна посипати страву подрібненою кінзою – вона добре поєднується з чорносливом.
- Пісний борщ із грибами та нутом. Рецепт сподобається всім любителям бобових. Нут замочіть на ніч у воді. Підготуйте зажарку на основі заправки Торчин і грибів. Окремо відваріть капусту з картоплею. За кілька хвилин до готовності додайте в каструлю нут. Подавайте, розливши борщ порційно і прикрасивши дрібно рубленим кропом.
Найсмачніший борщ , завжди тільки його готую!