Інгредієнти:
- заправка від Торчин® «Томатна з болгарським перцем» – 1 шт.;
- картопля – 4 шт.;
- капуста – 1/2 качана;
- ковбаски гриль – 210 г;
- мелене сало – 50 г;
- вода – 2,5 л.
Борщ з салом – це ще один варіант приготування українського червоного борщу, де сало додається безпосередньо в борщ, збагачує смак і робить його більш наваристим. Такий спосіб ідеально підійде, якщо готувати борщ без м’яса. А овочевого смаку і запашного аромату надасть заправка від Торчин® «Томатна з болгарським перцем». Спробуйте приготувати за рецептом червоного борщу з салом від Торчин®!
Етапи приготування борщу
- Наріжте невеликими кубиками картоплю, тонко нашинкуйте капусту.
- Ковбаски наріжте кружальцями.
- Налийте в каструлю 2,5 літри холодної води і доведіть до кипіння.
- Додайте картоплю – варіть до готовності.
- До картоплі додайте капусту – готуйте 3-4 хвилини.
- Після чого додайте мелене сало і заправку від Торчин® «Томатна з болгарським перцем» – ретельно перемішайте й варіть все разом ще 2 хвилини.
- Зніміть борщ з салом з вогню, щільно накрийте кришкою і залиште настоятися, хоча б на 15 хвилин.
- Тим часом ковбаску обсмажте на грилі з обох сторін.
Подавати борщ з салом та ковбасками гриль треба так: покладіть на дно тарілки шматочки ковбаски гриль та додайте до них готовий борщ. І не забудьте подати до борщу тонко нарізані шматочки сала на скибочках Бородинського хліба та зелену цибулю. Адже сало з борщем – це ідеальне поєднання. Смачного!
Варіації приготування українського борщу
В кожному регіоні України рецепт приготування борщу відрізняється. Наприклад, борщ з салом та ковбасками готують у Львові. А от на Волині класичним вважають борщ з грибами та чорносливом, який готують на грибному бульйоні й додають трохи борошна. На Галичині до борщу додають буряковий квас, а в Одесі борщ готують з бичками та квасолею. Також одесити радять такий борщ куштувати з бринзою чи будь-яким гострим сиром, що зробить смак страви пікантним. А от на Чернігівщині, Слобожанщині та Київщині більш популярний борщ з м'ясом.
І тільки заправки від Торчин® «Томатна з болкарським перцем» і «Буряково-томатна» залишаються незмінними помічниками у приготуванні українського червоного борщу і ідеально поєднуються з будь-якими особливими інгредієнтами, властивими кожному регіону.
Готуйте з Торчин® і подорожуйте Україною!