Інгредієнти:
- булгур дрібного помелу – 150 г;
- вода – 250 мл;
- олія – 65 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- печериці – 300 г;
- приправа “10 овочів®” Торчин® – 1 ч. л.;
- сир фета або бринза – 60 г.
Булгур з грибами та фетою – це цікава смакова комбінація для тих, хто хоче винайти нові смакові поєднання. Не дивлячись на легкість і швидкість в приготуванні, ми впевнені ви будете вражені результатом, який отримаєте. Насиченого смаку булгуру з грибами надає універсальна приправа Торчин® “10 овочів®”, яка містить багато великих шматочків добірних стиглих овочів, зелені та спецій.
Булгур з грибами відмінно підходить під пісне або вегетаріанське меню, і може подаватись, як основна страва або гарнір до салату.
Приготування булгуру з грибами
- Промийте булгур і помістіть його у велику миску. Додайте ¼ чайної ложки приправи Торчин® “10 овочів®” і добре перемішайте, потім залийте кип'ятком. Закрийте миску і залиште на 20 хвилин, поки рідина не вбереться, а булгур не стане м'яким. Якщо булгур на вбере в себе всю рідину, ви можете злити залишки перед додаванням булгуру до грибів.
- Очистіть цибулю, дрібно її наріжте, та почніть обсмажувати на пательні з невеликою кількістю олії, протягом 2-3 хвилин.
- Також підготуйте гриби. Промийте їх від забруднень, висушіть паперовим рушником та подрібніть. Додайте подрібнені гриби до смаженої цибулі та ¼ чайної ложки приправи Торчин® “10 овочів®”, смажте поки гриби не стануть готовими.
- Коли гриби будуть готові, додайте до пательні запарений булгур, залишки олії та 1\2 чайної ложки приправи Торчин® “10 овочів®”. Все перемішайте та тушкуйте гриби з булгуром 5 -7 хв.
- Подрібніть фету і додайте її до булгуру з грибами наприкінці готування, за 1-2 хвилини до того, як вимкнути вогонь.
Подавайте булгур з грибами гарячим, прикрасивши свіжим кропом.
Ви також можете готувати булгур з сушеними, або мороженими грибами, замінюючи печериці на лисички, або інші гриби за вашим смаком.
Цікаві смакові комбінації булгуру
Булгур – це зерновий продукт, виготовлений з пшениці, який має високий вміст клітковини та багатий на вітаміни та мінерали. Це традиційний продукт кухні Близького Сходу, де його готують в казані з великою кількістю олії, поступово підливаючи воду.
Ми запропонували вам рецепт булгуру з грибами, але варіацій приготування булгуру багато. Ось ще декілька цікавих смакових комбінацій, які ви можете спробувати:
- Булгур з овочами: томати, шпинат, баклажан – і це далеко не повний перелік можливих смаків. Ви можете готувати булгур як з одним видом овочу, наприклад, булугр зі смаженим баклажаном, або робити мікс овочів в одній страві.
- Булгур з куркою, або його ще часто називають плов з булгуру. Смачна і ситна страва, яка поєднує ніжний булгур зі смаком сочної курки з додаванням куркуми та шафрану
- Булгур з нутом. Ще один чудовий варіант для посту, або тих, хто шукає альтернативу м'ясу Булгур надає страві текстури і ситості, а нут додає багато білка і характерного смаку.
- Фаршировані перці з булгуром – альтернативний варіант фаршированих перців, в якому рис замінюється булгуром.
- Солодкий булгур з цукром та корицею – східна альтернатива вівсянці . Це чудовий варіант для десерту або солодкого сніданку.
Як бачите булгур універсальний злак, і його приготування обмежується виключно вашою фантазією. Також з булгуру готуються супи та цікаві смачні салати, але це вже зовсім інші рецепти.