Інгредієнти:
- булочка здобна з кунжутом — 6 шт.;
- сир тостовий — 6 шт.;
- томати — 2 шт.;
- листя салату — 6 шт.;
- рослинна олія — 30 г.
- Котлети (6 шт.):
- яловичина — 600 г;
- сало — 60 г;
- сіль, перець — за смаком.
Соус:
- вершкове масло — 40 г;
- часник — 2 зубчики;
- кетчуп "До шашлику" від Торчин® — 180 г;
- цибуля синя —1 шт.;
- зелень — 20 г.
Прийнято вважати, що бургер із яловичиною — це страва із закладів фаст-фуду. Але сьогодні ви можете приготувати соковитий і смачний бургер із яловичиною в домашніх умовах. Це дає змогу бути впевненими в якості кожного продукту, а також використовувати тільки ті інгредієнти, які ви вважаєте за потрібне.
Обов'язковими компонентами бургерів є здобна пишна булочка і котлета. Склад котлети при цьому може бути будь-яким: починаючи з будь-якого виду м'яса, закінчуючи вегетеріанськими аналогами (нут, червона квасоля тощо). Усі інші інгредієнти ви можете варіювати на свій смак.
Етапи приготування бургера з яловичиною
Ми пропонуємо приготувати бургер із яловичиною - класичний і безпрограшний варіант. Скориставшись ним, ви зможете приготувати смачну та ситну страву всього за 25 хвилин.
Для приготування соусу для бургера з яловичиною:
- Дрібно подрібніть зелень, цибулину та часник.
- Сковороду поставте на вогонь і покладіть вершкове масло. Туди ж влийте кетчуп Торчин® "До шашлику", який стане основою нашого соусу для бургерів.
- До кетчупу додайте цибулю, часник і порубану зелень. Усе ретельно перемішайте і варіть на середньому вогні.
- Соус готовий! Перелийте його в окрему ємність і дайте йому час трохи охолонути.
Котлети для бургера з яловичиною готуються в кілька кроків:
- Для приготування фаршу, подрібніть яловичину і сало в м'ясорубці з великою насадкою. Сформуйте кульки з фаршу і притисніть їх зверху, щоб вийшли котлети діаметром на 1-2 см більшим за діаметр булочки.
- Розігрійте пательню, додайте невелику кількість рослинної олії та обсмажуйте котлети з одного боку 3 хвилини. Перед тим, як перевертати їх, додайте зверху трохи солі та перцю.
- За хвилину до того, як котлета буде готова, покладіть на неї скибочку тостового сиру.
Збираємо бургер:
- Здобну булочку розділіть впоперек навпіл, потримайте на грилі або пательні до утворення золотистої скоринки.
- Основу булочки полийте томатним соусом. Зверху викладіть салатний лист.
- Далі йде котлета з яловичого фаршу, а на неї викладаються слайси томатів.
- На останньому етапі додайте ще трохи томатного соусу і накрийте бургер верхньою частиною булочки з кунжутом.
- Щоб він не розпадався, проткніть його шпажкою.
- Із зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде 6 бургерів із яловичиною.
Цікаві варіації бургера з яловичиною
Бургер із яловичини не має одного єдиного рецепта. Ви можете варіювати інгредієнти, додаючи те, що є у вашому холодильнику. При цьому, змінюючи всього пару складових, у вас вийде кардинально змінити смак страви. Ось, наприклад, кілька цікавих рецептів:
- Бургер із яловичиною та грибним соусом. Гриби чудово поєднуються з м'ясом, особливо з яловичиною. Такий соус точно урізноманітнює смак бургера. Цибулину та печериці дрібно наріжте й обсмажте на сковороді у вершковому маслі. Поступово вливайте вершки, помішуйте і продовжуйте готувати грибний соус. Приготуйте бургерні котлети і підсушіть розрізану булочку в сковороді-гриль без олії. Викладіть на основу булочки гриби, покладіть салат, помідор, нарізану кільцями синю цибулю, котлету. Зверху додайте ще трохи грибного соусу.
- Бургер із яловичиною та беконом. Приготуйте котлети для бургера. Змішайте кетчуп із невеликою кількістю майонезу та діжонської гірчиці. Змастіть соусом основу булочки, покладіть зелень, зверху томат і котлету. Накрийте її скибочкою сиру, зверху викладіть обсмажені до хрускоту смужки бекону. Полийте їх невеликою кількістю соусу. Накрийте бургер із яловичиною другою частиною булочки та подавайте на стіл.
Смачного!