Рецепти

Бургер з яловичиною

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Соус: дрібно наріжте синю цибулю, відтак посічіть зелень, часник наріжте дрібною соломкою. Підсмажте часник на вершковому маслі. Додайте кетчуп, синю цибулю, рубаний часник.
Фарш: з’єднайте 600 г яловичини, пропущеної крізь м’ясорубку з грубою насадкою, і 60 г подрібненого сала та трохи відбийте, щоб витиснути зайве повітря з фаршу. Сформуйте кульки з фаршу й роздушіть їх у котлети — так, щоб діаметр був більший від булки на 1-2 см.
На розігріту сковороду або гриль налийте олію. Викладіть котлети, посоліть, поперчіть і, не перевертаючи, смажте 3 хвилини. Відтак переверніть, покладіть зверху сир і смажте ще 2 хвилини.
Булочки підсушіть на сковороді, попередньо розрізавши їх навпіл. Помідори наріжте кружальцями.
На нижню частину булки викладіть котлетки, потім помідор, соус, і накрийте верхньою частиною.
Проколіть шпажкою та подавайте до столу.
Бургер з яловичиною
prev
next
Бургер з яловичиною
25 хв
6

Інгредієнти:

  • булочка здобна з кунжутом — 6 шт.;
  • сир тостовий — 6 шт.;
  • томати — 2 шт.;
  • листя салату — 6 шт.;
  • рослинна олія — 30 г.
  • Котлети (6 шт.):
  • яловичина — 600 г;
  • сало — 60 г;
  • сіль, перець — за смаком.

Соус:

  • вершкове масло — 40 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • кетчуп "До шашлику" від Торчин® — 180 г;
  • цибуля синя —1 шт.;
  • зелень — 20 г.

Прийнято вважати, що бургер із яловичиною — це страва із закладів фаст-фуду. Але сьогодні ви можете приготувати соковитий і смачний бургер із яловичиною в домашніх умовах. Це дає змогу бути впевненими в якості кожного продукту, а також використовувати тільки ті інгредієнти, які ви вважаєте за потрібне.

Обов'язковими компонентами бургерів є здобна пишна булочка і котлета. Склад котлети при цьому може бути будь-яким: починаючи з будь-якого виду м'яса, закінчуючи вегетеріанськими аналогами (нут, червона квасоля тощо).  Усі інші інгредієнти ви можете варіювати на свій смак. 
 

Етапи приготування бургера з яловичиною

Ми пропонуємо приготувати бургер із яловичиною - класичний і безпрограшний варіант. Скориставшись ним, ви зможете приготувати смачну та ситну страву всього за 25 хвилин. 

Для приготування соусу для бургера з яловичиною:

  1. Дрібно подрібніть зелень, цибулину та часник.
  2. Сковороду поставте на вогонь і покладіть вершкове масло. Туди ж влийте кетчуп Торчин® "До шашлику", який стане основою нашого соусу для бургерів.
  3. До кетчупу додайте цибулю, часник і порубану зелень. Усе ретельно перемішайте і варіть на середньому вогні.
  4. Соус готовий! Перелийте його в окрему ємність і дайте йому час трохи охолонути.

Котлети для бургера з яловичиною готуються в кілька кроків:

  1. Для приготування фаршу, подрібніть яловичину і сало в м'ясорубці з великою насадкою. Сформуйте кульки з фаршу і притисніть їх зверху, щоб вийшли котлети діаметром на 1-2 см більшим за діаметр булочки.  
  2. Розігрійте пательню, додайте невелику кількість рослинної олії та обсмажуйте котлети з одного боку 3 хвилини. Перед тим, як перевертати їх, додайте зверху трохи солі та перцю. 
  3. За хвилину до того, як котлета буде готова, покладіть на неї скибочку тостового сиру.

Збираємо бургер:

  1. Здобну булочку розділіть впоперек навпіл, потримайте на грилі або пательні до утворення золотистої скоринки. 
  2. Основу булочки полийте томатним соусом. Зверху викладіть салатний лист.
  3. Далі йде котлета з яловичого фаршу, а на неї викладаються слайси томатів.
  4. На останньому етапі додайте ще трохи томатного соусу і накрийте бургер верхньою частиною булочки з кунжутом.
  5. Щоб він не розпадався, проткніть його шпажкою.
  6. Із зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде 6 бургерів із яловичиною.

Цікаві варіації бургера з яловичиною
Бургер із яловичини не має одного єдиного рецепта. Ви можете варіювати інгредієнти, додаючи те, що є у вашому холодильнику. При цьому, змінюючи всього пару складових, у вас вийде кардинально змінити смак страви. Ось, наприклад, кілька цікавих рецептів:

  1. Бургер із яловичиною та грибним соусом. Гриби чудово поєднуються з м'ясом, особливо з яловичиною. Такий соус точно урізноманітнює смак бургера. Цибулину та печериці дрібно наріжте й обсмажте на сковороді у вершковому маслі. Поступово вливайте вершки, помішуйте і продовжуйте готувати грибний соус. Приготуйте бургерні котлети і підсушіть розрізану булочку в сковороді-гриль без олії. Викладіть на основу булочки гриби, покладіть салат, помідор, нарізану кільцями синю цибулю, котлету. Зверху додайте ще трохи грибного соусу.
  2. Бургер із яловичиною та беконом. Приготуйте котлети для бургера. Змішайте кетчуп із невеликою кількістю майонезу та діжонської гірчиці. Змастіть соусом основу булочки, покладіть зелень, зверху томат і котлету. Накрийте її скибочкою сиру, зверху викладіть обсмажені до хрускоту смужки бекону. Полийте їх невеликою кількістю соусу. Накрийте бургер із яловичиною другою частиною булочки та подавайте на стіл.

Смачного!
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися