Рецепти

Швидкий «бургер» у лаваші

burger_2.png
burger_3.png
burger_4.png
burger_5.png
burger_6.png
burger_7.png
burger_1.png
prev
next
burger_1.png
30 хв
2

Де можна швидко поласувати бургером? Із соусом Бургер Чіз Торчин® — просто у тебе вдома! Якщо незаплановано з'являються гості, немає причин для паніки! Поспіши до магазину за продуктами та зроби швидкий «бургер» у лаваші власноруч. Лише кілька хвилин — і ситна стріт-фуд страва готова. Та не забудь взяти більше соусу: він є справжнім смаковим королем цієї страви.

Інгредієнти:

  • яловичий фарш (або будь-який інший на ваш смак) – 300 г;
  • піта або круглий лаваш – 4 шт.;
  • твердий сир (бажано чеддер) – 70 г;
  • маринований огірок – 70 г або 1 шт.;
  • соус Бургер Чіз Торчин® – 1 упаковка;
  • листя салату ромен, латуку або молодої капусти – 60 г;<
  • помідор – 2 шт. невеликого розміру (≈ 80 г);
  • біла салатна або фіолетова цибуля – ½ шт. (≈ 40 г);
  • олія для смаження.

Спеції:

  • молотий чорний перець – велика дрібка;
  • сіль – 5 г;
  • сушений часник – 1,5 г (чверть чайної ложки).

Оскільки «збір» бургера — швидкий процес, більшість часу займає підготовка інгредієнтів. З неї й почнемо.

  • Спершу готуємо фарш. Ви можете приготувати фарш власноруч, або придбати вже готовий.

Burger_v_lavashi

  • У посуд із фаршем додайте спеції — сіль, чорний молотий перець, сушений часник та/або інші спеції за смаком — та інтенсивно перемішайте. Спеції мають; рівномірно змішатися, а м’ясо стати більш клейким, щоб гарно «приклеїтись» до лавашу.

Burger_v_lavashi

  • Робота із фаршем завершена, тож переходимо до підготовки овочів. Оскільки вони не будуть проходити термічну обробку, перед нарізкою ретельно промиваємо їх під проточною водою. Огірок нарізаємо кільцями товщиною 2 мм. Відриваємо кілька листків салату чи молодої капусти. Помідор нарізаємо кільцями товщиною 3-6 мм. За бажанням можна прибрати насіння та залишити тільки м’якоть. Половинку цибулі середнього розміру нарізаємо напівкільцями. Тоненько нарізаємо сир або беремо кілька шматочків слайсованого сиру.

Burger_v_lavashi

  • Повертаємось до фаршу. Розділяємо його на порції та формуємо рівномірні кульки. Кожну кульку викладаємо на окремий шматок лавашу та розпластуємо рівномірним шаром. Викладаємо на сковорідку котлетою до низу і смажимо. Перевертаємо, викладаємо слайс сиру на верхній шар.

Burger_v_lavashi

  • Знімаємо з вогню, викладаємо на сир шар за шаром салат або капусту, помідор, огірок, півкільця цибулі та додаємо соус Бургер Чіз Торчин®. Соус — це головна умова соковитості бургера, тож не жалкуйте його.

Burger_v_lavashi

  • Згортаємо піту від краю всередину, закриваючи начинку лавашем. Вуаля! Смачний ізі бургер готовий. Смачного!

Burger_v_lavashi

Альтернативний спосіб приготуванняДодати бургеру неповторного аромату та фірмового вайбу стріт-фуду зможе домашній гриль. Скористайтеся ним для смаження котлети з пітою для більш насиченого смаку м’яса й фірмових підпечених смужок на лаваші. За бажанням піту можна замінити на більш класичну круглу булку, попередньо розрізавши її навпіл.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися