Рецепти

Салат Цезар із тунцем

Cesar_z_tuncem
Cesar_z_tuncem
Cesar_z_tuncem
prev
next
Cesar_z_tuncem

Інгредієнти для салату:

  • чіабата — 200 г;
  • оливкова олія — 40 г;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • сіль — 3 г;
  • паприка копчена — 2 г;
  • листя салату ромену — 300 г;
  • томати чері — 150 г;
  • тунець — 150 г;
  • горіх кеш'ю — 30 г;

Інгрідієнти для заправки:

  • майонез Торчин® “Делікатесний” — 100 г;
  • перець чилі — 15 г;
  • зелена цибуля — 50 г;
  • маринований огірок — 60 г;
  • петрушка — 40 г.

Всі звикли до класичної версії Цезаря з куркою. Але якщо хочеться приготувати цей салат якось по-іншому, спробуйте варіацію із консервованим тунцем. Цезар із тунцем — це завжди гарна ідея, особливо якщо бажаєте вишуканої страви і швидко. Він готується ще простіше, ніж з куркою.

Пропонуємо вам рецепт із тунцем і хрумким салатом ромен, солодкими томатами чері та сухариками із чіабати, запеченими з оливковою олією та часником. Але основну роль тут грає соус на основі майонезу Торчин® “Делікатесний”, до якого ми додаємо перець чилі для гострих нот та маринований огірок для приємної кислинки.

Цезар із тунцем хороший варіант для меню на святковий стіл або, коли є настрій для чогось оригінального на обід.

Готуємо Цезар з тунцем

  1. Готуємо сухарики. Для цього чіабату рвемо на шматочки, поливаємо оливковою олією та ставимо у розігріту духовку до температури 180 градусів. Запікаємо протягом 8-10 хвилин до появи золотавої скоринки.

     

    Cesar

     

  2. Чистимо два зубчики часнику і пропускаємо через прес для часнику.
  3. Додаємо часник до підрум’янених сухариків, які дістали з духовки. Приправляємо їх сіллю, копченою паприкою. Перемішуємо руками.
  4. Листя салату ромен помити та просушити. Нарвати грубими шматочками в ємність для салату.
  5. Вимиті томати чері розрізаємо на половинки або четвертини в залежності від їх розміру.
  6. Додаємо до салату томати чері та сухарики.
  7. Робимо соус для заправки. У піалу додаємо майонез Торчин® “Делікатесний”.
  8. Дрібно нарізаємо вже промиту зелену цибулю та петрушку, маринований огірок та перець чилі. Всі інгредієнти додаємо до майонезу.
  9. Перемішуємо соус до однорідної маси.

     

    Cesar

     

  10. Заправляємо соусом салат і ще раз добре перемішуємо.
  11. Викладаємо шматочки консервованого тунця зверху на салат.
  12. В кінці посипаємо подрібненими горіхами кеш’ю.

А щоб краще зрозуміти процес, подивіться наш відео-рецепт по приготуванню салату цезар з тунцем.

Поради щодо приготування Цезаря з тунцем

Ви можете урізноманітнити смак салату з тунцем, додаючи інші інгредієнти до його рецепту. Наприклад, відварене яйце, тертий твердий сир.

Експериментуйте із зеленню, додайте до Цезаря руколу, айсберг, салат маш, листя шпинату.

Обираючи консервований тунець, звертайте увагу на склад, там має бути тільки риба, сіль, вода або рослинна олія. Зазвичай тунець в олії вологіший і ніжніший за тунець, який був консервований у воді, тому його рекомендують для легких свіжих салатів.

Краще вибрати тунець шматочками, зручно одразу додати до салату, не розминаючи попередньо виделкою.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися