Фаршировані яйця — файна святкова закуска, яка стане чудовим доповненням як на Великдень, так і на Новий рік та навіть на пʼятничний сніданок. Маємо на вибір 8 смаків — з беконом та соусом чилі, з зеленню під соусом тартар, з сиром та соусом із паприкою, з тунцем під майонезом, з грибами та часниковим соусом, з авокадо та соусом мехікано, з солоним огірком та французьким соусом та із копченою паприкою під соусом барбекю. Обирайте на свій смак і пригощайте гостів.
Готуємо фаршировані яйця
- Відварюємо яйця в круту без переварювання. Заливаємо їх водою кімнатної температури та варимо протягом 10 хвилин. Після приготування відразу потримаємо їх у холодній воді. Так ви з легкістю знімете шкаралупу, не зіпсувавши форму яєць.
- Охолоджені яйця очистіть та розріжте на половинки. Жовтки відділіть. Половинки білків будуть корзинками для начинки.
- Готуємо начинки. Зазвичай потрібно дрібно нарізати інгредієнти для начинки, змішати з жовтками, додати соус, перемішати та наповнити отриманою масою половинки білків.
Начинка з беконом та соусом Торчин® «Чилі»
Інгредієнти:
- бекон – 50 г;
- зелена цибуля – 1-2 стеблини;
- яйця – 4 шт.;
- соус Торчин® «Чилі» – 2 ст.л., або за смаком
Бекон підрум’янити на сухій сковорідці. Перекласти на тарілку, застелену паперовим рушником. Посікти зелену цибулю. Дрібно нарізати смажений бекон. До жовтків додати бекон, зелену цибулю, перець і сіль, та заправити соусом Торчин® «Чилі».
Начинка із зеленню
Інгредієнти:
- зелена цибуля – 20 г;
- соус Торчин® «Тартар» – 2 ст.л.;
- яйця – 4 шт.;
- петрушка або кріп.
Дрібно нарізати зелену цибулю та петрушку або кріп. Змішати жовтки із зеленню, додати соус Торчин® «Тартар». Перемішати, солити та перчити на свій смак.
Начинка із сиром
Інгредієнти:
- сир твердий – 100 г;
- соус Торчин® «Папрік» – 2 ст.л.;
- яйця – 4 шт.
Сир і жовтки натираємо на середній тертці, додаємо солі та чорного перцю. Заправляємо начинку соусом Торчин® «Папрік» і добре перемішуємо.
Начинка із тунцем
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.;
- половина невиличкої ріпчастої цибулі;
- майонез Торчин® “Європейський” – 2 ст.л.;
- тунець консервований – 80 г.
Покладіть 80 г тунця до глибокої миски, додайте 4 жовтки та половину дрібно посіченої цибулі. Розімніть все виделкою, додайте майонез Торчин® “Європейський”, перемішайте.
Начинка з грибами та соусом Торчин® “Часниковий”
Інгредієнти:
- печериці – 100 г;
- соус Торчин® “Часниковий” – 2 ст.л.;
- яйця – 4 шт.;
- половина ріпчастої цибулі.
Печериці помийте та наріжте на шматочки. Обсмажте на рослинній олії разом із дрібно нарізаною цибулею. Посоліть, поперчіть. Смажені гриби помніть із жовтками та додайте соус Торчин® “Часниковий”. Ретельно перемішайте.
Начинка з авокадо та соусом Торчин® “Мехікано”
Інгредієнти:
- авокадо – 1 шт.;
- соус Торчин® “Мехікано” – 2 ст.л.;
- яйця – 4 шт.;
- кріп на свій смак.
Очищений авокадо поріжте шматочками. У чашу блендера покладіть жовтки, авокадо, трохи нарізаного кропу, соус Торчин® “Мехікано” і збийте.
Начинка з солоним огірком та соусом Торчин® "Французський"
Інгредієнти:
- солоний огірок – 1 шт.;
- соус Торчин® "Французський" – 2 ст.л.;
- яйця – 4 шт.;
- кріп на свій смак.
Солоний огірок наріжте на дрібні кубики, посічіть зелень, додайте розім'яті виделкою жовтки та заправте соусом Торчин® “Французький”.
Начинка з копченою паприкою
Інгредієнти:
- копчена паприка на свій смак;
- соус Торчин® “Барбекю” – 2 ст.л.;
- яйця – 4 шт.
Жовтки розім'яти виделкою, посипати копченою паприкою та перемішати із соусом Торчин® “Барбекю”.
Щоб наповнити половинки яєць готовою начинкою скористайтеся ложкою або кулінарним шприцом. У кожну половинку яйця щільно накладаємо начинку, зверху оздоблюємо меленою паприкою або нашаткованою зеленню. Продумайте красиве блюдо для сервірування, дно якого застеліть листям салату.
До святкового столу такі закуски подавайте з м’ясними та рибними стравами, овочевими салатами та різними гарнірами.