Інгредієнти:
- яйця – 6 шт.;
- шинка – 200 г;
- тертий хрін – 2 ч.л.;
- майонез Торчин® «Європейський» – 4 ст.л. без гірок;
- зелена цибуля – 20 г;
- петрушка – на смак.
Вони такі ж, якими ви їх знаєте, але кращі. Настільки, що їх можна подати й на святковий стіл.
Фаршировані яйця – універсальна ідея для закусок. Ними можна смакувати як перед основними стравами, так і у вигляді самостійного перекусу.
Та перш ніж ми поділимося рецептом фаршированих яєць, хочемо про дещо попередити. Страва має один нюанс. Фаршировані яйця зникають із тарілок за лічені хвилини. Тому будьте готові до питань на кшталт: «А є добавка?».
Але це не проблема. Бо фаршировані яйця мають прості та доступні інгредієнти. А їх приготування не займе багато вашого часу та ресурсу попри серйозність своєї назви.
Запропонована нами кількість інгредієнтів накормить смачно 6 ваших гостей.
Як приготувати фаршировані яйця?
- Перше, що нам потрібно — це відварити яйця. Вони мають бути відварені в круту, але не переварені. Потрібно зробити так, щоб жовток став трішки блідим і зберіг свою щільну та оксамитову текстуру. Для цього спершу складіть яйця в посуд для готування. Залийте їх не окропом, а водою кімнатної температури. Це допоможе зберегти білок ідеально гладким. Варіть яйця протягом 10 хвилин. Після приготування відразу залийте їх холодною водою та залиште так. Завдяки такому способу охолодження, ви з легкістю знімете шкаралупу яєць, не зіпсувавши їхню форму та свій настрій.
- Коли яйця стануть комфортними за температурою, очистіть їх та розріжте на половинки. Жовтки відділіть.
- Настав час підготувати головний інгредієнт для начинки. Поки будуть варитись яйця, підготуйте начинку. Тут лише потрібно дрібно нарізати шинку та зелену цибулю.
- Завершуємо працювати над начинкою. Для цього змішуємо жовтки з 2 ст. л. майонезу Торчин® «Європейський», підготовленою шинкою та нарізаною цибулею.
- Тепер момент Х, після якого все зміниться. Вам потрібно наповнити половинки яєць готовою начинкою. Це доволі ювелірна робота, тож радимо скористатися ложкою або кулінарним шприцом.
- Зверху яйця прикрасимо соусом. Для соусу змішайте майонез, що залишився, з тертим хріном до однорідної маси.
- Рецепт фаршированих яєць неможливий без порад для подачі. Наша рекомендація — покласти на страву підготовлений соус та зелень петрушки.
Яким може бути оздоблення фаршированих яєць?
Оздоблення фаршированих яєць — справа тонка. Завдяки креативному підходу ви можете зробити так, щоб стравою насолоджувалися не лише дорослі, а й малеча. Ділимося з вами декількома ідеями, які гарантовано спрацюють на радість усім.
- Новорічні курчата. Зробіть із червоного перцю великі та маленькі трикутники. Перші будуть шапочками, а другі — носиками. Для очей можна використати оливки. Для оздоблення шапочки та створення бороди Санти скористуйтеся майонезом Торчин® «Європейський». Тільки подбайте попередньо, щоб кількість жовтка в начинці не перебільшувала. Як варіант, можна додати до нього сиру. Це важливо для створення образу курчат.
- Мишенята. Щоб зробити вушка, наріжте огірки на дрібні кружальця. Вставте їх у попередньо зроблені по два надрізи в яйцях. Очима можуть стати горішки, вусами — маленькі гілочки петрушки або кропу, родзинка може стати носом, а хвостик редису може стати хвостом для миші.
- Грибочки. Очистіть від м’якоті половинки помідорів. Одягніть їх, як капелюшки, на фаршировані яйця. Додайте зверху майонезом Торчин® «Європейський» білі цятки. Якщо мухоморна прикраса вам не до душі, можете оформити страву у вигляді білого грибочка. Для цього потрібно зрізати верхню частину білка та проварити її в міцному відварі чайної заварки задля забарвлення в коричневий колір. Одягніть їх, як капелюшки, на фаршировані яйця.