Рецепти

Фунчоза з куркою та овочами

funchoza_1.png
funchoza_2.png
funchoza_3.png
Funchoza.png
prev
next
Funchoza.png

Інгредієнти:

  • фунчоза — 100 г;
  • куряче філе — 200 г;
  • овочі заморожені — 250 г;
  • олія для смаження;
  • соус Торчин® — 50–70 г;
  • кунжут (за смаком).

Фунчоза, також добре відома як скляна локшина — класична для азійського фаст-фуду страва, що має багато переваг:

  • швидкість приготування;
  • поживність;
  • чудово смакує і в теплому, і в холодному вигляді

Приготувати її доволі просто. Для цього знадобиться вок, або звичайна сковорідка з високими бортиками, у якій вам буде зручно перемішувати страву. Фунчоза вийде не менш смачною і з грибами, але сьогодні ми з вами зупинимось на м’ясному варіанті. Окрім курятини нам знадобляться заморожені овочі (радимо вибрати набір, що включає в себе стручкову квасолю та/або молоду кукурудзу) та скляна локшина фунчоза. А об’єднаються всі ці складники за допомогою соусу Торчин® кисло-солодкий.

  1. Спочатку приготуємо основу — локшину. Для цього необхідно покласти пучок локшини вагою 100 г у глибокий посуд та залити окропом на 5 хвилин. Протягом цього часу локшина вбере в себе достатню кількість вологи та стане прозорою.
     

    Funchoza

  2. Поки готується локшина, переходимо до м’яса. Куряче філе нарізаємо кубиками або тонкими скибочками завдовжки 5–6 см і смажимо на олії. Коли м’ясо підрум’яниться принаймні з двох боків, додаємо до нього заморожені овочі та смажимо ще 5 хвилин.
     

    Funchoza

  3. Повертаємося до фунчози. Зливаємо гарячу воду та промиваємо локшину в холодній воді за допомогою друшляка. Після цього викладаємо її на сковорідку до курки з овочами. Заливаємо отриману суміш соусом Торчин® кисло-солодкий та тушкуємо протягом 5 хвилин до карамелізації.
  4. Знімаємо пательню з вогню, посипаємо зернятами кунжуту (за смаком) та ще раз перемішуємо. У такому вигляді лишаємо страву настоятися протягом хвилини – двох та подаємо на стіл.
     

    Funchoza

Ось і все! Смачна та поживна страва для сімейного обіду готова. Мінімум зусиль — максимум задоволення та часу з близькими.

Якісна фунчоза — як її визначити?

На полички українських супермаркетів фунчоза потрапляє з-за кордону, здебільшого — з Китаю. Тому доволі часто інформації англійською чи українською мовою на пакуванні немає. Як зрозуміти, що перед вами якісний продукт?

Під час вибору локшини в магазині обов’язково звертайте увагу на склад. Традиційна скляна локшина має виготовлятися з крохмалю бобів мунг. Рідше — з крохмалю з картоплі, маніоку, канни, рису або ямсу. Але також можна зустріти більш дешеві варіанти локшини — з кукурудзяного крохмалю.

Не забудьте перевірити дату виробництва та термін придатності. Адже скляна локшина користується меншим попитом в Україні за звичайну, й іноді товар може залежуватися на поличках доволі довго.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися