Рецепти

Голубці з капустою/виноградним листям

Голубці з капустою/виноградним листям
Голубці з капустою/виноградним листям
Голубці з капустою/виноградним листям
Голубці з капустою/виноградним листям
Голубці з капустою/виноградним листям
Голубці з капустою/виноградним листям
Голубці з капустою/виноградним листям
prev
next
Голубці з капустою/виноградним листям
45 хв
3

Інгредієнти для класичного рецепта голубців

Що ж, тепер давайте перейдемо до рецепта, який передається з покоління в покоління і є традиційною стравою української кухні. Як приготувати класичні голубці? Насамперед обов’язково зберіть усі інгредієнти:

  • молода білокачанна капуста — 1 шт.;
  • соняшникова олія — 3 ст.л.;
  • м’ясний або овочевий бульйон — 500 мл;
  • сметана — 3 ст.л.;
  • «Томатна заправка з болгарським перцем» або кетчуп Торчин «Ніжний» — 3 ст.л.;
  • м’ясний фарш — 400 г;
  • помідори — 3 шт.;
  • рис — 120 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • кріп для подачі.

Готуються голубці в гусятниці або високій каструлі зі щільними бортиками на повільному вогні — на плиті або в духовці.

Етапи приготування

А тепер давайте розберемося, як готувати голубці. Попри згадану складну техніку приготування, пристосуватися загортати начинку в капусту досить просто. Для приготування страви:

  1. Відокремте капустяні листи та відваріть їх 3–5 хвилин.
  2. Подрібніть цибулю й натріть моркву на великій тертці, поріжте часник. Обсмажте овочі до м’якості.
  3. Рис ретельно промийте у воді та відваріть до стану напівготовності.
  4. Помідор натріть на грубій тертці.
  5. Змішайте фарш, обсмажені овочі, томати й напівготовий рис, посоліть і поперчіть.
  6. Помістіть начинку в капустяний лист і складіть його конвертиком, або загорніть рулетом.
  7. Складіть голубці в каструлю.
  8. Змішайте бульйон зі сметаною й додайте томатну заправку з болгарським перцем від Торчин. Внаслідок різноманітності овочів у складі, вона зробить соус більш насиченим і ароматним. Ретельно перемішайте соус і залийте їм голубці.
  9. Тушкуйте на повільному вогні близько години.
  10. Під час подачі полийте сметаною або просто прикрасьте кропом.

Голубці — це страва, смак якого відомий нам із дитинства. Вони корисні, смачні й дуже ситні.

Готуйте з задоволенням і пригощайте домочадців класичним або оригінальним варіантом голубців. Головне — приготуйте їх із запасом, адже без добавки тут не обійтися.

Голубцы с капустой

Цікаві варіанти приготування

За великим рахунком голубці являють собою начинку, загорнуту в лист капусти. Сама ж начинка може бути різною, не варто обмежуватися її класичним варіантом. Хочете спробувати щось нове й урізноманітнити меню своєї родини? Ми розповімо, як приготувати голубці за оригінальними й нестандартним рецептами:

  1. Ліниві голубці. Якщо говорити про інгредієнти, вони нічим не відрізняються від класичного рецепта. Проте готувати таку страву в рази простіше. Вам навіть не потрібно мати досвід загортання начинки в капустяний лист — просто з’єднайте капусту з іншими інгредієнтами голубців, сформуйте невеликі котлетки й запікайте їх в ароматному соусі.
  2. Голубці з кабачків. Класична начинка з фаршем, овочами й рисом, у яку додають ароматні спеції, поміщається на тонко нарізаний баклажан, після чого його скручують, укладають у форму, заливають соусом і випікають.
  3. Грибні голубці з гречкою. Ситна вегетаріанська страва, яка здивує вас своїм смаком. Візьміть овочі (морква, цибуля, гриби, помідори), змішайте їх із відвареною гречкою й начиніть цією сумішшю капустяні листи. Випікати страву можна в томатному або вершковому соусі — гречка однаково добре поєднується з будь-яким із цих варіантів.

Голубці

Голубці — це популярна страва української кухні, варіанти якої можна також зустріти в країнах Близького Сходу та Східної Європи. Незамінним інгредієнтом голубців є листи капусти. А ось начинка може бути різною: класичною з рисом і м’ясом, гречаною, пшоняною, картопляною, квасолевою, грибною, овочевою та ін.

Спочатку голубці здаються непростою стравою, однак готуються вони без особливих складнощів. Головне — пристосуватися загортати начинку в капустяний лист. У результаті виходить ситна страва, яка буде корисна і для дорослих, і для дітей. От як пройти повз смачні гарячі голубці з холодною домашньою сметаною?

Голубці — це соковита апетитна страва, яка стане повноцінним обідом або вечерею для всіх членів сім’ї. Для цього традиційний рецепт обов’язково має бути в арсеналі в кожної господині. Сьогодні ми поділимося варіаціями різних видів голубців, а також розповімо про класичний спосіб приготування української страви.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися