Інгредієнти для класичного рецепта голубців
Що ж, тепер давайте перейдемо до рецепта, який передається з покоління в покоління і є традиційною стравою української кухні. Як приготувати класичні голубці? Насамперед обов’язково зберіть усі інгредієнти:
- молода білокачанна капуста — 1 шт.;
- соняшникова олія — 3 ст.л.;
- м’ясний або овочевий бульйон — 500 мл;
- сметана — 3 ст.л.;
- «Томатна заправка з болгарським перцем» або кетчуп Торчин «Ніжний» — 3 ст.л.;
- м’ясний фарш — 400 г;
- помідори — 3 шт.;
- рис — 120 г;
- часник — 2 зубчики;
- морква — 1 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- сіль, перець — на свій смак;
- кріп для подачі.
Готуються голубці в гусятниці або високій каструлі зі щільними бортиками на повільному вогні — на плиті або в духовці.
Етапи приготування
А тепер давайте розберемося, як готувати голубці. Попри згадану складну техніку приготування, пристосуватися загортати начинку в капусту досить просто. Для приготування страви:
- Відокремте капустяні листи та відваріть їх 3–5 хвилин.
- Подрібніть цибулю й натріть моркву на великій тертці, поріжте часник. Обсмажте овочі до м’якості.
- Рис ретельно промийте у воді та відваріть до стану напівготовності.
- Помідор натріть на грубій тертці.
- Змішайте фарш, обсмажені овочі, томати й напівготовий рис, посоліть і поперчіть.
- Помістіть начинку в капустяний лист і складіть його конвертиком, або загорніть рулетом.
- Складіть голубці в каструлю.
- Змішайте бульйон зі сметаною й додайте томатну заправку з болгарським перцем від Торчин. Внаслідок різноманітності овочів у складі, вона зробить соус більш насиченим і ароматним. Ретельно перемішайте соус і залийте їм голубці.
- Тушкуйте на повільному вогні близько години.
- Під час подачі полийте сметаною або просто прикрасьте кропом.
Голубці — це страва, смак якого відомий нам із дитинства. Вони корисні, смачні й дуже ситні.
Готуйте з задоволенням і пригощайте домочадців класичним або оригінальним варіантом голубців. Головне — приготуйте їх із запасом, адже без добавки тут не обійтися.
Цікаві варіанти приготування
За великим рахунком голубці являють собою начинку, загорнуту в лист капусти. Сама ж начинка може бути різною, не варто обмежуватися її класичним варіантом. Хочете спробувати щось нове й урізноманітнити меню своєї родини? Ми розповімо, як приготувати голубці за оригінальними й нестандартним рецептами:
- Ліниві голубці. Якщо говорити про інгредієнти, вони нічим не відрізняються від класичного рецепта. Проте готувати таку страву в рази простіше. Вам навіть не потрібно мати досвід загортання начинки в капустяний лист — просто з’єднайте капусту з іншими інгредієнтами голубців, сформуйте невеликі котлетки й запікайте їх в ароматному соусі.
- Голубці з кабачків. Класична начинка з фаршем, овочами й рисом, у яку додають ароматні спеції, поміщається на тонко нарізаний баклажан, після чого його скручують, укладають у форму, заливають соусом і випікають.
- Грибні голубці з гречкою. Ситна вегетаріанська страва, яка здивує вас своїм смаком. Візьміть овочі (морква, цибуля, гриби, помідори), змішайте їх із відвареною гречкою й начиніть цією сумішшю капустяні листи. Випікати страву можна в томатному або вершковому соусі — гречка однаково добре поєднується з будь-яким із цих варіантів.
Голубці
Голубці — це популярна страва української кухні, варіанти якої можна також зустріти в країнах Близького Сходу та Східної Європи. Незамінним інгредієнтом голубців є листи капусти. А ось начинка може бути різною: класичною з рисом і м’ясом, гречаною, пшоняною, картопляною, квасолевою, грибною, овочевою та ін.
Спочатку голубці здаються непростою стравою, однак готуються вони без особливих складнощів. Головне — пристосуватися загортати начинку в капустяний лист. У результаті виходить ситна страва, яка буде корисна і для дорослих, і для дітей. От як пройти повз смачні гарячі голубці з холодною домашньою сметаною?
Голубці — це соковита апетитна страва, яка стане повноцінним обідом або вечерею для всіх членів сім’ї. Для цього традиційний рецепт обов’язково має бути в арсеналі в кожної господині. Сьогодні ми поділимося варіаціями різних видів голубців, а також розповімо про класичний спосіб приготування української страви.