Рецепти

Гороховий суп з куркою

gorohoviy-sup-z-kurkoyu
prev
next
gorohoviy-sup-z-kurkoyu

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сушений горох – ½ склянки;
  • курка (стегенця або гомілки) – 350 г;
  • вода – 1,5 л;
  • приправа «10 овочів®» «Торчин®»  – 1 столова ложка;
  • зелень для подачі.

Гороховий суп з куркою – це смачна і поживна страва, в якій головним героєм є горох. Суп з гороху популярний в багатьох країнах. Деякі історики вважають, що гороховий суп має древню історію, і що його продавали на вулицях Афін ще до нашої ери. 

Напевне, в наші часи, гороховий суп і втратив свою популярність, але на наш погляд, даремно. Можливо вам не до вподоби густі горохові супу-пюре, тоді обов’язково спробуйте цей, більш легкий варіант рецепту горохового супу.

Приготування горохового супу

  1. На першому етапі радимо замочити горох. Для цього промийте порцію гороху та залийте його водою, так щоб він повністю був покритим і залиште мінімум на 1 годину, краще на 3.
  2. Варимо курячий бульйон. Курячі ніжки, або іншу частину курки, заливаємо водою, ставимо на середній вогонь та доводимо до кипіння.
  3. Коли бульйон закипить додаємо до нього замочений горох і варимо близько 30 хв, поки горох розм’якне, але не розвариться повністю.
  4. Додаємо нарізану кубиками картоплю, продовжуємо варити суп на невеликому вогні.
  5. Готуємо засмажку: на невеликій кількості олії смажимо натерту моркву з дрібно нарізаною цибулею. Готову засмажку додаємо до супу, коли картопля буде готова.
  6. Додаємо приправу  «Торчин® 10 овочів®» і даємо супу покипіти, ще пару хвилин. 

Гороховий суп – готовий. Подавайте його гарячим разом з грінками, прикрасивши рубленою зеленню.

Гороховий суп: способи приготування

Гороховий суп люблять за густий наваристий смак. Рецептів супу дуже багато, адже в нього можна додати різні овочі за смаком. Також часто можна зустріти гороховий суп з додаванням інших бобових,  таких як,  сочевиці. Дуже популярні рецепти горохового супу з різними видами м’яса та копченостей.

Цікаві рецепти горохового супу:

  • Гороховий суп з фрикадельками. Цей суп готується аналогічно рецепту супу з куркою, тільки попередньо вам потрібно приготувати фрикадельки та зварити їх в бульйоні.
  • Гороховий суп з грибами. Ще одне цікаве поєднання смаків – горох та гриби. Для цього гриби варто обсмажити разом з засмажкою, то додати в суп на фінальному етапі.
  • Гороховий суп з суміші зеленого і жовтого гороху. Мікс молодого і старого гороху – цікавий не тільки своєю красивою подачею, а ще й унікальним солодкуватим смаком. Зелений горох додається за 10-15 хв до готовності, щоб він не втратив свою форму.

Як бачите, незалежно від того, чи ви досвідчений кухар або початківець на кухні, рецепт горохового супу легко виконувати і можна налаштовувати під ваші уподобання.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися