Інгредієнти:
- картопля – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- сушений горох – ½ склянки;
- курка (стегенця або гомілки) – 350 г;
- вода – 1,5 л;
- приправа «10 овочів®» «Торчин®» – 1 столова ложка;
- зелень для подачі.
Гороховий суп з куркою – це смачна і поживна страва, в якій головним героєм є горох. Суп з гороху популярний в багатьох країнах. Деякі історики вважають, що гороховий суп має древню історію, і що його продавали на вулицях Афін ще до нашої ери.
Напевне, в наші часи, гороховий суп і втратив свою популярність, але на наш погляд, даремно. Можливо вам не до вподоби густі горохові супу-пюре, тоді обов’язково спробуйте цей, більш легкий варіант рецепту горохового супу.
Приготування горохового супу
- На першому етапі радимо замочити горох. Для цього промийте порцію гороху та залийте його водою, так щоб він повністю був покритим і залиште мінімум на 1 годину, краще на 3.
- Варимо курячий бульйон. Курячі ніжки, або іншу частину курки, заливаємо водою, ставимо на середній вогонь та доводимо до кипіння.
- Коли бульйон закипить додаємо до нього замочений горох і варимо близько 30 хв, поки горох розм’якне, але не розвариться повністю.
- Додаємо нарізану кубиками картоплю, продовжуємо варити суп на невеликому вогні.
- Готуємо засмажку: на невеликій кількості олії смажимо натерту моркву з дрібно нарізаною цибулею. Готову засмажку додаємо до супу, коли картопля буде готова.
- Додаємо приправу «Торчин® 10 овочів®» і даємо супу покипіти, ще пару хвилин.
Гороховий суп – готовий. Подавайте його гарячим разом з грінками, прикрасивши рубленою зеленню.
Гороховий суп: способи приготування
Гороховий суп люблять за густий наваристий смак. Рецептів супу дуже багато, адже в нього можна додати різні овочі за смаком. Також часто можна зустріти гороховий суп з додаванням інших бобових, таких як, сочевиці. Дуже популярні рецепти горохового супу з різними видами м’яса та копченостей.
Цікаві рецепти горохового супу:
- Гороховий суп з фрикадельками. Цей суп готується аналогічно рецепту супу з куркою, тільки попередньо вам потрібно приготувати фрикадельки та зварити їх в бульйоні.
- Гороховий суп з грибами. Ще одне цікаве поєднання смаків – горох та гриби. Для цього гриби варто обсмажити разом з засмажкою, то додати в суп на фінальному етапі.
- Гороховий суп з суміші зеленого і жовтого гороху. Мікс молодого і старого гороху – цікавий не тільки своєю красивою подачею, а ще й унікальним солодкуватим смаком. Зелений горох додається за 10-15 хв до готовності, щоб він не втратив свою форму.
Як бачите, незалежно від того, чи ви досвідчений кухар або початківець на кухні, рецепт горохового супу легко виконувати і можна налаштовувати під ваші уподобання.