Рецепти

Гострі огірки по-китайськи

gostriogyrky
gostriogyrky
gostriogyrky
gostriogyrky
gostriogyrky
prev
next
gostriogyrky
30 хв
2

Інгредієнти:

  • огірки — 4–5 шт;
  • соєвий соус — 1/2 ст.л;
  • кетчуп Торчин ® “Чилі” — 2 ст.л;
  • цукор — 1 ч.л;
  • соняшникова олія — 1 ч.л;
  • часник — 4 зубчики;
  • сіль на свій смак;
  • насіння кунжуту.

Азійська кухня відома своєю гостротою і багатством смаків. Відчуйте її різноманітність із допомогою нашого простого, але неймовірно смачного салату. Гострий салат з огірків по-китайськи — це відмінна закуска, що додасть вашому столу екзотичних ноток. Його просто приготувати, а результат приємно вразить вас і ваших гостей.

Комбінація свіжих огірків, гострого кетчупу чилі, ароматного часнику та насіння кунжуту створюють справжній вибух смаку. Цей салат не тільки підкреслить основні страви, але й може стати відмінною самостійною закускою. Приємного приготування!

Готуємо гострий салат з огірків по-китайськи

  1. Огірки помийте, обсушіть і наріжте тонкими кілечками. До речі, якщо огірки нарізати спіралькою за допомогою паличок для суші, то вони матимуть цікавий і незвичний вигляд для святкового столу. Також можна приблизно на 2 години замочити огірки в холодній воді. Холодна вода допомагає огіркам залишатися хрусткими та свіжими, особливо в гарячу погоду, вона знімає гіркість, яку іноді мають огірки та видаляє будь-які залишки пестицидів або бруду з поверхні огірка, особливо, якщо ви плануєте вживати його зі шкіркою. А якщо вимочити огірки в солоній воді або з додаванням оцету, це може підсилити їхній смак.

     

    Gostry_ogirky

     

  2. Очищуємо й подрібнюємо часник.
  3. В окремій глибокій мисці готуємо заправку до огірків. Додаємо цукор, олію, подрібнений часник, кетчуп Торчин® “Чилі” та соєвий соус. Усе це добре перемішуємо та даємо настоятися декілька хвилин, щоб усі інгредієнти просочилися та поєдналися в один вишуканий смак.

     

    Gostry_ogirky

     

  4. Додаємо в миску дольки огірків і перемішуємо так, щоб вони були повністю покриті соусом. Не забуваємо салат посолити та ще раз перемішати, щоб огірочки добре просочилися заправкою. Дуже важливо пам’ятати, що огірки після нарізки або після соління випускають воду, тому перед подачею на стіл цьому салату краще дати постояти, а потім злити зайву воду.

     

    Gostry_ogirky

     

Підготуйте святкову тарілку, викладіть огірочки, та перед подачею на стіл прикрасьте насінням кунжуту.

 

 

 

Gostry_ogirky

 

Час маринування огірків по-китайськи

Час маринування гострого салату з огірків по-китайськи може залежати від того, наскільки глибокий смак ви хочете отримати. Такий салат можна вживати відразу або на наступний день.

Якщо ви готуєте легкий салат з огірків по-китайськи з невеликою гостринкою, то достатньо маринувати огірки протягом 15–30 хвилин. Це дасть змогу огіркам поглинути деякий смак соусу, але вони залишаться хрусткими і свіжими.

Однак, якщо ви готуєте мариновані огірки й хочете, щоб вони були повністю просочені смаком маринаду, то їх можна залишити маринуватися в холодильнику протягом кількох годин або навіть на ніч.

Зверніть увагу, що час маринування також може залежати від товщини нарізки огірків. Наприклад, тонкі кілечка будуть маринуватися швидше, ніж товсті шматочки. У будь-якому випадку, завжди пробуйте огірки впродовж процесу маринування, щоб ви могли відрегулювати смак за потреби.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися